Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
ristweiler
Sofia Karppi
Viestit: 427
Liittynyt: Ma Loka 19, 2015 2:29 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja ristweiler »

Jasonnn kirjoitti: Su Loka 01, 2023 11:22 am Outo tapaus kyllä.
Huhun mukaan Rasmuksen kanssa tapellut poliisi on seurustellut joskus Rasmuksen äidin kanssa ja eronnut riitaisasti?
Sekin outoa että paikallis poliisi halusi rajata joku etsinnät padolle..
Sekin outoa että äiti huolestui vasta sunnuntaina ja maanantaina ilmoitti poliisille että poikaan ei saada yhteyttä...
Rasmus ei varmasti ollut mikään tavallinen nuori jos tuohon ikään mennessä on jäänyt kiinni kannabiksen käytöstä...
Asuiko Rasmuksen äiti ja isä yhdessä?
Mitä jos Rasmus onkin päätynyt baarista toisen vanhempansa luo ja siellä tullut riitaa ja vanhempi hermostuksissaan tehnyt jotain?
Kannattaisi sunnuntaipäivän ratoksi vaikka lukea tämä ketju läpi. Kaikki nämä asiat on jo käyty läpi, useampaankin kertaan.
Gartman69
Hetty Wainthropp
Viestit: 477
Liittynyt: Su Loka 03, 2021 12:17 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Gartman69 »

Löytyikö kengät ja/tai jalkaterät?
Monster
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1427
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2018 2:12 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Monster »

Jasonnn kirjoitti: Su Loka 01, 2023 11:22 am Outo tapaus kyllä.
Joo.
Jasonnn kirjoitti: Su Loka 01, 2023 11:22 amHuhun mukaan Rasmuksen kanssa tapellut poliisi on seurustellut joskus Rasmuksen äidin kanssa ja eronnut riitaisasti?
Ei ole.
Jasonnn kirjoitti: Su Loka 01, 2023 11:22 amSekin outoa että paikallis poliisi halusi rajata joku etsinnät padolle..
Ei halunnut eikä rajannut.
Jasonnn kirjoitti: Su Loka 01, 2023 11:22 amSekin outoa että äiti huolestui vasta sunnuntaina ja maanantaina ilmoitti poliisille että poikaan ei saada yhteyttä...
Ilmoitti sunnuntaina.
Jasonnn kirjoitti: Su Loka 01, 2023 11:22 amRasmus ei varmasti ollut mikään tavallinen nuori jos tuohon ikään mennessä on jäänyt kiinni kannabiksen käytöstä...
Jotkut nuoret käyttävät kannabista. Se on tätä päivää.
Jasonnn kirjoitti: Su Loka 01, 2023 11:22 amAsuiko Rasmuksen äiti ja isä yhdessä?
Ei.
Jasonnn kirjoitti: Su Loka 01, 2023 11:22 amMitä jos Rasmus onkin päätynyt baarista toisen vanhempansa luo ja siellä tullut riitaa ja vanhempi hermostuksissaan tehnyt jotain?
Niin. Mitä jos ruohoisella kummulla ei ollutkaan toista ampujaa?
MissMaapl
Frank Drebin
Viestit: 396
Liittynyt: Pe Helmi 25, 2022 1:32 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja MissMaapl »

Tämän takia myös spekuista ja huhuista tulee "faktoja", kun eri ihminen vastaa aiemmin kirjoitetun spekun tai huhun muistinsa mukaan paljon myöhemmin kysymykseen. Tämä ei ole mikään chat, vaan alkuperäinen keskusteluketjun idea on se, että sitä luettaisiin aikajärjestyksessä ja kommentoitaisiin vasta sitten, kun ollaan ajantasalla muiden kirjoittajien kanssa. Mutta uusilla käyttäjillä tuntuu olevan tuo idea ihan tuntematon.

Rasmuksen kohdalla tässä on nyt aika lailla suhteettoman paljon levitelty jopa valheellista tietoa ja syytelty rikollisesta toiminnasta Rasmusta ja läheisiä, kun näitä spekuja on lähdetty toistamaan ja värittämään. Ketju on kuin rikkinäinen puhelin. Ehkä tässä tapahtuu nyt pieni nollaus, kunnes saadaan tietoa kuolinsyystä ja onko vielä aihetta epäillä siihen liittyen rikosta. Jos sellaista tietoa julkaistaan.

Lainaukset poistettu, mutta tässä vastataan siihen kun joku sanoo, ettei jaksa lukea ketjua läpi ja kysyy siksi samoja asioita uudestaan ja taas uudestaan.
-NILS-
ristweiler
Sofia Karppi
Viestit: 427
Liittynyt: Ma Loka 19, 2015 2:29 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja ristweiler »

Näin sitten saatiin loppu tällekin mysteerille, toki kuten useammat muutkin, toivon sydämestäni, ettei tutkinta jää tähän.

Oletan, että ruumiinavauksessa pystytään selvittämään, oliko henkilö kuollut veteen joutuessaan ja tässä lähden olettamuksesta, että kroppa on sen verran yhtenä kappaleena, että torso voidaan tutkia.

Tuossa joku heitti ilmoille mielenkiintoisen ajatuksen, että Rasmus olisikin sammunut jonnekin, ja kuollut hypotermiaan (mikä on muuten hyvinkin mahdollista, ellei jopa todennäköistä, maanpinnnan lämpötila kun on aina huomattavasti matalampi ja kostuneet vaatteet eivät ainakaan asiaa auta). Myöhemmin tulvavesi olisi vienyt jokeen.
Tämäkin voisi olla hyvin mahdollista, jos jossain keskustan liepeessä on paikka nuoren kuvittelisi voivan nukahtaa. Samaan aikaan sen tulisi olla alueella, johon tulvavesi yltää, mutta kuitenkin niin, ettei kroppaa olisi löydetty syksyn etsinnöissä. Kuulostaa epätodennäköiseltä, kun ajattelee tarkemmin.

Päästään takaisin alkuperäisen jankutuksen aiheeseen, eli siihen, että ravintoloitsija (joka ei muka tiennyt Rasmuksen ikää) ja poliisi (joka varmasti tiesi Rasmuksen iän), päästivät alaikäisen, humalaisen nuoren marraskuiseen yöhön kevyissä vermeissä soittamatta paikalle poliisia tai muita viranomaisia.

Ennen kuin alatte möyhötä jälleen, ettei kellään ole tuollaista velvollisuutta, sanon, että olen aika varma, että on. Yhtä kaikki, mitkä mahdollisuudet omaisilla olisi vaatia rangaistusta heitteillepanosta vaikka siviilikanteen muodossa? Itse olisin nimittäin hyvin valmis heidän osassaan moisen mahdollisuuden selvittämään, ihan vaan esimerkiksi, ja turvaamaan jatkossa humalaisten lasten tallustelua Suomen kaduilla.
Vidal
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Marras 02, 2018 11:30 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Vidal »



Silloin Rasmuksen ruumiin olisi pitänyt olla suhteellisen lähellä katoamispaikkaa eli LH talven yli, kunnes koittaa kevättulvat. Siinä skenaariossa siis, että olisi sammunut ja kuollut hypotermiaan maastossa lähellä lapuanjokea.

Lainaus korvattu nuoliviittauksella
-NILS-
MissMaapl
Frank Drebin
Viestit: 396
Liittynyt: Pe Helmi 25, 2022 1:32 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja MissMaapl »

Istunut jossain sivummalla joenpenkalla, nukahtanut siihen ja myöhemmin pudonnut jokeen, eikä päässyt enää pois?
Puliveivari
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: La Heinä 17, 2021 1:35 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Puliveivari »

Eiköhän tässä ole kyseessä vaan ihan normaali teinin humalassa tapahtunut onnettomuus tai itsemurha. Ymmärrän kyllä tietyllä tavalla niitäkin jotka yrittävät löytää näistä jotain salaliittoteorioita mutta kyllähän jokainen joka vähänkin miettii ymmärtää ettei sellaiset ole mahdollisia.
viikinky
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 91
Liittynyt: Pe Heinä 10, 2020 4:56 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja viikinky »

AK-10 kirjoitti: Pe Touko 12, 2023 10:10 am Virtaus lapuanjoessa on senverran kova että etsintä kannattaa aloittaa Alahärmästä ylöspäin. Jos poika on tosiaankin heitetty padolta jokeen, mitä pidän todennäköisenä paikkana. Vappuna oli vesi niin korkealla että Tuomisillan ali ei päässyt veneellä, mutta nyt tilanne on parempi. Kaikki joen varrella olevat pajukot on todennäköisin paikka mihin ruumis on tarttunut. Itse yritän lähteä veneellä Liinamaan sillan kupeesta, jos ehdin. Laitoin linkin muutama sata sivua taannempana tuosta eräästä huumehörhöstä vain sen takia että niitten tekosilla ei ole järjen kanssa mitään tekemistä, oli sitten lapsi tai aikuinen niin henki lähtee jos tilanne eskaloituu siihen pisteeseen. olen kulkenut joen vartta pariviikkoa sitten ja silloin ei näkynyt mitään, yksi veden tuoma koirankoppi oli Kangas-Annala sillasta parisataa metriä yläjuoksulle päin. Nyt veden lämpötila on noussut että vainaja nousee pintaan todennäköisesti.
AK-10 on ollu keväällä oikealla suunnalla etsinnöissään, Liinamaan sillalta yläjuoksulle päin kun olisi koiran kanssa kolunnut joenpenkkaa molemmin puolin, olisi pitänyt löytyä. Jos ruumis oli siellä jo silloin. Onkohan kellään kuvaa vesitilanteesta esimerkiksi toukokuun maisemakuvissaan?
Sipi
Theo Kojak
Viestit: 1162
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:58 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Sipi »

Satunnaisohikulkija kirjoitti: La Syys 30, 2023 11:42 pm

Tutkijat toivottavasti selvittävät, puuttuuko vainajalta mitään sellaista, mitä R:llä oli mukanaan Lapuahovissa. Jos puuttuu, nämä todisteet saattavat vielä olla jossakin ja löytyessään kertoa, mitä Lapuahovista ulos kävelyn ja jokeen joutumisen välissä tapahtui.
Erinomainen oivallus. Tämä vääriin henkkareihein (Markus/Rasmus/Seinäjoki/ ei tarjoiltu alkoholia, mutta silti ikä tarkistettu tiskillä jne) liittyvä epäjohdonmukainen selittely ainakin joutuu entistä oudompaan valoon. Jos siis sellaista pahvia ei pojalta ole löytynyt, koska oletuksena voitaneen pitää, että sitä oltaisiin säilytetty myös taskussa.

Toisaalta tästä tuli mieleeni, että kun olemme pohtineet sivukaupalla videoissa esiintyvää, lattialle lentävää esinettä... onhan mahdollista, että Härsilä tunnisti pojan ja vaati saada hänen väärät henkkarit haltuunsa. Ja ne sitten lentelivät siellä pitkin lattioita. Omien silmieni resoluutio ei riitä analysoimaan asiaa niin tarkasti, mutta olen nähnyt joidenkin säilyttävän henkkareita esim. mustassa kotelossa tai korttilompakossa. Mutta on mahdolilsta, että tämänkaltainen väärinkäytös olisi saattanut olla syynä Härsilän toiminnalle; halusi pojan vastuuseen väärillä henkkareilla esiintymisestä, koska tunsi pojan ja tiesi alaikäiseksi.

Toinen, itseäni huolestuttava asia on se mahdollisuus, että Rasmus osui väärään aikaan väärään paikkaan heti ravintolasta lähdettyään. Vaikka kuinka tutkittaisiin, yhteyttä tekijöiden ja uhrin väliltä ei ehkä koskaan löydetä. Tämä saattaa johtua siitä syystä, ettei yhteyttä yksinkertaisesti ole ollut ennen tekoa eikä sen jälkeen. Tämä on toki harvinaista, mutta ei mahdotonta. Vrt. esim Tampereen Tesoman murha, joka oli vuosia pimeänä. Uhrin koko historia ja tuttavavpiiri läpikäytiin, puhutettiin, haravoitiin mutta tekijäksi paljastui lopulta täysin ventovieras henkilö, joka ei tuntenut uhria entuudestaan. Poliisit eivät koskaan onnistuneet tutkimuksissaan niin hyvin, että olisivat löytäneet hänet. Hän ilmoittautui lopulta itse.

Mistä sen tietää, vaikka tekijä/tekijät Rasmuksen tapauksessa olisivat olleet ohikulkumatkalla, ja ajaneet elämänsä ensimmäistä ja viimeistä kertaa Lapuan läpi.
Sipi
Theo Kojak
Viestit: 1162
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:58 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Sipi »

Pesukarhu kirjoitti: Su Loka 01, 2023 10:30 am Hyvä että löytyi. Veikkaan että on kännissä lähtenyt vahingossa väärään suuntaan, sammunut/nukahtanut metsään ja jäätynyt kuoliaaksi.
Jos näin on, se alleviivaisi poken ja ravintoloitsijan vilpillisyyttä. He todennäköisesti säikähtivät sitä, miten huonokuntoisena (ja iskuja vastaanottaneena) he päästivät alaikäisen yksin yöhön kun kävi ilmi, että poika on kateissa. Siksi alkoi selittelyt siitä, miten Rasmus tuli takaisin, jutteli asiallisesti, kaveli suoraan ja ryhdikkäästi ja aluksi jopa väitettiin, ettei hänelle tarjoiltu mitään. Jos kuitenkin poika oli niin sekaisin, että lähti väärään suuntaan, sammui tai nukahti pian lähtönsä jälkeen, hän ei ole voinut kävellä ryhdikkäästi ja puhua asiallisesti muutamaa minuuttia aikaisemmin.
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3279
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Hyvä että löytyi niin häipyy viimeinkin nuo virnistyskuvat iltapäivälehdistä.
Knobster:
Äläs nyt sössötä. Tässäkihän äiti on kai siis näitä seonneita "persuuntuneeita" hörhöpuolueissa pyöriviä kristallihippejä. Ja tämä ilmiöhän on Persujen siittämää sekasikiötä. En tosin tiedä paljonko tämä vaikutti itse kuolemaan.
Routalempi
Poliisikoira Rex
Viestit: 273
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 11:17 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Routalempi »

Sanokaa vain, jos menee saivarteluksi, mutta eikös maastosta löytyminen tarkoita kuivaa maata?

Mitä jäänteitä löydätte tällaisen ajan jälkeen kellumasta joesta tai haukan katseella sameavetisen joen pohjasta? Jos niin olisi käynyt, jäänteiden olisi kerrottu löytyneen vedestä, ei maastosta Lapuanjoen varrelta.

Vaikka ne olisivat rantatöyrään kaislikossa kiinni, se olisi silloinkin ”vedestä” tai ”joesta”. Ei maastosta.

Tärkeä yksityiskohta? Tjaa-a, mietitäänpä.
Pesukarhu
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: To Helmi 23, 2023 12:26 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Pesukarhu »

Jasonnn kirjoitti: Su Loka 01, 2023 11:22 am Outo tapaus kyllä.

Huhun mukaan Rasmuksen kanssa tapellut poliisi on seurustellut joskus Rasmuksen äidin kanssa ja eronnut riitaisasti?

Sekin outoa että paikallis poliisi halusi rajata joku etsinnät padolle..

Sekin outoa että äiti huolestui vasta sunnuntaina ja maanantaina ilmoitti poliisille että poikaan ei saada yhteyttä...

Rasmus ei varmasti ollut mikään tavallinen nuori jos tuohon ikään mennessä on jäänyt kiinni kannabiksen käytöstä...

Asuiko Rasmuksen äiti ja isä yhdessä?

Mitä jos Rasmus onkin päätynyt baarista toisen vanhempansa luo ja siellä tullut riitaa ja vanhempi hermostuksissaan tehnyt jotain?
Eivät tietääkseni asuneet yhdessä, mutta oli hyvissä väleissä molempien vanhempien kanssa.
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5342
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

sörsse kirjoitti: Su Loka 01, 2023 5:34 am Eikö Rasmuksesta ollut voimassa oleva löytöpalkkio (5000€?), meneeköhän se nyt tuolle ilmoittajalle?
Niinpäs. Hyvä kysymys.

Ainakin mun oikeustajuni sanoo, että pitäisi mennä.
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Vastaa Viestiin