Mustalaiset

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
canis lupus
Vic Mackey
Viestit: 1927
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Tässä just eilen kaupassa käydessäni vartijat olivat päättäneet pysäyttää kolme rastihametta Prismassa kassajonon jälkeen.

Kävin vaan maidon ostamasssa, ja tilanne jatkui yhä siinä aulassa. Yksi muijista, se noin kolmekymppinen yritti lähteä vaan kävelemään siitä. Vartija levitti kätensä ja akka käveli tahallaan kättä päin, ja alkoi rääkyä "sä et saa KOSKEA muhun, mun asianajaja vie sulta kohta duunit!"

Todennäköisesti olen tuollekin rääkyjälle jotakin sukua kolmen sukupolven takaa, mutta mieluummin olisin ylpeä sukujuuristani. Nyt ei pystynyt.
Mens malus in corpore sano
Paikalla
Huutaja Jaana
Axel Foley
Viestit: 2036
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2022 8:54 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Huutaja Jaana »

viivahattu kirjoitti: To Heinä 20, 2023 8:28 am Mihinköhän tämä sankari on kuvitellut pääsevänsä karkuun asemalaiturin kautta?
Jos ois mannella edes ala-aste suoritettuna niin osais varmaan paremmin tähän vastata ja ehkä myös jopa jättää tällaiset tekemättä.
canis lupus kirjoitti: To Heinä 20, 2023 9:24 am Vartija levitti kätensä ja akka käveli tahallaan kättä päin, ja alkoi rääkyä "sä et saa KOSKEA muhun, mun asianajaja vie sulta kohta duunit!"
Ei käy vartijoita kateeksi, eikä opettajia.
soitit 112 vaa kaljarahan perässä
Mach 1
Lauri Hanhivaara
Viestit: 132
Liittynyt: To Tammi 05, 2023 10:58 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Mach 1 »

viivahattu kirjoitti: To Heinä 20, 2023 8:28 am Mihinköhän tämä sankari on kuvitellut pääsevänsä karkuun asemalaiturin kautta? Ei siellä toisessa päässä ole kuin pusikkoa ja tietysti kiskot. :D
Äo lievästi kehitysvammasen tasolla, päihteet ja perus-surina päässä ? Siinähän niitä syitä.
Näsäneula
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: Ti Tammi 18, 2022 12:46 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Näsäneula »

Kohta lukee lehdessä lukee juttu miten poliisit oli rasisteja kun ei antanut Kyöstin ajaa karkuun rauhassa.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17157
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tulen pyytäminen ja rasistinen vastaus huoltoasemalla Mikkelissä johti perheen kotioven hakkaamiseen puukolla – Törkeästä kotirauhan rikkomisesta ehdollista vankeutta

Tuomittu vetosi, ettei Mora-puukko ollut hänen mukanaan kohtaamiseen varustautumisen takia vaan muuten vain.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi viime marraskuussa parikymppisen miehen törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja vahingonteosta. Tuomio oli neljä kuukautta ehdollista vankeutta.

Mies ei tyytynyt tähän vaan vaati Itä-Suomen hovioikeutta tuomitsemaan hänet törkeän sijasta perusmuotoisesta kotirauhan rikkomisesta sekä tuomion ja määrättyjen korvausmaksujen alentamista. Hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa, joten käräjäoikeuden tuomio jäi pysyväksi.

Tuomioon johtanut selkkaus tapahtui Mikkelissä muutama vuosi sitten, jolloin tuomittu oli 21-vuotias. Tapahtumaketju alkoi, kun hän tapasi tutun miehen huoltoasemalla. Tuomittu pyysi tulta savukkeeseen, mutta sai mieheltä töykeältä kuulostaneen vastauksen.

Tuomittu käski miestä poistumaan paikalta uhaten potkaista hänen autoaan. Tuomitun mukaan mies käytti tällöin rasistista termiä, joka suututti häntä entistä enemmän.

Tuomittu lähti saman päivän iltana kello yhdentoista jälkeen Peitsaria kohti, jossa miehen koti oli.

Tuomitun serkku asui samassa taloyhtiössä, joten näin hän tiesi miehen asuinpaikan. Tuomittu saapui yöllä miehen oven taakse, jonka jälkeen alkoi oven hakkaaminen, potkiminen ja ovikellon soittelu. Ovea lyötiin ja raavittiin myös Mora-puukolla, joka tuomitulla oli mukanaan.

Mies kertoi, että uhkaava metelöinti kesti puolesta tunnista tuntiin. Asunnossa olivat myös miehen puoliso ja heidän noin kuukauden ikäinen vauvansa. He olivat asunnossaan hiljaa ja soittivat hätäkeskukseen.

Tuomittu kertoi menneensä välillä tuttujensa asuntoon naapurissa, jonka jälkeen hän palasi perheen ovelle. Nainen kertoi kuulleensa korkokenkien kopinaa ja arvelevansa, että oven takana oli koko ajan useampi henkilö.

Lähtiessään kerrostalosta tuomittu löi hajalle asukasluettelon lasin aulassa.

Oikeus piti tekoa törkeänä, koska tuomitulla oli mukanaan puukko. Hän kiisti kantaneensa puukkoa vierailua varten. Hänen mukaansa teräase oli asusteessa mukana muuten vain.

Tuomittu sanoi halunneensa vain päästä puheisiin miehen kanssa. Hän perusteli uhkaavan vierailun öistä ajankohtaa humalatilallaan. Tuomittu käytti kovaa humalaansa myös perusteluna sille, ettei hän sanomansa mukaan olisi pystynytkään tekemään väkivaltaa.

Laki ei kuitenkaan edellytä väkivalta-aikeen todistamista vaan pelkkä vahingoittamiseen sopivan välineen mukana kantaminen täyttää törkeän kotirauhan rikkomisen määritelmän.

Tuomittu määrättiin korvaamaan perheelle henkisestä kärsimyksestä 2 000 euroa. Sen päälle tulevat vielä lähes 1 600 euron oikeudenkäyntikulut.

Vakuutusyhtiölle tuomittu joutuu maksamaan hieman alle 1 400 euroa. Taloyhtiölle hänet määrättiin maksamaan vahingoista 540 euroa.
Länsi-Savo
9.3.2023 17:00

Alleviivaukset tekstissä dl

Puukko mukana asusteessa kuuluu kulttuuriin.

Rasistinen termi? Riittääkö se, että vastaanottava taho tulkitsee sen siten, vai onko todistetta mitä siinä sanottiin. Esim. Vitun smugu, saatanan hullu. Kaksi eri asiaa. Jos mustalaisille ylipäätään sanoo jotain, niin siitä kaivetaan riidan aihe sillä verukkeella, että sanominen ei osoittanut kunniaa heitä kohtaan tms.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17157
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

18-vuotias tuomittiin lähes kolmen vuoden vankeuteen Pieksämäellä tehdyistä väkivaltarikoksista – Pahoinpiteli törkeästi jo alaikäisenä

Tuomittua syytettiin alustavasti tapon yrityksestä, mutta uhrin auttaminen lievensi rikosnimikettä.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi Rainer Taisto Henrik Lindroosin kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä.

18-vuotiaan Lindroosin vankeusrangaistusta pidentävät viime vuonna annetut tuomiot nuorena henkilönä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä. Alaikäisenä tehdyistä väkivallanteoista annettiin ehdollista vankeutta yhteensä vuosi ja viisi kuukautta.

Ehdollisten tuomioiden koeajat määrättiin päättymään vuonna 2023. Lindroos syyllistyi ehdottoman vankeuden tuoneeseen törkeään pahoinpitelyyn kuluvan vuoden helmikuussa.

Näin ollen ehdolliset vankeusrangaistukset sisällytetään koko pituudessaan ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Kaksi lyöntiä kääntöveitsellä
Lindroos syyllistyi uusimpaan väkivaltarikokseen yksityisasunnossa Pieksämäellä. Lindroos ja uhri olivat paikalla alkoholin juomisen merkeissä.

Illanvietto keskeytyi kaksikon väliseen riitaan. Käsirysyn aikana Lindroos otti esille kääntöveitsen ja löi sillä toista miestä kahdesti yläselkään.

Syyttäjä haki tuomiota tapon yrityksestä ja toissijaisesti törkeästä pahoinpitelystä. Tapon yritys ei pitänyt käräjäoikeudessa, koska Lindroos oli oma-aloitteisesti tyrehdyttänyt uhrin haavoja ja käskenyt asunnossa olleita soittamaan ambulanssin. Lisäksi lääkärin lausunto ei osoittanut, että iskut olisivat olleet hengenvaaralliset.

Käräjäoikeus ei käyttänyt erikseen koventamisperustetta tuomiosta päättäessään, vaikka ehdolliset väkivaltatuomiot osaltaan pidentävät rangaistusta. Käräjäoikeuden mukaan veitseniskut tehtiin pikaistuksissaan, eikä lain kielloista piittaamattomuuden vuoksi.

Lindroos määrättiin korvaamaan puukotuksen seurauksista yhteensä hieman yli 4 600 euroa. Uhrin oikeusavusta tuomittu velvoitettiin korvaamaan noin 890 euroa.

Hovioikeus ei uskonut syyttömyyteen
Nuorena tehtyyn törkeään pahoinpitelyyn Lindroos syyllistyi myös Pieksämäellä.

Elokuussa 2020 hän löi ja potki uhrina ollutta miestä vuonna 1978 syntyneen Kristian Leif Richard Lindroosin kanssa. Vanhempi Lindroos tuomittiin teosta kahden vuoden vankeuteen. Iskujen lisäksi uhria viillettiin käsivarteen ja uhattiin pitämällä veistä kaulalla.

Uhri kertoi väkivallan loppuneen, kun Lindroosit pelästyivät hänen nenästään tulleen veren määrää. Nenän lisäksi mies kärsi kaksi muuta luunmurtumaa ja leikkausta vaativan verenpurkauman.

Uhri ei osannut sanoa syytä hänelle tehdylle väkivallalle. Lindroosit kiistivät törkeän pahoinpitelyn, mutta eivät halunneet tulla enempää kuulluksi.

Rainer Lindroos anoi Itä-Suomen hovioikeudelta syytteen hylkäämistä, mutta viikko sitten annetussa päätöksessä hovioikeus piti tuomion nuorena henkilönä tehdystä väkivallasta ennallaan.
Länsi-Savo
7.7.2022 18:38
Uhri ei osannut sanoa syytä hänelle tehdylle väkivallalle.
Ei mustalaiset tarvitse mitään oikeaa syytä väkivallalle. Siihen riittää vastapuolen eri etnisyys, huvittelun tarve ja mustalaisuuden korostamisen tarve.
- Esimerkkinä vaikkapa rekkamies; yht´äkkiä paikalle kurvaa paskeporukka, joka alkaa puukottamaan:
...he kohtasivat säiliöautosta polttoainetta purkamassa olleen miehen. Yritettyään saada autokyytiä tältäkin nuorukaiset puukottivat miestä ja ryöstivät häneltä sekä lompakon että puhelimen.
- Tai hän joka tankkasi autoaan. Paikalle saapu paskeita, jotka aloittavat pahoinpitelyn:
16-vuotias nuorukainen puukotti vain kuukausi sitten itselleen tuntematonta miestä ryöstöyrityksen yhteydessä Tampereen Kaukajärvellä.
Silti mustalaiset nähdään uhreina. Rakenteellinen rasismi estää työnhaun ja -teon ynnä muita kelvottomia selityksiä. Hassua, että näiden annetaan mellastaa mielin määrin ja vielä hassumpaa on se, että aiheuttamistaan ongelmista vaietaan ja mieluusti käännetään syyttävä sormi kantaväestöä kohden.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
Enneukko
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: To Maalis 17, 2016 11:16 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Enneukko »

Tuo on niin totta että syyttävä sormi osoittaa heti kantaväestöä kohtaan, eikä puhettakaan että siivottaisiin ensin käytöstavat omalta väestöltä. Esimerkiksi olen nähnyt kuinka mies huutaa kurkku suorana taloyhtiön pihassa vaimolleen joka tuli juuri synnytyslaitokselta heidän vauvan kanssa. Vaimo vain katseli ympärilleen ettei kai kukaan kuule. No takuulla kuuli myös muu lähialue.
Tämäkin vaimo olisi voinut vaatia kauniimpia ja sivistyneitä käytöstapoja. Mutta ei. Kun "meidän kulttuuri"?
Ja se naisten varastelu vanhuksilta, halpamaisinta mitä olla saattaa. Ei tarvitse koskaan enää yhdenkään tumman pyytää meidän suvulta mitään, sen me opittiin tästä kansasta joka ei meidän vanhusta kunnioittanut. Jos olisivat tienneet, sen vanhuksen kodissa annettiin aina kiertäville tummille jotain. Vanhus olisi jopa antanut jos olisi tämä varas pyytänyt, mutta päätti selän takana ottaa itse. Siinä oli kiitos ja opetus, pysyy ainakin mielessä hyvin. Ei anneta enää, ei arvostusta eikä mitään muutakaan tälle kansalle.
Mitä olen tummia miehiä nähnyt toiminnassa, se häslääminen muistuttaa pillastunutta hevosta jonka kaviot ei enää kosketa maata. Ihan paniikinomaista räyhäämistä, pelonsekaista, neuvotonta. Ei mitään urhoollista ja ylvästä kuin ehkä itse näkevät.
Että kesyttäköön ensin ne omat porukkansa. Naiset voi aloittaa kasvattamalla lapsia tavoille. Koska nyt heput on hukassa, ei ole totutettu valjaisiin eikä ohjasmerkkeihin oikealle tielle. Ei enää voi palata romaniaan aroille häsläämään tukka takussa kun kerran kaupunkiin on tultu. Tai sitten pitää palata sinne.
sqiptar
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ke Heinä 19, 2023 9:54 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja sqiptar »

Enneukko kirjoitti: Ma Heinä 31, 2023 8:28 am Ei enää voi palata romaniaan aroille häsläämään tukka takussa kun kerran kaupunkiin on tultu. Tai sitten pitää palata sinne.

Ei ne ole mistään Romaniasta vaan Intian ja Pakistanin seudulta lähteneiden dalitien jälkeläisiä. Dalit ovat Intian alinta kastia. Romanian pääväestö romanialaiset ovat eurooppalaisia mutta romanit (mustalaiset) eivät ole eurooppalaisia.
Die zigeuner sind unser Unglück
Rockyfist
Frank Drebin
Viestit: 398
Liittynyt: To Kesä 08, 2023 2:13 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Rockyfist »

Mustalaisia ei saa kiusata. Niistä ei saa puhua pahaa.
Ne kun lyö ihmisiä, vain koska tarvii rahaa.

Muutama viikko sitten baarissa hakkasivat nuoren kaverin porukalla, kun se ei suostunut antamaan sataa euroa. Portsari ei puuttunut asiaan. En muuten minäkään, yksin kun olin, mutta sen verran huolehdin pojasta että autoin ylös ja kehotin lähtemään baarista pois etteivät kansallissankarit keksi muiluttaa sitä uudesti ja pahemmin.

Se lähtikin siitä ja tais selvitä huulihalkiolla ja vähän tummemmalla silmällä. Varmaan niillä räyhähengillä ois ollu kansallisaseetkin mukana?
Luulin, että se on kuollut, mutta se onkin aloittanut koteloitumisen.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17157
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Saarijärven BMW-ryöstäjien vankilatuomiot pysyivät hovioikeudessa – pesäpallomailalla auton omistajan hakannut arvioitiin erittäin vaaralliseksi

30- ja 32-vuotiaiden miesten vankilatuomiot viime vuoden maaliskuussa Saarijärvellä yksituumaisesti tehdystä törkeästä ryöstöstä pysyivät Vaasan hovioikeudessa. Keski-Suomen käräjäoikeudessa kaksikko kiisti syyllisyytensä, mutta oikeus katsoi näytön sitovan heidät riittävällä varmuudella tapahtumiin, jossa 35-vuotiasta miestä pahoinpideltiin kotonaan ja häneltä varastettiin auto.

Hovioikeudessa miehistä nuorempi otti syyn törkeästä pahoinpitelystä kontolleen, mutta kiisti omaisuuden anastamisen. Hän kertoi olleensa vahvasti päihtynyt, menettäneensä malttinsa ja pahoinpidelleensä auton omistajan lyömällä tätä useita kertoja pesäpallomailla.

Vanhempi mies kiisti edelleen syyllisyytensä ja selvitti olleensa paikalla ainoastaan hieromassa kauppoja autosta. Hän kertoi poistuneensa hetkeksi asunnosta ja palatessaan havainneensa toverinsa ajautuneen tappeluun asunnonhaltijan kanssa. Miehen mukaan tappelu loppui hänen mentyä miesten väliin. Hän kertoi menneensä paniikkiin, ottaneensa BMW:n avaimet ja lähteneensä ajamaan autolla.

Auton mies ajoi ulos 13-tieltä sen jälkeen, kun oli tehnyt vaarallisia ohituksia ja kolaroinut kahden auton kanssa. Ulosajon jälkeen kuski pakeni paikalta nousten toisen auton kyytiin.

Samaan aikaan Saarijärvellä äiti oli löytänyt pahoinpidellyn poikansa ja hälyttänyt tälle apua. Samassa yhteydessä ilmeni, että pojan auto ja muuta omaisuutta oli kadonnut.

Mies sai väkivallan seurauksena muun muassa useita kallon luihin saakka ulottuneita haavoja päähänsä ja murtuman käteensä.

Poika itse ei avannut tapahtumia poliisille ja oli vaitonainen myös käräjä- ja hovioikeudessa. Hovioikeus arvioi näyttöä kokonaisuutena samoin kuin käräjäoikeus ja katsoi miesten syyllistyneen tekoon yksituumaisesti.

Käräjäoikeuden käsittelyn jälkeen nuoremmalle syytetylle teetettiin mielentilatutkimus hänen vaarallisuutensa arvioimiseksi, koska syyttäjä vaati miehen tuomitsemista yhdistelmärangaistukseen hänen aiemman vakavan väkivaltarikollisuuden vuoksi.

Mies todettiin syyntakeiseksi ja arvioitiin erittäin vaaralliseksi. Mikael Mertsi Allan Florin, 30, tuomittiin neljän vuoden vankeuteen ja sitä seuraavaan vuoden valvontaan. Tuomio tuli törkeän ryöstön ohella rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä ampuma-aserikoksesta, ja se sisältää myös täytäntöönpantavaksi määrätyn miehen aiemman tuomion jäännösrangaistuksen.

Toni Henri Mikael Florin, 32, tuomittiin vankeuteen kolmeksi vuodeksi. Hän sai tuomionsa törkeästä ryöstöstä, törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä Äänekoskella viime vuoden tammikuussa tapahtuneesta pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Ryöstön uhrille kaksikko velvoitettiin maksamaan yhteensä 11 800 euron korvaukset sekä yli 2 800 euron oikeudenkäyntikulut.
Keskisuomalainen
21.6.2022 20:21

Toni Henri Mikael Florin = Sama paske kuin tässä ketjussa: KRP:n Suomen etsityimpien lista 2019 - 2020
Vankilasta vapautuva Toni, 28: "Jotkut eivät selviydy edes työkkärin luukulle"
Sukevan vangeille esiteltiin tällä viikolla vapautumisen jälkeisen elämän mahdollisuuksia. Toni Florinilla suunnitelmia on jo valmiina.
Että sellaiset suunnitelmat...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
kyr-12
Harjunpää
Viestit: 309
Liittynyt: La Maalis 02, 2019 9:55 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja kyr-12 »

Voisi kuvitella vuosia jatkuneen sukujen sisäsiitoisuuden aiheuttaneen dna:han virheen joka altistaisi myös kyseiset henkilöt herkemmin eri taudeille esim.korona joka on joillekki tappava.
Mielestäni on outoa kun kuuntelee tutkimustuloksia kelle vaarallista ja kelle ei.
Olisin voinut vaikka lyödä vetoa koronan alkutaipaleella, että kuolo korjaisi persereijät, olin väärässä.
Avatar
Enneukko
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: To Maalis 17, 2016 11:16 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Enneukko »

sqiptar kirjoitti: Ma Heinä 31, 2023 5:12 pmEi ne ole mistään Romaniasta vaan Intian ja Pakistanin seudulta lähteneiden dalitien jälkeläisiä. Dalit ovat Intian alinta kastia. Romanian pääväestö romanialaiset ovat eurooppalaisia mutta romanit (mustalaiset) eivät ole eurooppalaisia.
Tarkoitin että Euroopan kautta ne tuli, tuskin on intressejä palata Intiaan mutta Romaniassa olisi sopiva korruptio ja vanhanaikaisuus vielä vallallaan.
Rockyfist
Frank Drebin
Viestit: 398
Liittynyt: To Kesä 08, 2023 2:13 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Rockyfist »

Olkoon mistä ovat vaikka afrikasta!

Tässä Areenan dokumentti: Konnunsuon kaaleet

https://areena.yle.fi/1-180933

Kun ei ole ajokorttia ja vaarallinen elämä kiinnostaa, niin on koko suku vankilassa. Kantasyömäläisetkään ei oo ottanu avosylin vastaan. On tää kurjaa elämää.

Ota opiksesi.
Luulin, että se on kuollut, mutta se onkin aloittanut koteloitumisen.
Collie
Christopher Lorenzo
Viestit: 1695
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Collie »

Raivoisa Raipe kirjoitti: To Elo 10, 2023 6:54 pm
Eli rinnastat mustalaiset ulkomaalaisiin? Onko sinun sukuhaara ollut täällä aina ja onko se kenties päässyt tahriutumaan ikävästi Suomen rajojen ulkopuolelta tulleella verellä? Mihin raja vedetään?
No eihän romanit ole suomalaisia. Itse kutsuvat itseään romaneiksi. Suomen kansalaisuus heillä voi toki olla.
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
Collie
Christopher Lorenzo
Viestit: 1695
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Collie »

Raivoisa Raipe kirjoitti: To Elo 10, 2023 7:37 pm
Collie kirjoitti: To Elo 10, 2023 7:03 pm
Raivoisa Raipe kirjoitti: To Elo 10, 2023 6:54 pm Eli rinnastat mustalaiset ulkomaalaisiin? Onko sinun sukuhaara ollut täällä aina ja onko se kenties päässyt tahriutumaan ikävästi Suomen rajojen ulkopuolelta tulleella verellä? Mihin raja vedetään?
No eihän romanit ole suomalaisia. Itse kutsuvat itseään romaneiksi. Suomen kansalaisuus heillä voi toki olla.
Et vastannut kysymyksiini lainkaan.

Perustelet asiaa sillä, että jotkut ovat sanoneet itseään romaneiksi, mahdollisesti tarkoittamatta sen syrjäyttävän heidän Suomalaisuutensa.

Eli jos minulle tapahtuisi vastaava tilanne ja joku täkäläinen sanoisi ettei ole täältä, koska isoisipappa oli Saksalainen, voisin myös yleistää sen koskevan koko Suomen kansaa ja näin ollen sinuakin?
En voi vastata toisille kirjoittajille esittämiisi kysymyksiin. Kerroin vain faktat. Suomen kansalaisuus ei ole sama asia kuin suomalaisuus (kansallisuus eli etnisyys). Tässä sekoittaa suomen kieli jossa kullekin voidaan käyttää samaa sanaa. Jos nyt pitäisi tuosta aiemmasta päätellä niin romaneja ei rinnastettu ulkomaalaisiin, eli sellaisiin joilla ei ole Suomen kansalaisuutta, vaan eroteltiin suomalaisista etnisyytensä perusteella, jonka he itse ja myös kaikki tutkijat tekevät. Kuten myös saamelaiset, suomenruotsalaiset jne. Itse kutsuisin heitä suomenromaneiksi, koska Suomessa asuvat romanit eivät ole ainoita romaneita maailmassa tai Euroopassa vaan esimerkiksi miltei joka Euroopan maassa asuu romaneita.
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
Vastaa Viestiin