Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Micoz
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Syys 28, 2021 3:10 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Micoz »

Väkivaltaa paennut kirjoitti: Pe Helmi 17, 2023 11:24 pm
aumari kirjoitti: Pe Helmi 17, 2023 10:36 pm
loaded kirjoitti: Pe Helmi 17, 2023 8:30 pm
---
---


Tasapainoinen ihminen ei yleensä mene narsistin/psykopaatin kelkkaan (eikä pulkkaan).
Tuo on totta! Kun ihminen on rikki, masentunut tai jotenkin alistettu, niin nämä narsistit, psyko- ja muut paatit tunnistaa helpon saaliin ja onnistuvat hurmaamaan tämän reppanan, joka saa kokea hyvin vaihtelevaa kohtelua. Ja kun yhdestä paatista tulee ero jostain syystä, niin eiköhän kohta löydy uusi samanlainen ja ehkä jopa pahempi. Arvottomaksi itsensä kokevan on vaikea parantaa elämäänsä. Mutta voin kertoa, että se on mahdollista.
Vaikka minua on 0.5% viestiosuuden perusteella väitetty ketjun dominaksi, en ole eikä ole mitään tarvetta sellaiseksi pyrkiä.

Sitä vastoin tiedän kuitenkin, että sekä narsistin että psykopaatin uhriksi voi päätyä kuka tahansa ja joka muuta väittää on osa Suomessa vallitsevaa ongelmaa: uhri syyllistetään, väkivallan dynamiikkaa ei tunnisteta ja tekijä jää hyvin usein vastuuttamatta rikosoikeudellisesti.

Narsistit ja psykopaatit eivät viehäty reppanoista, päinvastoin. He haluavat halutun. Kuka tahansa viehättyy hyvästä käytöksestä ja jollei ole tietoinen "liian hyvä ollakseen totta"- hälytysmerkistä ei osaa olla varuillaan. Taitavasti uhri sitoutetaan ennen kuin naamio paljastetaan. Silloin vahvemmankin itsetunto ja usko omaan käsityskykyyn on onnistuneesti rapautettu.

Psykiatri, tutkija ja dosentti Hisham Ziauddeen kirjoittaa Putinista: "That a man who is country level domestic abuser has been allowed to acquire this level of power through the complicity of, and appeasement of, people and systems that should have protected ordinary people.
That despite his current actions, there are still people siding with and speaking out for this abuser, 'well, it was your fault, you provoked him', that there is some scenario is which this is justifiable."
Ovatko hänenkin uhrinsa syyllisiä kohtaloonsa itse? Ovat hänen uhrinsa tai häneen luottaneet (kuten vaikkapa Macron) tasapainottomia ja valmiiksi alistettuja?

Tosin erityisen empaattiset ja kiltit tulevat narsistien ja psykopaattien toimesta raadelluiksi erityisesti. Niihin olen syyllistynyt minäkin.
Boldaus minun.

Nimenomaan! Narsistin/psykon uhriksi voi päätyä aivan kuka tahansa. Ainoat, jotka ovat varsin hyvin suojassa näiltä ihmishirviöiltä, ovat ne, jotka ovat itsekin narskuja/psykopaatteja tai piirteiltään hyvin lähellä niitä. Kaksi psykopaattia ei yleensä voi sietää toisiaan. Poikkeuksiakin toki on.

Kuka tahansa erityisen empaattinen ihminen on itsestään selvä uhri. Uhriksi joutuminen ei vaadi psyykkistä epätasapainoisuutta. Moni ammattilainenkin on joutunut uhriksi.

Tämän kiistäminen ja uhrin leimaaminen jotenkin vajaaksi vain uusintaa suomalaista uhrien syyllistämispolitiikkaa, josta olisi jo syytä päästä eroon.
padlock
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ma Syys 02, 2013 8:52 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja padlock »

mielistelijä kirjoitti: Pe Helmi 17, 2023 8:47 pm
Vierivä kivi kirjoitti: Pe Helmi 17, 2023 8:00 pm
padlock kirjoitti: Pe Helmi 17, 2023 6:58 pm
???
Että vihaa, kadehtii niin paljon että menee naimisiin jotta voi kahden viikon päästä häistä tappaa vaimonsa ja molempien lapset.

Minun mielestä motiivi on alusta asti ollut raha. Vickin rahat ja omaisuus, halu saada ne itselle ja elää poikamieselämää hienossa arvoasunnossa, tekemättä töitä kuin juuri sen verran mitä tarvitsee. Siitähän hän oli kirjoittanut jo aiemmin, halustaan viettää oloneuvospäiviä.
”Väkivaltaa paennut” kuvaa hyvin narsistisen henkilön käytöstä. Väitän, että sitä ei voi ymmärtää mikäli ei ole itse kohdannut. Ja juurikin näin, naimisiinmenon jälkeen uhri on hänen vallassaan ja kaltoinkohtelu voi alkaa todnäk alun hurmaamisen jälkeen. Ja mikä satuttaisi ex-puolisoa enemmän kuin hänen lapsiinsa kohdistuva pahuus ja kosto.

Komppaan, kukaan ei voi oikeasti myötäelää, jos ei ole kokenut vastaavaa, ymmärtää voi yrittää..
Väkivaltaa paennut kertonut kokemuksistaan, mikä ei ole helppoa. hän on rohkea ja onnekas, kun repäisi itsensä irti moisesta kuoleman pelistä, jossa säännöt ovat ulottumattomissa.
Minä en usko että varsinkaan narsisti menee naimisiin inhoamansa ihmisen kanssa kostaakseen tälle. Hänellä on omat itsekkäät hyötymistarkoitukset, jotka voittavat inhon puolisoa kohtaan. En usko myöskään että kyse olisi exälle kostamisesta. RT:hän käytännössä unohti lapsensa eikä halunnut niitä enää nähdä kun valtataistelu exän kanssa oli ohi.

Joku haluaa miettiä miksi RT on psykopaatti ja keskustella sen syistä. Syitä ei varmaan kukaan tiedä, ehkä se selviää vankilan psykologeille jos RT päättää avautua rehellisesti. Psykopatiasta ei parane, joten silläkään ei ole merkitystä.
Jokaisella on oikeus olla yhtä mieltä minun kanssani. - Madonna
Inehmo
Remington Steele
Viestit: 202
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 5:09 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Inehmo »

Epäilty oli pidätyksen alussa psykiatrisessa hoidossa, mutta henkirikoksen syy ei poliisin käsityksen mukaan ole psyykkinen häiriö. Joten ei mielentilatutkimusta esitutkintavaiheessa. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... #gs.psx106

Eli mt-tutkimus kuitenkin tulossa?

Takaisin ketjun alkupään kysymykseen, että pystyisikö sepittämään itsensä syyntakeettomaksi tekohetkellä?
Get a life!
Inehmo
Remington Steele
Viestit: 202
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 5:09 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Inehmo »

Kertasin psykopatiaa.

"Psykopatialla tarkoitetaan luonteen poikkeavuutta, jonka karkeimpia ilmenemismuotoja ovat toistuvat raa'at rikokset ja lievimpiä toistuva harmiton valehtelu.

Psykopaatin tunne-elämää kuvaavia piirteitä ovat pinnallisuus sekä syyllisyyden tunteiden, katumuksen ja empatian eli myötäelämiskyvyn puuttuminen. Ihmissuhteissaan psykopaatti on pinnallinen, lipevä, itsekeskeinen ja mahtipontinen, (tahattomasti) valehteleva ja (tahdonalaisesti) omaksi edukseen asioita kaunisteleva, manipulatiivinen, hyväksikäyttävä ja vastuunottoa vieroksuva.

Jo lapsuudessa monilla psykopaateilla on käytöshäiriöitä. Aikuisiällä käyttäytymistä luonnehtivat »parasiittisuus», käyttäytymisen huono hallinta, sukupuolinen holtittomuus, toisen seksuaalinen halventaminen, rinnakkaiset ja lukuisat lyhyet parisuhteet, realististen päämäärien puuttuminen, huono itsehillintä ja mielijohteiden mukaan eläminen (impulsiivisuus) sekä vastuuttomuus."

https://www.duodecimlehti.fi/duo96809
Get a life!
Avatar
Miss Holmes #1
Javier Pena
Viestit: 1829
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

Oletteko koskaan miettinyt kuka oli tai on psykopaatti?

Oikea psykopaatti, eikä vain harhainen narsisti?

Eli periaatteessa oliko vain ”oma-kuvitteellinen”-versio oikeasta psykopaatista vai muu mielenhäiriö?
Suorastaan matkija, koska ei pysty verrattavaan todelliseen täydelliseen tunnekylmyyteen - moraalin puutteeseen?

Meillä psykoiksi on luokiteltu ainakin se sarjakuristaja, kuten myös ’pelle-nikitin’.
Molemmat toki todella pahoja ihmisiä ja täyttävät kriteerit.
Mutta.
Kummallakaan esimerkeistäni ei ole järin paljon älykkyyttä (tai se on deletoitu jo ajat sitten päihteillä ties millä)

Siksi Tikkanen on sairaalla tavalla kiinnostava. Hän ei periaatteessa kuulu tuohon ryhmään.
(vaikka säälittävää kyllä kuuluu) ja tulee puolustamaan itseään aivan eri kriteerein.
Ja täysin hulluin kriteerein.
En yhtään ihmettelisi, jos kuvittelisi rakentavansa ’syyttömänä’ puolustuksensa itse.
Julkisuuteenhan ei ole edelleenkään putkahtanut Tikkasen puolustuksen nimeä🤭🤔
”psykopatian kriteerit täyttää vankiaineistossa 15–25 %, henkirikoksen tekijöistä 30 %, sarjamurhaajista 90 prosenttia ja kokonaisväestöstä yksi prosentti.
Lääketieteessä vallitsee yksimielisyys, että psykopatiaa ei voi hoitaa.[27] Lisäksi aikuisiän psykopatiaa ei pitäisikään ryhtyä hoitamaan, sillä ryhmäterapiassa psykopaatti ammentaa muista informaatiota, jota hän käyttää myöhemmin hyväkseen muille haitallisella tavalla. Hoitomotivaatiokin puuttuu, koska psykopaatti ei koe, että hänessä on mitään korjattavaa.[1]
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
Avatar
Mymmeli77
Lauri Hanhivaara
Viestit: 144
Liittynyt: Ti Tammi 17, 2023 3:11 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Mymmeli77 »

Inehmo kirjoitti: La Helmi 18, 2023 2:42 am Takaisin ketjun alkupään kysymykseen, että pystyisikö sepittämään itsensä syyntakeettomaksi tekohetkellä?
Menisi mielenkiintoiseksi, jos puolustus aikoisi tosiaan vedota tilapäiseen mielenhäiriöön (josta tapahtui nopea ihmeparantuminen) vaimon tapon kohdalla, ja pyydettäisiin mielentilatutkimusta, tavoitteena lausunto syyntakeettomuudesta, jotta R jätettäisiin tuomitsematta. Olisiko sitten sukellusvolvon aikaan ollut toinen tilapäinen mielenhäiriö? Vai olisiko R muka ollut koko puolentoista vuoden ajan syyntakeettomassa tilassa? Harjoitti kuitenkin ammattiaankin sinä aikana.

Vaikuttaa siltä, että poliisilla on tietoa suunnitelmallisuudesta sukellusvolvon kohdalla, ja ehkä nyt myös vaimon tappokin kääntyy murhasyytteeksi. Voisi pitkittyneen, murhien suunnittelua ja murhaamista aiheuttavan mielenterveyshäiriön hoidossa vierähtää vuosi jos toinenkin, ihmeparantumiset saisi varmaan unohtaa. Mahtaako puolustus sittenkään pyytää mielentilatutkimusta, nyt kun on nostettu syyte myös perheen murhayrityksestä? Tuomioistuin toki voi silti määrätä R:n mielentilatutkimukseen.

Oma uskomus on, että äijä on hyvinkin syyntakeinen. Hopoilevan ulkokuoren alla kylmä ja laskelmoiva.
Time you enjoy wasting is not wasted time
Avatar
Miss Holmes #1
Javier Pena
Viestit: 1829
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

Yht’äkkiä ymmärsin yskän pahimman oireen.

Täällä tod näk ihmiset mieltävät psykopaatin Hannibal Lecterin tyyppiseksi äärikuvaksi ja siksi heille on vaikeaa ymmärtää psykopatian moninaisia vivahteita.

Tikkanen on meidän suomalaisten versio haannibalista. Näin huumorilla, mutta ei kuitenkaan huumorilla.

Yksinkertaisuudessaan:
Piirteitä ovat lipevyys, mahtipontisuus, itsekeskeisyys, syyllisyydentunteen ja empatian puuttuminen, valehtelu, petollisuus, tunne-elämän pinnallisuus, impulsiivisuus ja toistuvat rikokset.

Ei kyse ole mistään sen ihmeellisemmästä🤦🏻‍♀️

Ei psykopatiasta puhuminen tai sen mainitseminen ole mitään ”äärimmäistä negatiivisiutta” tai ”hirveää mustamaalausta”.
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
Birmakissa

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Birmakissa »

Uudet uutiset. Nollataan taas omat pohdinnat ja aloitetaan alusta.

Minusta on mielenkiintoista, että murhanyritysten ja murhan tekotavat eroavat toisistaan huomattavan paljon ja kohteiden määrä hyvin erilainen.

Murhanyritykset kohdistuneet isoon porukkaan ja valikoitunut ei väkivaltainen tekotapa/yritys. Isommassa porukassa tekijä on altavastaaja jos harjoittaisi väkivaltaa, teko ei onnistuisi välttämättä sellaisella tavalla. Mereenajotilanne onnistuessa myös voisi olla sellainen, että ennen kuolemista uhrit eivät ennättäisi tajuta sen olleen tahallinen. Mielenkiintoista ajatella, että tekijä ei haluaisi sitä teon yhteydesdä heille ilmituoda. Puhuisi sen puolesta, että saisi tyydytystä muiden hädästä ja vallasta päättää jonkun elämästä. Ilmeisesti ikkunat olivat kiinni mereenajotilanteessa, oliko kattoluukku auki jo silloin.. Tekoa suunnitellessaan on täytynyt laskea sen varaan, että auto hörppää heti vettä ja jää samantien veden alle, jonne uhrit jäävät jumiin. Autot kun käynnistää, usein ovet menevät automaattilukituksella kiinni. Ovea avatessa lukitus poistuu pois päältä. Olisikohan laittanut ns lapsilukituksen kaikkiin oviin päälle ja ajatellut pelastautua itse kattoikkunan kautta, muiden jäädessä jumiin vöihin.

Mielenkiintoista taas ihan erilainen tekotapa murhassa. Yhteen ihmiseen on helpompi kohdistaa sitä samanaikaisesti kuin useampaan.

Jään miettimään miksi valikoitunut tämä perhe. Onko ollut niin huono oma tila. Vetäytynyt töistä kotiin vähän eristyksiin. Eristäytyminen muista saa usein vainoharhaisia ajatuksia. Myös korona lockdown. Onko laukaiseva tekijä lisäksi. Onko oma tilanne ollut vain niin huono, että tilanne kärjistynyt siihen, että ratkaisu on perheen tappaminen tai jonkun tappaminen. Onko perhe valikoitunut siitä syystä, että perhe on trauma mikä laukaisee tekijässä nämä ajatukset.

Vai onko perhe välillisesti valikoitunut kohteeksi, johon purettu muuta oireilua ja muuta traumaa. Jonkinlainen oikeutus.

Mitä jos olisi onnistunut. Olisiko teot tyydyttäneet tekijää vai olisiko jatkanut oikeuden jakamista taas johonkin tiettyyn valittuun. Jos perheen valinnut vain sattumanvaraiseksk kohteeksi, jää myös ajatus, onko aiemmin jo toiminut samoin, vastaavasti. Työssään on aika suuri vallankäyttäjä. Onko huomannut omassa työssään, että valtaa liikutella ihmisiä mielensä mukaan ja todennut vallankäytön helppouden.

Toivotaan, että aiempia onnistuneita murhia ei löydy, vaan tämä tapaus valikoitunut jonkun oman perhetrauman tai muun lapsuudentrauman, esim itseensä kohdistuneen väkivallan seurauksena.
Birmakissa

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Birmakissa »

^
Lisäksi minä olen pohtinut, kun murhatutkknnassa odotellaan pikeuslääketieteellisen lausuntoa, mahdollista lääkitystä ennen tekoa mahdollisesti teon onnistumisen turvaamiseksi.

Niin ei voi välttyä ajatukselta, että olisiko myös käyttänyt samaa kaavaa murhanyrityksen asianomistajiin ennen tekoa. Eivät senkään johdosta muista ehkä tilanteen jälkeen yksityiskohtia. Monen asian ja oman oireen tilanteen jälkeen voi lakaista traumaattisen kokemuksen ja teon aiheuttaman shokin piikkiin. Nyt kun murhan tutkinta edennyt ja siitä on saatu teon yksityiskohtia, voi asianomistaja herätä aivan toisella tavalla kertaamaan omia tuntemuksiaan ja tekoa edeltäviä tapahtumia. Löytää uusia merkityksiä jälkikäteen näille asioille.
loaded
Nikke Knakkertton
Viestit: 158
Liittynyt: To Syys 30, 2021 12:21 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja loaded »

Miss Holmes #1 kirjoitti: Pe Helmi 17, 2023 10:57 pm Lähinnä vastasin siihen, että tiedät millaisia ovat psykopaattien uhrit. Puhutko nyt narsisteista tai muuten mieleltään häiriintyneistä?

Narsistikin osaa peittää jälkensä. Psykopaatti ”parhaimmillaan” ei edes jätä jälkiä.

Vici ei ole tajunnut olevansa psykon kanssa tekemisissä.
Ei rakastunut ihminen näe, eikä vastapuoli todellakaan paljasta itseään.

Veikkaan, että tässä(kin) tapauksessa ulkopuoliset ovat nähneet pelottavia piirteitä.
Eikä niinkään Tikkasessa, vaan Vicissä tapahtuneessa muutoksessa.

Edit typo
Tarkoitatko, että ovatko tuntemieni psykopaattien uhrit narsisteja tai mieleltään häiriintyneitä? Vai että luulenko narsisteja psykopaateiksi?

Jos joku näistä psykopaatteina pitämistäni on diagnostisoitu, eivät ole siitä kertoneet. Toistuvia pikku rikoksia useimmilla, mutta vankilan ovat välttäneet. Sellaista menettelyä muita kohtaan, että monet tai useimmat nämä tuntevat pitää paskiaisina. Ne jotka ei tunne, ei välttämättä usko näitä tuntevien varoituksia.

Tiedän tapauksen, jossa psykopaatin kanssa ilman toista vanhempaa kasvanut täysi-ikäiseksi tultuaan kääntyi vanhempaansa vastaan ja pelasti näin pienemmän sisaruksensa, joka otettiin huostaan. Se on mielestäni jo käsittämätön suoritus, ihmettelen mistä löysi voimansa.

Sen sijaan, jos aikuinen törmää psykopaattiin, kyllä hänen pitäisi aika nopeasti jatkuvien valheiden paljastuessa pystyä tekemään johtopäätöksensä. Onhan sekin oma valinta, jos päättää aina uudestaan luottaa.

Onneksi psykopatiaa ei enää paljon mystifioida, ei he välttämättä ole älykkäitä, hyvännäköisiä tai hurmaavia. Tai edes hyvinpukeutuvia.

Jatkuva valehtelu ja jos jää kiinni, eivät edes nolostu vaan valehtelevat lisää. Toisten hyväksikäyttö, vaikka alaisten riistäminen liike-elämässä tai työn vieroksuminen, koska tämä yhteiskunta. Seksuaalisuuden ylikorostaminen (näistä mun tuntemilla vain yhdellä).

Miten erottaa narsisti ja psykopaatti? Nämä mun esimerkit on pyrkineet aiheuttamaan maksimaalista tuhoa kaikkien saaliikseen saamiensa elämässä ja siinä onnistuneet. Tosin sanan kiertäessä maalanneet itsensä nurkkaan.
Birmakissa

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Birmakissa »

Jos tarkastellaan puhtaaksi perhesurmaamistarkoitusta, mikä epäonnistui. Voi syitä olla tekoon nämä:

Pitkäaikaisia perhesurmien riskitekijöitä olivat parisuhteen ongelmat, ero tai eroaikeet, riippuvuudet, taloudelliset ongelmat, unettomuus, persoonallisuushäiriöt ja vainoaminen. Perhesurmat tehneillä miehillä oli ylipääsemätön vaikeus kohdata eroa puolisosta tai eron uhkaa. Kaikilla surmien tekijöillä oli vaikeuksia rakentaa eron jälkeinen uusi identiteetti. Perhesurmien akuutteihin riskitekijöihin kuului miessurmaajilla kontrollin menetys, tai uhka siitä, suhteessa puolisoon.

Persoonallisuushäiriön merkitys ilmeni siten, että yhdistettynä vakavaan kriisitilanteeseen, jollaisena miehet kokivat eron puolisosta, muodostui liian vaativa Bronfenbrennerin teorian mukainen ekologinen siirtymä. Osaltaan persoonallisuushäiriöiden vuoksi miesten toimintamekanismit olivat riittämättömiä ja heidän toimijuutensa mureni ja lukkiutui. Miesten toiminta muuttui tuhoavaksi, jonka seurauksena he tekivät perhesurmat. Tapauksissa erottui kiihtyvä aikajänne, jossa esiintyi useita kriittisiä tapahtumia juuri ennen surmia. Viranomaisapu tarvitaan kiihtyvän aikajänteen aikana äärimmäisen nopeasti. Pitkällä aikavälillä tarvitaan tukea eroon valmistautumisessa, riskitekijöiden havaitsemista sekä kontrollin ja vainon tunnistamista väkivaltana.

Lähde:
https://lauda.ulapland.fi/handle/10024/62322
MLV
Remington Steele
Viestit: 237
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 10:47 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja MLV »

Oma vahva epäilykseni on, että RT:ssä on erittäin paljon niitä "psykopaattisia" piirteitä. Jo ammattinsa ja tutkimusaiheensa saa minut varuilleen. Sitten se kommentti siellä ruumiinavauksessa silloin, kun oli vielä nuori. Mereenajo ei ollut vahinko, sitä en usko, ja se kertoo hänestä todella paljon. Sitten tuo ruumiin kanssa oleminen ja sen piilotteleminen, valehtelu ja ruumiin kuljetusyritys kirkkaassa päivänvalossa.

En usko, että nuo ovat ainoita asioita, jos hänen menneisyyteensä katsotaan hieman tarkemmin. Ns. psykopaatit, eivät välttämättä ole fiksuja. Psykopatia, antisosiaalinen persoonallisuus, miten niitä asioita sitten katsotaan ja mihin ne rajat vedetään .... On monia teorioita siitä, millaisia ihmisiä he ovat: Impulsiivisia, kylmähermoisia, lipeviä, laskelmoivia, opportunisteja, pelottomia, epäempaattisia tai vain ns, kylmän empatian osaavia, räjähtävän aggressiivisia tai itsensä hillitseviä ja kylmästi kostavia. Heitäkin on moneksi.

Olen kuitenkin varma, että kaikkein ovelimmat ja älykkäimmät heistä, eivät juurikaan tee rikoksia, joista voisivat jäädä kiinni. He saattavat tappaa ja ryöstää yhtä paljon ja enemmänkin kuin tyhmemmät kollegansa. Mutta he ovat lääkäreitä, johtajia, tuomareita, toimittajia ja kaikkia niitä, kenellä on valtaa ja mahdollisuuksia vaikuttaa muiden elämään.
padlock
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ma Syys 02, 2013 8:52 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja padlock »

Inehmo kirjoitti: La Helmi 18, 2023 2:42 am Epäilty oli pidätyksen alussa psykiatrisessa hoidossa, mutta henkirikoksen syy ei poliisin käsityksen mukaan ole psyykkinen häiriö. Joten ei mielentilatutkimusta esitutkintavaiheessa. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... #gs.psx106

Eli mt-tutkimus kuitenkin tulossa?

Takaisin ketjun alkupään kysymykseen, että pystyisikö sepittämään itsensä syyntakeettomaksi tekohetkellä?
Syyttäjä ei vaadi mielentilatutkimusta. Jos syytetty vaatii, riippuu sitten tuomioistuimesta antaako se luvan. Syyttäjä näyttää olevan sitä mieltä että täysissä järjissään suunnitteli molemmat teot.
Jokaisella on oikeus olla yhtä mieltä minun kanssani. - Madonna
padlock
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ma Syys 02, 2013 8:52 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja padlock »

Birmakissa kirjoitti: La Helmi 18, 2023 8:35 am Uudet uutiset. Nollataan taas omat pohdinnat ja aloitetaan alusta.

Minusta on mielenkiintoista, että murhanyritysten ja murhan tekotavat eroavat toisistaan huomattavan paljon ja kohteiden määrä hyvin erilainen.

Murhanyritykset kohdistuneet isoon porukkaan ja valikoitunut ei väkivaltainen tekotapa/yritys. Isommassa porukassa tekijä on altavastaaja jos harjoittaisi väkivaltaa, teko ei onnistuisi välttämättä sellaisella tavalla. Mereenajotilanne onnistuessa myös voisi olla sellainen, että ennen kuolemista uhrit eivät ennättäisi tajuta sen olleen tahallinen. Mielenkiintoista ajatella, että tekijä ei haluaisi sitä teon yhteydesdä heille ilmituoda. Puhuisi sen puolesta, että saisi tyydytystä muiden hädästä ja vallasta päättää jonkun elämästä. Ilmeisesti ikkunat olivat kiinni mereenajotilanteessa, oliko kattoluukku auki jo silloin.. Tekoa suunnitellessaan on täytynyt laskea sen varaan, että auto hörppää heti vettä ja jää samantien veden alle, jonne uhrit jäävät jumiin. Autot kun käynnistää, usein ovet menevät automaattilukituksella kiinni. Ovea avatessa lukitus poistuu pois päältä. Olisikohan laittanut ns lapsilukituksen kaikkiin oviin päälle ja ajatellut pelastautua itse kattoikkunan kautta, muiden jäädessä jumiin vöihin.

Mielenkiintoista taas ihan erilainen tekotapa murhassa. Yhteen ihmiseen on helpompi kohdistaa sitä samanaikaisesti kuin useampaan.

Jään miettimään miksi valikoitunut tämä perhe. Onko ollut niin huono oma tila. Vetäytynyt töistä kotiin vähän eristyksiin. Eristäytyminen muista saa usein vainoharhaisia ajatuksia. Myös korona lockdown. Onko laukaiseva tekijä lisäksi. Onko oma tilanne ollut vain niin huono, että tilanne kärjistynyt siihen, että ratkaisu on perheen tappaminen tai jonkun tappaminen. Onko perhe valikoitunut siitä syystä, että perhe on trauma mikä laukaisee tekijässä nämä ajatukset.

Vai onko perhe välillisesti valikoitunut kohteeksi, johon purettu muuta oireilua ja muuta traumaa. Jonkinlainen oikeutus.

Mitä jos olisi onnistunut. Olisiko teot tyydyttäneet tekijää vai olisiko jatkanut oikeuden jakamista taas johonkin tiettyyn valittuun. Jos perheen valinnut vain sattumanvaraiseksk kohteeksi, jää myös ajatus, onko aiemmin jo toiminut samoin, vastaavasti. Työssään on aika suuri vallankäyttäjä. Onko huomannut omassa työssään, että valtaa liikutella ihmisiä mielensä mukaan ja todennut vallankäytön helppouden.

Toivotaan, että aiempia onnistuneita murhia ei löydy, vaan tämä tapaus valikoitunut jonkun oman perhetrauman tai muun lapsuudentrauman, esim itseensä kohdistuneen väkivallan seurauksena.
Pakkohan se on toisella kerralla valita eri tapa, ei se voi kahta kertaa ajaa mereen. Eikä kahdesti yrittää tappaa koko perhettäkään. Perhe oli rahojen ja RT:n välissä, siksi siitä piti päästä eroon.
Puolison lapsista, koska ovat rintaperillisiä, ja omista lapsista ettei tartte maksaa elareita. Koska eka yritys meni pieleen, tokalla yritti saada edes jotain itselleen, kuten asunnon hallintaoikeuden, tasinkoa, ehkä henkivakuutuksesta rahaa, jos uhri olisi jäänyt kadoksiin.

Punakynätty lainaus muutettu tummennetuksi.
-NILS-
Jokaisella on oikeus olla yhtä mieltä minun kanssani. - Madonna
Mactar
Nikke Knakkertton
Viestit: 160
Liittynyt: Pe Maalis 22, 2013 11:58 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Mactar »

Miss Holmes #1 kirjoitti: La Helmi 18, 2023 4:44 am Yht’äkkiä ymmärsin yskän pahimman oireen.

Täällä tod näk ihmiset mieltävät psykopaatin Hannibal Lecterin tyyppiseksi äärikuvaksi ja siksi heille on vaikeaa ymmärtää psykopatian moninaisia vivahteita.

Tikkanen on meidän suomalaisten versio haannibalista. Näin huumorilla, mutta ei kuitenkaan huumorilla.

Yksinkertaisuudessaan:
Piirteitä ovat lipevyys, mahtipontisuus, itsekeskeisyys, syyllisyydentunteen ja empatian puuttuminen, valehtelu, petollisuus, tunne-elämän pinnallisuus, impulsiivisuus ja toistuvat rikokset.

Ei kyse ole mistään sen ihmeellisemmästä🤦🏻‍♀️

Ei psykopatiasta puhuminen tai sen mainitseminen ole mitään ”äärimmäistä negatiivisiutta” tai ”hirveää mustamaalausta”.
Juuri näin Miss Holmes! Ketjun alkupäässä nämä psykopaatti-spekut ammuttiin alas välittömästi, etenkin Tikkasen jollain tasolla tietävien toimesta.

Psykopatia ei todellakaan näy (yleensä) satunnaisissa kohtaamisissa ulospäin, eikä välttämättä läheisimmissäkään suhteissa. Riippuu psykopaatista. Osaavat melko usein pitää ns "maskin", eivätkä välttämättä ole heti silmiinpistävän lipeviä. Ymmärrän siis, että tuttujen on ollut vaikea Tikkasesta nähdä tätä tunnekylmyyttä - yleensä se tuleekin ihan puskista. Joku opiskelukaveri(?) kuvasi tässä ketjussa Tikkasen estotonta opiskelija-aikaa ja sekin kuulostaa psykopaatille tyypilliseltä; hehän ovat parhaimmillaan todella hauskaa seuraa, ei estoja tai moraalia. Eivät sitoudu kehenkään. Nämä piirteet kääntyvät sitten vaikka parisuhteessa itseään vastaan.

Suosittelen kaikille psykopatiaan tutustumista laajemmin. Tokihan tämä diagnosointi on edelleen pelkkää spekulaatiota, mutta kyllä Tikkanen näyttäytyy uusien tietojen valossa hyvin tunnekylmältä ja erikoiselta tyypiltä.
Vastaa Viestiin