Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Punnala
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: To Elo 04, 2022 2:05 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Punnala »

Pakko tulla purkamaan omia pohdintojani...

-Milo kuoli n. muutama tunti aiemmin, ennen kuin Halonen meni katsomaan. Halonen hereillä ainakin n. 04.20 viestien perusteella. Onko jotain vielä tapahtunut Milon huoneessa 04.20 jälkeen... Halonen havahtunut 8.30 ja tullut ehkä joku aavistus "mitä tuli tehtyä", ja mennyt katsomaan Miloa. Miksi häntä yhtäkkiä kiinnosti pojan olemassaolo?

-Miksi höyrymoppia, jota erittäin harvoin käytetään, on säilytetty ns. keskellä tietä? Taisi olla heti Milon huoneen oven vieressä. Onko ollut siinä aina, vai käytön jälkeen jätetty siihen...

-Halonen ei varmaan oikeasti muista höyrymopin käyttöä. Muistaa vain tilanteen sen jälkeen, kun on vienyt pojan suihkuun ja ihmetellyt miksi ihoa lähtee. En pidä häntä niin älykkäänä, että valehtelu onnistuisi niin hyvin. Noilla mömmöillä ja unettomuudella blackout on ihan mahdollinen.

-Milo söi vielä tuttipullosta maitoa ja käytti vaippaa. Milo on vaan "ollut", hänen kasvattamisekseen ei ole tehty elettäkään. Ei lakanoita sängyssä, ei mitään sisustusta huoneessa, verhot kiinni ja ainakin edellisessä kämpässä kahvakin pois ovesta. Milo söi puuroa,leipää tai jugurttia. Eipä sitä muutakaan voi, jos oikea ruoka valmistetaan vasta yöllä.

-Halosen äiti ainoa joka on avoimesti kertonut tienneensä tämän "normaalin nuoren pariskunnan" olevan kaikkea muuta kuin normaali. Valitettavasti ei pelastanut Miloa. Sen sijaan toinen valkoroskasuku on vain kehunut, kuinka kivasti on kaikki ollut. Oksettavaa sakkia. Toivottavasti tämän yhden kaljankittaajasiskon äitiyteen kiinnitetään nyt enemmän huomiota...

-Onko yleistäkin, että jos olet lasun asiakas, sun puolisolla ei ole mitään velvollisuutta olla tapaamisissa, vaan voi telkeytyä eri huoneeseen? Aika erikoista.

Anteeksi Milo, että niin moni aikuinen sinut hylkäsi 💔
Binohiiri
Alibin satunnaislukija
Viestit: 55
Liittynyt: To Helmi 22, 2024 12:28 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Binohiiri »

SeitsenpistePirkko kirjoitti: La Helmi 24, 2024 9:23 am
sivusta_seuraaja kirjoitti: La Helmi 24, 2024 9:01 am
SeitsenpistePirkko kirjoitti: La Helmi 24, 2024 8:13 am Paljon on sivuja tässä keskustelussa.
Samoja asioita toistellaan. Äidit kehuvat omaa elämäänsä, kuin HEILLÄ asiat toimii ja kaikki on hyvin.
Miksi tässä keskustelussa kukaan haluaisi tietää kenenkään kotioloista?
Kaikko vaikuttaa kaikkeen. Ajattelin, että äidit ja isät kasvattavat lapset, myös malli oppimista annetaan lapsille.
Siksi.
Täällä moni kirjoittaa, että tapaus oksettaa.
Miksi sitten kuitenkin tilataan pöytäkirjoja, luetaan niitä ja voidaan lisää pahoin?
Uteliaisuutta? Että saataisiin tietää kaikki pahimmatkin yksityiskohdat tapahtuneesta?
Tapaus vaatii huomiota ja julkisuutta. Toki jos joku kokee pahoinvointia etp:n lukemisen voi toki jättää väliin. Itse koen tarvetta tuoda julki epäkohtia kuten moni muu täällä. Siksi on hyvä nyt ja tulevaisuudessa pitää tällaiset tapaukset julkisina eikä vedota mihinkään perheensisäiseen.
Ahmi
Remington Steele
Viestit: 222
Liittynyt: Ma Maalis 08, 2021 10:26 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Ahmi »

Juliet Jones kirjoitti: La Helmi 24, 2024 11:04 am
hmrp kirjoitti: La Helmi 24, 2024 10:50 am
Ahmi kirjoitti: La Helmi 24, 2024 9:21 am

Itselle tuli kuva, että milo luultavasti yskäissyt ennen kuolemaa, koska yksi ensihoitajista kertoi nähneensä, että verta tai kudosnestettä oli ollut suupielessä.
Huomasin myös tämän. Sebuhan sanoi häkepuhelussa, että suuhun puhallettuaan kuului jotain ääntä eli liekö juuri noita nesteitä/verta liikkunut.
Elvytettäessä Milo oli lattialla, ehkä 1,5 metrin päässä puolipaneelista, jonka yläosassa ne jäljet oli. Kuvassa näkyy pikkuinen, verentuhruinen kädenjälki yhtenä jälkenä, minun mielestäni. Jäljet eivät myöskään näytä kuvissa roiskeilta. Ajattelisin lapsen olleen seisaallaan siinä puolipaneelin vieressä/ edessä, kun jälkiä on jäänyt. Ehkä se oli silloin, kun hän alkoi olla kovin kivulias?
Itse tarkoitin, että olisi viimeisenä tekonaan yskäissyt seinään kuoleman hetkellä. Oli kuitenkin kylkiasennossa kun sebu mennyt paikalle.
Yasmin3
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Helmi 23, 2024 9:33 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Yasmin3 »

Olis Orpon hallitukselle semmoinen ehdotus kun nyt Suomen talous on kuralla. Pistetään nämä alhaisimpia rikoksia tehneet yhteiskunnan elätit suoriltaan jonnekin kuopan pohjalle nääntymään. Tämänkään tapauksen sankareista ei ikipäivänä tule mitään veronmaksajia. Meidän verorahoilla narkataan vapaalla jalalla ja mikäli istumaan menevät niin siellähän istuvat hyvissä ruuissa ja tämäkin valtion piikkiin. 🤦🏻‍♀️
Maurae85
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: To Tammi 13, 2022 12:29 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Maurae85 »

JudgeCooper kirjoitti: La Helmi 24, 2024 10:39 am
taotao kirjoitti: La Helmi 24, 2024 10:34 am Tuo lapsen monien ihmisten kutsuminen isiksi ja äidiksi. Lapsen kiintymyssuhde? Pelkästään jo tuo soittaisi itselläni erittäin pahasti hälytyskelloja. No, moni muukin asia.
Sama tuli mieleen. Lapsi etsii epätoivoisesti toista paikkaa/ihmisiä, jonne voisi mennä turvaan. Ihan normaali inhimillinen reaktio pelossa elävälle pahoinpidellylle lapselle. Joensuun sossulle ei tarvittavaa tarttumapintaa.
Etp:n mukaan Milo teki näin aloittaessaan päivähoidon, mutta tämä meni ohi ja kutsui aikuisia nimellä.

Mikään näistä asioista, mitä tullut lapsen kuoleman jälkeen ilmi, ei ole ollut sosiaalitoimen tiedossa, koska kellään ei ole ollut huolta (lähisuku, päivähoito.. poislukien sebun äiti joka ei ole ilmoa tehnyt), eikä missään lue siitä että ilmoituksia olisi tullut pojasta paljon?

Se, että edellisen asunnon naapuri on tehnyt soittoja häkeen, ei automaattisesti tarkoita ls-ilmoa ja kuten etp:sta käy ilmi, poliisi on soittanut närkästyneen oloisena tälle ex-naapurille, että normaalia riitelyä.

Minä en sitä kiellä, ettei lasussa kukaan tekisi ikinä arviointivirheitä, mutta noilla spekseillä mitä etp:sta lukee, ei paljon perusteita ole ollut millekään.

Nyt kun on jälkikäteen, vaan liian myöhään, faktoja on pöydässä, on jo huostaanoton perusteetkin pöydässä.

Mutta kovin on väärät luulot ja tiedot täällä lastensuojelutyöstä, mikä toki luonnollista on, kun asiaa ei ole opiskellut, saati päivääkään työtä tehnyt.
Viimeksi muokannut Maurae85, La Helmi 24, 2024 11:46 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Apinako
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ti Marras 15, 2016 2:23 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Apinako »

KalleKoolla kirjoitti: La Helmi 24, 2024 6:49 am
zombiecoyote kirjoitti: Pe Helmi 23, 2024 9:26 pmYleensä uurna lasketaan maahan vasta kun routa on sulanut. Uurnaa voi kevättä odotellessa säilyttää kappelissa tai luvan kanssa kotona. Tuhkien sirottelulle on myös oma paikkansa ja tapansa ja lakinsa. Hautausmaan sirottelualueellakin maasta nostetaan "ruohokansi", sirotellaan tuhkat ja laitetaan kansi takaisin paikalleen. Eli ei varmaan ihan lähipäivinä ole uurnanlaskua.

T. Hautausmaanhoitaja
Tälleen minäkin järkeilin, mutta sitten aloin yliajattelemaan, että haudataanhan arkkujakin talvella, joten miksei uurnia, mutta kiitos tiedosta.
Ihan yhtälailla niitä uurnia laitetaan maahan roudankin aikana kuin muulloinkin. :roll:
Terveisin myös hautausmaalla työskentelvä
Avatar
JudgeCooper
Sofia Karppi
Viestit: 417
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2023 4:44 pm
Paikkakunta: NY

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja JudgeCooper »

Yasmin3 kirjoitti: La Helmi 24, 2024 11:32 am Olis Orpon hallitukselle semmoinen ehdotus kun nyt Suomen talous on kuralla. Pistetään nämä alhaisimpia rikoksia tehneet yhteiskunnan elätit suoriltaan jonnekin kuopan pohjalle nääntymään. Tämänkään tapauksen sankareista ei ikipäivänä tule mitään veronmaksajia. Meidän verorahoilla narkataan vapaalla jalalla ja mikäli istumaan menevät niin siellähän istuvat hyvissä ruuissa ja tämäkin valtion piikkiin. 🤦🏻‍♀️
Itse en olisi noin epäinhimillinen, että kuopan pohjalle. Ehdotan käyttöhallia, jossa saa napsia ja piikitellä valitsemiaan aineita ilmaiseksi ja niin paljon ja enemmänkin kuin tahtotilaa on. Käyttöhallin exit on sitten jätteidenpolttolaitos. Tietenkin vaarallisten jätteiden osasto.
Välinpitämättömyys on valinta.
T1993
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Helmi 16, 2024 12:06 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja T1993 »

vipeltäjä kirjoitti: La Helmi 24, 2024 12:37 am Onko Milo ollut tajuton jo kello 15? :shock: Toi kuva on nukkuvasta Milosta.
Missä oot nähnyt kuvan nukkuvasta Milosta?
Kalinka Holmes
Harjunpää
Viestit: 309
Liittynyt: To Loka 30, 2014 9:15 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Kalinka Holmes »

Tuosta että onko ruoka tai juoma voinut polttaa (suihkun ja mopin lisäksi). Jos uhrin huulet ovat olleet turvoksissa ja suusta tullut verta/visvaa, onkohan suu ja nielu ollut myös palanut? Onko tästä ollut mitään mainintaa lääkärilausunnoissa? Palanut nielu turpoaa, kudosneste estää hengittämisen ja uhri tukehtuu.
Mummo 68
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: To Helmi 13, 2020 3:10 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Mummo 68 »

Nää on niin päästään viallaan olevaa porukkaa koko suku molemmin puolin.Jos niille kertoisi ryhmä haun Vauhdin käyneen moppailemassa siellä 7.6 niin kaikki muistaisi sen
Yasmin3
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Helmi 23, 2024 9:33 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Yasmin3 »

JudgeCooper kirjoitti: La Helmi 24, 2024 11:39 am
Yasmin3 kirjoitti: La Helmi 24, 2024 11:32 am Olis Orpon hallitukselle semmoinen ehdotus kun nyt Suomen talous on kuralla. Pistetään nämä alhaisimpia rikoksia tehneet yhteiskunnan elätit suoriltaan jonnekin kuopan pohjalle nääntymään. Tämänkään tapauksen sankareista ei ikipäivänä tule mitään veronmaksajia. Meidän verorahoilla narkataan vapaalla jalalla ja mikäli istumaan menevät niin siellähän istuvat hyvissä ruuissa ja tämäkin valtion piikkiin. 🤦🏻‍♀️
Itse en olisi noin epäinhimillinen, että kuopan pohjalle. Ehdotan käyttöhallia, jossa saa napsia ja piikitellä valitsemiaan aineita ilmaiseksi ja niin paljon ja enemmänkin kuin tahtotilaa on. Käyttöhallin exit on sitten jätteidenpolttolaitos. Tietenkin vaarallisten jätteiden osasto.
No ei ne ansaitse valtion piikkiin niitä aineitakaan. Ei edes vettä.
hmrp
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: To Kesä 15, 2023 10:13 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja hmrp »

Tosiaan Sebun viestittely yöllä on tosi aktiivista ja on vastannut lähes heti viesteihin, mutta klo 03.26-04.19 on viestittelyssä yhtäkkiä tauko, vaikka sieltä olisi ostaja tulossa taksilla aineita ostamaan. Sitten vastaa ostajalle vielä kerran tuon tauon jälkeen. Mitähän tuossa välissä tapahtui?
Jokukukavaan
Martin Riggs
Viestit: 641
Liittynyt: Ke Joulu 15, 2021 1:49 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Jokukukavaan »

Screenshot_20240224-110210__01.jpg
Screenshot_20240224-110210__01.jpg (218.21 KiB) Katsottu 208 kertaa
Surullista lukea miten harva lastensuojeluun ilmoittaa havainnoista mitkä ehdottomasti pitäisi sinne ilmoittaa. Tässä näkee miten iso se kynnys on ja miten harva ilmoitus lastensuojelun tietoon päätyy.

Samoin ne talonyhtiön puheenjohtajan havainnot mitkä ehdottomasti olisi pitänyt ilmoittaa eteenpäin.

Kuvan kokoa rajattu sekä kohtuullistettu
-NILS-
Kaskelotti
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: To Loka 22, 2020 2:00 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Kaskelotti »

Juliet Jones kirjoitti: La Helmi 24, 2024 10:56 am -Sebun käsistä on otettu lähikuvia. Ne on myös esitutkintapöytäkirjaan liitetty.
Muusan käsistä oli otettu erilliset, selkeät ja hyvät lähikuvat. Olikohan Sebun käsistä unohdettu ottaa erikseen, koska Sebun käsikuvat olivat huonolaatuiset ja rajattu isommasta kokovartalokuvasta.

Ihmettelen muutenkin, että molempien kuvat otettu keskellä huoneita, joissa taustalla kaikkea sälää. Miten näitä ei kuvata yksiväristä seinää vasten?
angel_vm78
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: To Joulu 01, 2022 6:53 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja angel_vm78 »

Binohiiri kirjoitti: La Helmi 24, 2024 10:36 am
sivusta_seuraaja kirjoitti: Pe Helmi 23, 2024 8:03 pm Tässä teille. Pahinta mitä voi lapselle tapahtua :/ Tämä päälle siihen.milo.jpg
Mikä juttu tää on, että joka lapsen huoneessa, keittiössä ym. verhot kiinni? kamalalta kuulostaa olosuhteet missä lapsi joutunut olemaan.
Tämä on ns ihan tavallinen juttu asunnoissa joissa käytetään päihteitä
Vastaa Viestiin