Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Topelius
Nikke Knakkertton
Viestit: 183
Liittynyt: Ke Tammi 13, 2021 4:18 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Topelius »

Ullis kirjoitti: To Tammi 19, 2023 11:04 am Mistä näitä uusia on tullu trollaa tänne. Ylilaudalta?
Jos velkoja ois tullu hakee rasselt velkoja niin varmasti ois tiliki jo tyhjennetty & ei ne velat toisen tappamiiseen pääty, kai joku ois jo laverrellu että muitakin bileessä olevia ois uhkailtu, tai perhettä tai muita kavereita.
Ja jos ois tosiaan iso määrä takavarikoitu kamaa,siitä ois lehdessä jo.
Mut oikeesti real 7000€ huumevelat 16-vuotiaalla, tuskimpa. Diilerillekkään ei anneta noin paljoa kerralla myyntiin kamaa saatikka sitten alaikäiselle diilerille.
Missä on ollut juttua että velka olisi tullut kerralla? Aivan, ei missään. Ties miten pitkältä ajalta tuo mahdollisesti koostuu, velalla saatujopa ehkä kiristettyä myymään ja kauppaamaan lisää, jotta velat saisi maksuun. Sitten siihen päälle tämä mökkireissun yliannostuskuvio, aineiden menetys ym ym.
En näe mitenkään mahdottomana, että jokusen tonnin velkaa saa itselleen kerättyä.
Sipuli
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ma Elo 29, 2011 5:51 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Sipuli »

Alusta asti olen seurannut tätä katoamistapausta ja lukenut minfon ketjun, tuijottanut videoita ja miettinyt mitä tässä on tapahtunut, niin kuin te muutkin.

Yksinkertaisin selitys on usein se oikea. Videoilla Rasmus näyttää pienikokoiselta, hennolta ja lihaksettomalta – hiukan reppanalta. Kun tällainen 16v. poika näytti olevan päihtynyt (ainakin osittain alkoholista) ja jopa siinä kunnossa että halaillaan ja tapellaan samalla sekunnilla – niin ulosohjattaessa kunto ei ole ollut kovinkaan kummoinen. Kuten moni muukin, itsekin haluaisin nähdä videon myös siitä puhutusta takaisin tuloyrityksestä. Siitä videosta ennen kaikkea selviäisi ehkä pojan kunto, missä sitten häipyi yöhön.

Hän oli kevyesti pukeutunut ja kuten tiedetään niin alkoholi lisää ääreisverenkiertoa, jolloin elintärkeät sisäelimet jäävät vähemmälle lämmölle. Ei tarvita muuta kuin ajatus että ”hiukan tässä nyt lepään ja jatkan sitten matkaa” – ja voi käydä niin ettei koskaan herääkään. Rasmus ei ole urheilullinen joten tuskin on edennyt jalan kauas. Hänellä oli tummat värittömät vaatteet ja kylmissään polvihalaukseen kääriytyessä tällainen ”mytty” voi olla aika pienikin. Jos jokainen roskalaatikko ja kuusen alusta tutkittaisiin metri metriltä etsintäketjulla, voi olla että löytyisi alle 1,5km säteeltä? Toki pitäisi tutkia myös kaikki ovet josta on mahdollista luikahtaa sisätiloihin.

Vaikea uskoa henkirikokseen, kiinnijäämisen mahdollisuus on kuitenkin tässä maassa niin iso. Toki on olemassa piirejä tai seurueita jotka kokevat elävänsä lain ulkopuolella.

Monenlaisia ajatuksia tämä juttu kyllä pistää päässä pyörimään. Onko poliisien resurssit tosiaan niin pienet ettei tällaista juttua tutkita huolella heti alusta alkaen? Vaikuttaako pikku paikkakunnalla se, että kaikki tuntee kaikki siihen, ettei tohdita kuulustella/epäillä? Pistää myös miettimään kuinka tyhjää elämä on, jos pitää aikaansa viettää tuollaisessa räkälässä illasta toiseen – ja vielä kummallisempaa on se, mitä tuon ikäinen kloppi ”haki” sieltä?
Sheriflock
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Ti Kesä 20, 2017 12:48 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Sheriflock »

Eiköhän Rasmus kohta löydy, kun jäät alkaa sulamaan.
Upponalle
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 4:31 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Upponalle »

Moonlighting kirjoitti: Ke Tammi 18, 2023 11:06 pm
Topelius kirjoitti: Ke Tammi 18, 2023 10:28 pm Edelleen ihmettelen suuresti miksi tätä tappelua tuodaan kokoajan uudestaan esille kun jopa poliisi on jo ilmoittanut että mikään todiste ei viittaa siihen että sillä olisi katoamisen kanssa mitään tekemistä!
Luonnollisesti tämä tapahtuma tutkittiin tarkkaan jopa rikos epäilynä, mutta ei tuonut kenellekään eikä kummallekaan osallisille mitään rikossyytteet.
Edelleen ne foliohatut pois päästä mitä keskitytään oikeasti faktoihin ja jätetään tämä harhakuvitelmat muualle.
Tällä tapahtumalla ei todisteiden valossa ole mitään yhteyttä katoamiseen vaikka samana iltana onkin tapahtunut.
Niin kauan kuin ei ole mitään varmaa esittää, millä tahansa tapahtuneella voi olla yhteys katoamiseen, niin myös tällä tappelulla. Tuon videon nähtyäni tuli aika synkät fiilikset, enkä voi olla miettimättä mitkä ovat olleet pojan ajatukset tuon episodin jälkeen. Kukaan meistä ei sitä tiedä, eikä todennäköisesti tule koskaan tietämään. Mutta on kaikessa yksinkertaisuudessaan mahdollista, että tuo H:n yllättävä hyökkäys, lapseen kohdistama väkivalta ja sen aiheuttama mielipaha on ollut siinä hetkessä pojalle liikaa ja on päätynyt tekemään jotain lopullista. Tästä on ollut aiemmin täällä jo puhettakin.
Näinpä ja niin kauan, kun Rasmusta ei löydy, kukaan ei voi väittää, edes poliisi etteikö Rasmuksen katoaminen liittyisi tavalla tai toisella tappeluun, siinä kun muutkin vaihtoehdot. Turha täällä on kenenkään jokilauttureiden puheenjohtajana määrätä, saako tappelusta katoamiseen liittyen spekuloida. Yksi vaihtoehto monien joukossa.
Hiljainenkulkija
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ke Tammi 18, 2023 4:43 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Hiljainenkulkija »

Tohon puhelimen paikannukseen.
Löysin netistä tälläsen: ”Kadonnen matkapuhelimen paikannus on mahdollista vain jos sen käyttäjä on hätäilmoituksen vastaanottaneen viranomaisen perustellun käsityksen mukaan ilmeisessä hädässä tai välittömässä vaarassa.”
( https://laki24.fi/kadonnen-henkilon-etsinta/ )

Jos poliisit ajattelee ettei oo vaarassa, ei sitä puhelinta saa lain mukaan paikantaa. Ja poliisithan on ajatellu että se on hatkoilla tai kuollu, joten vaaraa ei ole.
Eli ne on saattanu käyttää vain tuota ”find my phone” toimintoa ja sen saa puhelimesta pois päältä ja puhelimesta saa myös sijainnin pois käytöstä.
Zorro7
Jane Marple
Viestit: 1000
Liittynyt: La Helmi 05, 2022 7:14 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Zorro7 »

Saahan sitä poliisinkin osallisuudesta spekuloida. Vähän se tappelu ihmetyttää myös, ei kuitenkaan pitäisi esittää selviä syytöksiä ketään kohtaan ennen kun asia ratkeaa.
Poliisinkin osuus tutkitaan ja hyvä niin, tutkinta ilmeisesti kesken?
Avatar
LokakuunLapsi
Poliisikoira Rex
Viestit: 270
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2019 3:37 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja LokakuunLapsi »

K9Wifey kirjoitti: To Tammi 19, 2023 11:37 am Sen verran näitä huumekuvioissa pyöriviä tiedän, et eivät takuulla omista rahoistaan ala mitään velkoja makselemaan (jos tuo takavarikko totta), koska sit heille ei jäisi enää fyffeä omaan käyttöönsä.
Ja luultavasti R oli myös käyttäjä; mitä kaikkea sitten on oma asiansa.
Siinähän olisi motiivia kerrakseen jollekin ns. muilutukselle, jos R ei tehnyt elettäkään maksaa velkojaan takaisin. Tuohon 100 % per vrk en oikein usko, eiköhän tärkeämpää olisi saada edes jotain takaisin. Mut kun en ole diileri niin tuota korkoa en tiedä. Voihan se ollakin noin.
Jos on ison summan velkaa sellaiselle taholle, että tietää huonosti käyvän, jos velkaa ei hoida, niin kyllä sitä yrittää maksaa omista ja vaikka toistenkin rahoista. Eli ottaa vaikka velkaa velan päälle hoitaakseen entisen.

Se on siinä vaiheessa ihan sama jääkö rahaa omaa käyttöön, kun on ase ohimolla ja sinulle kerrotaan paljonko saat maksuaikaa ja paljonko korkoja päälle. Jos siis oikeasti tajuat tilanteen vakavuuden ja oman mahdollisen kohtalosi, jos et hoida asioitasi järjestykseen.

Koron määrä on ihan mielivaltainen, eli voit olla velkaa tonnin ja jos et nyt maksa, niin saat ensi viikkoon aikaa maksaa 2k. Koron määrän päättää velkoja. Korolla voidaan maksaa sitten esim. velan perijän palkkio.
- Etsivä löytää -
Zorro7
Jane Marple
Viestit: 1000
Liittynyt: La Helmi 05, 2022 7:14 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Zorro7 »

Nii sitähän ei myöskään tiedä miten mielivaltaisia velkojat olis olleet ja onko siinä painanut se mahdollinen vasikointi asia myös.

Nisteillä todistetusti napsuu aika herkästi.
Siis eikö jopa tapauksia että alle satasen veloista lähtenyt henki ilman mitään neuvotteluja?
Jos on tarpeeksi hullu ni ei se varmaa isoa syytä edes vaadi aina että menettää hermot..
Hiljainenkulkija
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ke Tammi 18, 2023 4:43 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Hiljainenkulkija »

Sitte kun miettii järjellä noita velka-asioita. Edes huumediilerit ei oo niin tyhmiä, että antaa lapsen, jolla ei ole tuloja, ostaa velaksi huumeita . Aikuinenkaan ei saa ostettua helposti huumeita velaksi, niin kuinka 16vuotias poika sitten?
Eikä varsinkaan ton ikäselle anneta isoja satseja myyntiin, ellei se maksa niitä heti. Aivan liian iso riski että lapsi jää vanhemmilleen kiinni, huumeet hävitetään ja lapsi kertoo mistä saanut kamansa ja itkee vanhemmilleen, että ne pitää maksaa.
Myyntiin annetaan sellasille ihmisille joihin voidaan luottaa 110%.
Toimintaterapia
Hetty Wainthropp
Viestit: 491
Liittynyt: Ti Syys 17, 2019 2:53 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Toimintaterapia »

Huumepiireissä jo vasikoinnista epäily saattaa nostaa velan kaksinkertaiseksi.
Sveriges sak är vår!
Avatar
LokakuunLapsi
Poliisikoira Rex
Viestit: 270
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2019 3:37 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja LokakuunLapsi »

Zorro7 kirjoitti: To Tammi 19, 2023 2:26 pm Siis eikö jopa tapauksia että alle satasen veloista lähtenyt henki ilman mitään neuvotteluja?
Kyllähän näitä valitettavasti on tapahtunut ja tapahtuu.

Kaikenlaisista muistakin epämääräisistä syistä voi henki huumemaailmassa lähteä. Vasikointi (tai epäily siitä) on yksi sellainen.

Muutama vuosi sitten silloisella asuinpaikkakunnallani tapettiin nainen, jonka epäiltiin varastaneen toiselta henkilöltä vajaa gramma piriä, eli rahallista velkaa olisi tällöin ollut ehkä 40-50e.
Ihmishenki on surullisen halpa.
- Etsivä löytää -
Sipi
Theo Kojak
Viestit: 1162
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:58 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Sipi »

Mömmerö kirjoitti: To Tammi 19, 2023 10:30 am Hei!

Tapausta olen seurannut alusta alkaen, ja naapurikunnasta olen kotoisin joten tästä syystä tapaus herättänyt varsinkin mielenkiinnon.
Myös jokaisen viestin olen lukenut, ja kaikki videot ja kuvat katsonut useaan otteeseen.
........

Pelkkää spekulaatiota kaikki, mutta tällainen pisti silmääni. Ajatuksia?
Hyvää pohdintaa, ja tosiaan teräviä huomioita. Tämä vaan turhauttaa niin helvetisti, että faktaa poliisin toimista ei ole. En pidä todennäköisenä, että Pohjanmaan poliisi olisi katsonut näitä videoita samalla intensiteetillä tai pyrkinyt tunnistamaan tuijottelijaa, puhelimen käsittelijää tai tulkitsemaan juuri mitään. Mikä on siis kynnys epäillä rikosta? Mielestäni kaikki esittämäsi huomiot satavat siihen laariin, että jotain hämärää ja suunnitelmallista ravintolassa oli tekeillä jo ennen katoamista. Poliisin näkökulmasta ilmeisesti ei. Välillä tekisi mieli krikua.
Zorro7
Jane Marple
Viestit: 1000
Liittynyt: La Helmi 05, 2022 7:14 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Zorro7 »

Me ei voida tietää mitä poliisi on tästä tapauksesta ja videoista mieltä.
Tiedottavat ehkä vasta sit ku jos syylliset olis saatu kiinni? Tarvitaanko ennen sitä kuitenkin vahvoja epäilyksiä, todisteita, tunnustamisia, ruumis vai mitä se sitten vaatii..?
pelkän videon perusteella ne ei voi lähteä ketään syyttämään kun elävänä Rasmus sieltä hovista lähti
Korvapuusti
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ke Syys 02, 2020 10:11 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Korvapuusti »

Tiktokissa joku väittää R:n käyneen snäpissä paikalla uutena vuotena. Oli näkynyt sijainniksi Lapua. Kuulemma toinen käyttäjä joka ei oo ollu poliisien tiedossa mutta tästä ilmotettu poliisille.

Toinen kommentti oli että H ja R olis tapellu ulkona myös.
Näitten paikkaansapitävyydestähän ei luonnollisesti voi olla täysin varma, todennäkösesti trolleja.

Tietysti väkisin pieni toivonkipinä herää tämmösistä vaikka aika epätodennäköistä että enää hengissä on..
Tirehtoori
Harjunpää
Viestit: 338
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 2:06 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Tirehtoori »

Korvapuusti kirjoitti: To Tammi 19, 2023 3:41 pm Tiktokissa joku väittää R:n käyneen snäpissä paikalla uutena vuotena. Oli näkynyt sijainniksi Lapua. Kuulemma toinen käyttäjä joka ei oo ollu poliisien tiedossa mutta tästä ilmotettu poliisille.

Toinen kommentti oli että H ja R olis tapellu ulkona myös.
Näitten paikkaansapitävyydestähän ei luonnollisesti voi olla täysin varma, todennäkösesti trolleja.

Tietysti väkisin pieni toivonkipinä herää tämmösistä vaikka aika epätodennäköistä että enää hengissä on..
Johtuu varmaan siitä ku äitee on avannu sen puhelimen jinka se sai poliisilta. Kirjautunu sisään jne
Sano mun sanoneen. JOESSA SE ON
Vastaa Viestiin