Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
pikseliseli
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Syys 07, 2022 8:07 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja pikseliseli »

e-mikko kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 2:37 pm
Moshna kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 2:29 pm Kuulin turvallisuusalan ihmiseltä, jolla oli tietoa tästä keissistä, että nainen olisi jo aikaisemmin samaa päivänä häirinnyt ilmoittajamiestä ja nainen oli sen vuoksi poistettu kauppakeskuksesta. Oli tullut kuitenkin ilmeisesti takaisin häiritsemään miestä uudelleen ja oli epäily että naisella olisi ollut teräase mukana. Että mediassa levitetään ilmeisesti virheellisesti puhtoista kuvaa naisesta. Ei ole kuitenkaan oikeutettua tappaa naista, mutta mehän ei tiedetä, mikä on kuolinsyy. Tukehtuminen se ei ainakaan ole.

Tiedä häntä sitten, miten luotettavaa tietoa tämä on, kun sain tiedon turvallisuusalan ihmiseltä, jolta saatu tieto voi olla puolueellista.

Surullinen tapaus kaiken kaikkiaan.
Tällainen "tieto" oli jo silloin aika tuoreeltaan täälläkin. Silloin se tyrmättiin täysin, koska …

Ei sitä "tietoa" kukaan edes puolijärkevä erikseen tyrmännyt tai poissulkenut, mutta jotkut nostivat täysin aiheellisesti esiin sen tosiasian, ettei anonyymi foorumipostaus kuulopuheista toimi näyttönä. Ei tässä, niin kuin ei muissakaan tapauksissa.
Seli seli.
cracker
Remington Steele
Viestit: 213
Liittynyt: Ke Touko 20, 2009 6:28 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja cracker »

dazu kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 12:01 pm On se hienoa, että sä keksit päästäsi, että uhrilla oli ollut kauppakeskuksessa häiriökäyttäytymistä, minkä takia on poliisitkin kutsuttu paikalle. Voisitko millään lukea uutiset aiheesta?
Tällä tietoa ei ole uhrin takia kutsuttu vartiointifirman ukkoja, eikä poliiseja ennen tuota kuolemaan johtanutta keissiä. Sen sijaan seurueen, jonka kanssa uhri on liikkunut, takia on järkkäreitä ja poliiseja kutsuttu ennenkin. Näin ollen on ihan loogista, että myös tämä kuolemaa edeltänyt välikohtaus liittyisi tähän seurueeseen. Mielestäni tämä ei ole mitään foliohattuilua, tai yksisarvisteoriaa. Oma veikkaukseni on, että uhrilla oli välikohtaus toisen seurueeseen kuuluneen henkilön kanssa.

Nykytietojen valossa tuntuisi omituiselta, että uhrilla olisi ollut konflikti täysin vieraan ihmisen kanssa. Uhrista kerrotut tiedot eivät oikein tue sitä, että hän riitelisi tuntemattomien kanssa.
Oman ajatukseni aiemmista häiriöistä perustan veljen kertomaan:
Naisen sosiaalisuus aiheutti toisinaan myös hämmennystä, kertoo kuolleen naisen veli. 35-vuotiaana kuolleella naisella ei ollut ”ehkä parasta tilannetajua”, veli kuvailee Ylelle.

Lisäksi nainen on ollut poliisin ja vartijoiden kanssa tekemisissä ennenkin, veli kertoo.

– Uskon, että sisko on ollut kauppakeskuksessa vartijoiden silmätikku jo entuudestaan, kun käytös ollut poikkeavaa, mutta ei hän siellä ole mitään varastellut, veli sanoo.


Tässä jutussa ei kerrota siitä yhdestä tapauksesta, missä joku seurueen jäsen oli varastanut. Mielestäni tässä veli puhuu yleisluontoisemmin, koska kertoo että sisar olisi ollut silmätikku nimenomaan käytöksensä vuoksi, eikä yhden yksittäisen porukassa tapahtuneen häiriön vuoksi.

lähde: https://yle.fi/a/74-20013318
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ai kamala. Sosiaalinen suomalainen. 😱 Voiko olla pahempaa häirikköä kuin joka puhuu tuntemattomille.

Onkohan nainen joskus puhunut "hengen miekasta" vartijoiden kuullen ja stevarit on säikkyneet "sillon miekka!"
lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Marttakerttu kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 6:59 pm Ja jos epäilisivät naisella olevan teräaseen, niin eiköhän ne ois ennen lattiaanpaiskaamista tarkistanut asian. Siellä ku se ois jossain takin taskussa ollut, niin eiköhän tämä Eveliina olisi pelkästään siihen kuollut, kun puukko lävistää maahan lentäessä.
Sitä emme vielä ole keksineet käsitelläkään. Raskaana oleva helluntalainen nainen kaadetaan oman puukkonsa päälle. :roll:
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9273
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Espoonrikosetsivä kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 3:45 pm En ymmärrä tuota sermin tuomista paikalle alkajaisiksi ollenkaan. Ensin sitä pitäisi huudella käytävältä terveydenhuollon opiskelijaa, ammattilaista, ensiaputaitoisia henkilöitä, soittamaan 112 tai soittaa itse, yrittää uhrilta kysellä sairauksista, järjestää opastus ovelle. Mitä seitsemän vartijaa tekee paikan päällä, neuvovatko mukamas toisiaan, uskokoon ken tahtoo...
Vasta kun mitään ei ole tehtävissä voi pitää sermiä ja lakanaa.
Olen vihainen!
Jotenkin vaikuttaisi siltä, että joku vartijoista oli tehnyt päätöksen, ettei naista pysty kyseisessä olotilassaan siirtämään kiinniottopaikaltaan sivummalle ja paikalle on päätetty tuoda sermit rajaamaan suuren yleisön kulkemista. Vaikuttaisi siltä, että on jääty odottamaan apuvoimien saapumista paikalle ja jostain syystä kuolevan naisen olotilan seuraaminen on jäänyt puutteelliseksi.

Sitä voi sitten jossitella, miksi kiinniotetun henkilön olotilan helpottaminen ja tietyt ensiaputoimet käynnistyivät minuuttien viiveellä. Poliisi varmaan selvittää tapahtumaketjun ja asianosaisten toiminnan hetki hetkeltä, jotta selviää, mitkä tekijät johtivat naisen kuolemaan. Uskoisin, että tapauksessa osallisina olevat vartijat haluavat myös itsekin selvittää oman toimintansa seuraukset. Arvelisin heidän olevan hyvin pahoillaan siitä, mitä Isossa Omenassa tapahtui.
murhajari
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2023 9:29 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja murhajari »

Se että liikkuu oletuksiin nähden epätavallisessa seurassa, voi olla jo hämmentävää käytöstä. Eli että vaikka kaveeraa rapajuoppojen tai pikkurikollisten kanssa, tai edes hyväksyy heidän seuransa. Erikseen tuossa mainittu että sosiaalisuus aiheutti hämmennystä. Toki ei tarkoita sitä että asia on ollenkaan näin, mutta kun tietoa on niin kovin vähän.

Saattoihan hän olla Ison Omenan alamaailman keskushahmo, joka trokasi kaikki näpistetyt kamat. Sitten lähti puukon kanssa perimään velkojaan kun joku ei maksanutkaan välitetystä tavarasta. :shock:
Happinaamari
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: To Tammi 04, 2018 11:02 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Happinaamari »

Kävin eilen omenassa ja kynttilät, rahat, kukat ja kortit oli siivottu pois. Enää oli ne joidenkin näkemät ”oksennusläikät”, jotka tosiaan ovat jo valmiina lattiassa ja videolla näkyy myös vaalea pipon heijastus.
Mach 1
Lauri Hanhivaara
Viestit: 132
Liittynyt: To Tammi 05, 2023 10:58 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Mach 1 »

Naisen häiriköinnistä vielä. Hän oli käsittääkseni aktiivinen helluntailainen ja näillä tuppaa tuo ' sanoman tuputus' olla hyvinkin päällekäyvää mikä voi hämmentää/jopa pelottaa ( tai ihan vituttaa) monia . pari kertaa itse joutunut moiseen tilanteeseen , kalja-kuppilan ja Kahvilan ulko-terasseilla kesällä kummatkin tapaukset ( sisältä nämä olisi ohjattu nopeasti ulos) No kummallakin kerralla 2 nuorehkoa miestä ja ' käännytys-työ ' Todella maanista ja heidän mt oli kovin ? . Kummassakaan tapauksessa eivät häipyneet kohteliaisesti pyytämällä vaan Hyvin vahvasti joutui Käskemään Häipyä häiritsemästä . Siitä en tiedä oliko tällä naisella vastaavaa funktiota käyttäytymisessä ?
Avatar
pikseliseli
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Syys 07, 2022 8:07 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja pikseliseli »

murhajari kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 3:13 pm
e-mikko kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 2:45 pm
Marttakerttu kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 2:41 pm Jos uhrilla olisi ollut teräase, niin uskoisin, että siitä olisi mainittu uutisoinnissa. Poliisi kertonut, ettei uhri ollut aggressiivinen ja poistumiskäsky ei välttämättä ole ollut aiheellinen, niin jos teräase olisi ollut mukana, niin eikö poliisi olisi jo alunperin tuonut esiin, että syynä kiinniottoon oli teräase.
Tuossa ylempänä kirjoitetaan, että oli epäily teräaseesta.

Yleisen elämänkokemuksen perusteella tällainen epäily tulee kahdella tavalla: henkilöllä on ollut aiemmin teräase tai henkilö on kertonut hänellä olevan teräase.

Tällä hetkellä stevareiden ja firman etu on 100% saada uhri näyttämään mahdollisen syylliseltä omaan kohtaloonsa, sen takia todella hankala tietää mikä on totta ja mikä ei.
Tämä on valitettavan totta. Eikä hankaluutta taida vähentää vartiointiliikkeiden ja poliisin välinen suhde. Vaikka poliisilla olisi teknisesti kaikki valmiudet tutkia tapaus ja siihen liittyvät tekijät perinpohjin, on mahdollista että koettu lojaliteetti lisää kitkaa joidenkin valmiuksien käyttämiseen.

Trollit todennäköisesti leikkivät tyhmää tai jotakin aarrettaan puolustaavaa ritaria, vaikka voivat toki olla kumpaa tahansa myös oikeasti. Asia itsessään on tällä hetkellä aika yksinkertainen: on mahdollista, että nainen on riehunut veitsen kanssa (tai tehnyt mitä vain muuta mistä ei vielä tiedetä). Näistä kummastakaan, riehumisesta tai veitsestä, tai mistään edes poistumiskehoitusen arvoisesta käytöksestä, ei kuitenkaan ole tällä hetkellä mitään näyttöä, tältä tai aikaisemmilta kerroilta. Poliisin mukaan nainen ei viimeisen kohtaamisen yhteydessä käyttäytynyt aggressiivisesti ja sitä voinee pitää jonkinlaisena näyttönä tuohon nimenomaiseen tilanteeseen liittyen.
Seli seli.
Avatar
pikseliseli
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Syys 07, 2022 8:07 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja pikseliseli »

cracker kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 7:05 pm
dazu kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 12:01 pm On se hienoa, että sä keksit päästäsi, että uhrilla oli ollut kauppakeskuksessa häiriökäyttäytymistä, minkä takia on poliisitkin kutsuttu paikalle. Voisitko millään lukea uutiset aiheesta?
Tällä tietoa ei ole uhrin takia kutsuttu vartiointifirman ukkoja, eikä poliiseja ennen tuota kuolemaan johtanutta keissiä. Sen sijaan seurueen, jonka kanssa uhri on liikkunut, takia on järkkäreitä ja poliiseja kutsuttu ennenkin. Näin ollen on ihan loogista, että myös tämä kuolemaa edeltänyt välikohtaus liittyisi tähän seurueeseen. Mielestäni tämä ei ole mitään foliohattuilua, tai yksisarvisteoriaa. Oma veikkaukseni on, että uhrilla oli välikohtaus toisen seurueeseen kuuluneen henkilön kanssa.

Nykytietojen valossa tuntuisi omituiselta, että uhrilla olisi ollut konflikti täysin vieraan ihmisen kanssa. Uhrista kerrotut tiedot eivät oikein tue sitä, että hän riitelisi tuntemattomien kanssa.
Oman ajatukseni aiemmista häiriöistä perustan veljen kertomaan:
Naisen sosiaalisuus aiheutti toisinaan myös hämmennystä, kertoo kuolleen naisen veli. 35-vuotiaana kuolleella naisella ei ollut ”ehkä parasta tilannetajua”, veli kuvailee Ylelle.

Lisäksi nainen on ollut poliisin ja vartijoiden kanssa tekemisissä ennenkin, veli kertoo.

– Uskon, että sisko on ollut kauppakeskuksessa vartijoiden silmätikku jo entuudestaan, kun käytös ollut poikkeavaa, mutta ei hän siellä ole mitään varastellut, veli sanoo.


Tässä jutussa ei kerrota siitä yhdestä tapauksesta, missä joku seurueen jäsen oli varastanut. Mielestäni tässä veli puhuu yleisluontoisemmin, koska kertoo että sisar olisi ollut silmätikku nimenomaan käytöksensä vuoksi, eikä yhden yksittäisen porukassa tapahtuneen häiriön vuoksi.

lähde: https://yle.fi/a/74-20013318
Minkään linkkaamassasi artikkelissa ei kerro naisen käyttäytyneen edes poistumiskehoituksen arvoisella tavalla, nyt tai aikaisemmin. Kaikki siihen viittava on spekulaatiota tai fantasiaa.
Viimeksi muokannut pikseliseli, Pe Tammi 20, 2023 7:42 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Seli seli.
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5319
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

Mach 1 kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 7:32 pm Naisen häiriköinnistä vielä. Hän oli käsittääkseni aktiivinen helluntailainen ja näillä tuppaa tuo ' sanoman tuputus' olla hyvinkin päällekäyvää mikä voi hämmentää/jopa pelottaa ( tai ihan vituttaa) monia . pari kertaa itse joutunut moiseen tilanteeseen , kalja-kuppilan ja Kahvilan ulko-terasseilla kesällä kummatkin tapaukset ( sisältä nämä olisi ohjattu nopeasti ulos) No kummallakin kerralla 2 nuorehkoa miestä ja ' käännytys-työ ' Todella maanista ja heidän mt oli kovin ? . Kummassakaan tapauksessa eivät häipyneet kohteliaisesti pyytämällä vaan Hyvin vahvasti joutui Käskemään Häipyä häiritsemästä . Siitä en tiedä oliko tällä naisella vastaavaa funktiota käyttäytymisessä ?
Ootko varma, että olivat hellareita?

Mormonit nimittäin ovat tavan iilimatoja ja hyvin usein just nuoria miehiä.
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Höppö
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 95
Liittynyt: To Tammi 12, 2023 1:41 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Höppö »

Happinaamari kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 7:25 pm Kävin eilen omenassa ja kynttilät, rahat, kukat ja kortit oli siivottu pois. Enää oli ne joidenkin näkemät ”oksennusläikät”, jotka tosiaan ovat jo valmiina lattiassa ja videolla näkyy myös vaalea pipon heijastus.
Noni. Löyty helposti vai?
uusitma
Hetty Wainthropp
Viestit: 463
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 12:27 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja uusitma »

pikseliseli kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 7:04 pm
e-mikko kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 2:37 pm
Moshna kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 2:29 pm Kuulin turvallisuusalan ihmiseltä, jolla oli tietoa tästä keissistä, että nainen olisi jo aikaisemmin samaa päivänä häirinnyt ilmoittajamiestä ja nainen oli sen vuoksi poistettu kauppakeskuksesta. Oli tullut kuitenkin ilmeisesti takaisin häiritsemään miestä uudelleen ja oli epäily että naisella olisi ollut teräase mukana. Että mediassa levitetään ilmeisesti virheellisesti puhtoista kuvaa naisesta. Ei ole kuitenkaan oikeutettua tappaa naista, mutta mehän ei tiedetä, mikä on kuolinsyy. Tukehtuminen se ei ainakaan ole.

Tiedä häntä sitten, miten luotettavaa tietoa tämä on, kun sain tiedon turvallisuusalan ihmiseltä, jolta saatu tieto voi olla puolueellista.

Surullinen tapaus kaiken kaikkiaan.
Tällainen "tieto" oli jo silloin aika tuoreeltaan täälläkin. Silloin se tyrmättiin täysin, koska …

Ei sitä "tietoa" kukaan edes puolijärkevä erikseen tyrmännyt tai poissulkenut, mutta jotkut nostivat täysin aiheellisesti esiin sen tosiasian, ettei anonyymi foorumipostaus kuulopuheista toimi näyttönä. Ei tässä, niin kuin ei muissakaan tapauksissa.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009316895.html
”Siinä on ollut jonkinlaista vastarintaa, mutta [nainen] ei ole kohdistanut missään kohtaa väkivaltaa kiinniottajiin”, Kallio kuvailee.

Pitääkö palata ihan alkuun taas? Linkin takana vanha uutinen, jossa tutkija Kallio kertoo, että uhri ei käyttänyt väkivaltaa.

Kannattaa varmaan jättää ne toisen käden kertomat sisäpiiritiedot ihan omaan arvoonsa, kun näyttää, että ne ei pidä paikkaansa nytkään.

Ymmärrettävää, jos joku toinen vartija tuntee sympatiaa kollegoita kohtaan, mutta tietoinen paskan puhuminen tälläisestä tapauksesta on anteeksiantamatonta. Samoin uhrin syyllistäminen.
fouilleur
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Su Tammi 15, 2023 3:49 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja fouilleur »

H. Solmunen kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 5:16 pm
fouilleur kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 3:29 am
Tuossa maikkari vain viittasi silminnäkijän kertomaan (olin muuten juuri tuosta samasta asiasta ensimmäisen kerran yhteydessä sinne tämän tragedian johdosta).

Oma kuuloni on oikein hyvä. "Vie maahan", "Hyvä Jumala", "Ja tästä pääset mattoon" sekä lopuksi "Pysy siinä" kuulee huonompikuuloinenkin. Noista ei oikeasti ole epäselvyyttä, ja ne kuuluvat vielä selvemmin Audacityllä tekemäni noise reductionin jälkeen. Se, mitä Eveliina sanoo toisena puhunnoksenaan, on kysymysmerkki. Aika monet ovat kuulleet siinä "Mullon kuusikuinen", allekirjoittanut mukaan lukien, mutta varma tuosta ei voi olla. Tätä ei liene hyödyllistä sen enempää pohtia, ainakaan ennen kuin joku on löytänyt niin hyvän audioeditorin, että sillä saa senkin kohdan ihmisäänet selkeästi esille.
Laitatko aikakohdan, missä kohtaa kuulet "tästä pääset mattoon". Täällä joku aikaisemmin väitti samaa ja olisihan se melkoisen hassunhauska sattuma, jos tuo lause olisi täsmälleen samassa kohdassa, missä kaiuttimista kuuluu "uskomattoman edulliseen hintaan". Kaksi "mat-to" tavua samassa kohdassa, mutta eri merkityksessä, toinen vartijan ja toinen mainoskuulutuksen kautta. I don't think so.
Kohdassa 0.00.09 – 0.00.10 kuuluu selkeästi yhden henkilön selvästi erottuvalla äänensävyllä alusta loppuun lausuma "Ja tästä pääset mattoon", minkä toteuttamiseen vartijat tuossa juurikin ovat ryhtymässä. Ja tämä ei ole vain jonkun toisenkin täällä foorumilla toteamaa, vaan siis mediassakin ollaan päädytty samaan. Aivan videon alussa kuuluu kuulutusta, jossa puhutaan kymmenestä prosentista, mutta tuossa kohdassa tuon lauseen lisäksi kuuluu vain ei-sanallista taustahälyä.
fouilleur
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Su Tammi 15, 2023 3:49 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja fouilleur »

Lønn kirjoitti: Pe Tammi 20, 2023 9:07 am Kuulin ensimmäisen kerran videon katsoessani naisen sanovan/pyytävän hätääntyneellä äänellä "Älä tule nyt siihen!".
Enkä mitään mainintaa kuuskuisesta, puhumattakaan:

"Jumaluus on ikuinen" , mitä :shock:
Ja mä olen aivan joka kerta kuullut tuossa "Mullon..." Jännä, miten yksi voi kuulla "mullon", toinen "älä", kolmas "jumaluus" ja neljäs vielä ihan jotain muuta.
Vastaa Viestiin