Lapsi kuoli epäselvissä olosuhteissa Oulussa v. 2010

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
jenni82
Agentti Scully
Viestit: 676
Liittynyt: To Huhti 17, 2008 1:28 am
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Oulussa lapsen tappo?

Viesti Kirjoittaja jenni82 »

jenni82 kirjoitti:Ikävä kyllä tää juttu on totta ja TODELLA surullinen! Taustoja en tiedä mutta Äiti on surun murtama ja kaikki läheiset on järkyttyneitä! Mä voin valaista että suhde on ihan uusi ja mies ei ole alkuperäinen suomalainen ilmeisesti vaan nimen mukaan venäjän suunnalle menisi. Ihan kamala homma kyllä!
MIssähän mä olen epäillyt tai sanonut että suhde ei olisi uusi :D Hämmentävää!
Life. It´s just fucking thing after nother...
katjuska.84
Sabrina Duncan
Viestit: 373
Liittynyt: Pe Touko 21, 2010 8:38 am
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Oulussa lapsen tappo?

Viesti Kirjoittaja katjuska.84 »

Eikö kukaan ole vieläkään onnistunut löytämään mitään lehtijuttua, joka tämän todentaisi?
Iltalehden sivuilla ei ainakaan ole mitään mainintoja :o
Entäpä jos elämä onkin vain unta matkalla kuolemaan?
minttusuklaa
Remington Steele
Viestit: 200
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 4:43 pm

Re: Oulussa lapsen tappo?

Viesti Kirjoittaja minttusuklaa »

Iltalehdessä ollut joku juttu, en kyllä löytänyt sitä nettisivuilta, liekö siis vain lehdessä.
Tässä Aamulehden uutisointi
IL: Äiti jätti lapsensa hoitoon miesystävälleen - lapsi löytyi kuolleena

23.11.2010 - 09:09 (08:53)

Oulun poliisi tutkii 1,5 vuotiaan pojan järkyttävää kuolemaa, kertoo Iltalehti. Viikko sitten maanantaina oululainen nainen palasi kotiinsa pari päivää kestäneeltä Helsingin-vierailultaan. Nainen oli jättänyt lapsensa vierailun ajaksi hoitoon uudelle miesystävälleen. Palatessaan asuntoonsa Oulun keskustaan nainen löysi lapsensa kuolleena.

Iltalehden mukaan poliisi on tapauksesta vaitonainen. Olosuhteet ja tapaukseen liittyvät kuviot vaativat lisäselvityksiä, mutta poliisilla on jonkinlainen kuva tapahtumista. Muun muassa kuolemansyyn selvittäminen saattaa poliisin mukaan vaikuttaa oleellisesti tapauksen tutkintaan. Naisen miesystävä on vangittu syylliseksi epäiltynä. Miestä epäillään heitteillepanosta ja kuolemantuottamuksesta. Hän on kiistänyt syyllisyytensä.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa ... ena/198549
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Oulussa lapsen tappo?

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Tapausta ei siis voi kutsua mitenkään (ainakaan vielä tapoksi) vaan rikosnimikkeistäkin voi päätellä että kyseessä on törkeä välinpitämättömyys ja "vahinko", ts. ukko on laiminlyönyt lapsen hoitoa.
Tietenkin ruumiinavauksessa selviää tarkemmin mutta ilmeisesti mitään selviä väkivallan merkkejä ei ole ollut kun tutkitaan noilla nimikkeillä ainakin vielä.
katjuska.84
Sabrina Duncan
Viestit: 373
Liittynyt: Pe Touko 21, 2010 8:38 am
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Oulussa lapsen tappo?

Viesti Kirjoittaja katjuska.84 »

Olisin kyllä toivonut, ettei tämä tapaus olisi ollut totta :( Olisi kiva tietää tarkemmin, että mitä on oikein tapahtunut. Mitä on mahtanut miesystävän päässä oikein liikkua?? Ei ainakaan aivan täysillä käy, jos ei edes ole vaivautunut lapsen äidille soittamaan ja kertomaan mitä on tapahtunut..joten eipä ainakaan tapaturmasta varmaan kyse ole..Mutta aika pahoin saat heitteille jättää että parissa päivässä kuolee :?: Siis nestehukkaan varmaan tuon ikäinen voi siinä ajassa kuolla, jos ei ole mitään saanut syödäkseen/juodakseen..
Mielestäni tuo "Nainen oli jättänyt lapsensa vierailun ajaksi hoitoon uudelle miesystävälleen. Palatessaan asuntoonsa Oulun keskustaan nainen löysi lapsensa kuolleena." antaa hieman harhaanjohtavan kuvan siitä, miten kauan seurustelu on kestänyt, jos oletetaan, että täällä esitty kesä-elokuu väli pitää paikkansa. Siis toki, seurustelusuhdehan on vielä sinänsä "uusi", mutta tuosta saa (ainakin minä saan) helposti sen kuvan, että nainen on hädintuskin tuntenut uutta miesystäväänsä, kun on jo jättänyt lapsensa tälle hoitoon, mikä on omiaan edesauttamaan sitä, että äitiä tullaan palstoilla syyttämään asiasta :( Riippuu tietenkin tapailun määrästä, mutta kyllä tuossakin ajassa oppii jo toista sen verran tuntemaan, että minäkin voisi kuvitella lapsen hoitoon jättäväni(tosin, en ehkä pariksi päiväksi, mutta pidemmäksi ajaksi kuin pariksi tunniksi kumminkin)
Entäpä jos elämä onkin vain unta matkalla kuolemaan?
taavetti
Perry Mason
Viestit: 3587
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Oulussa lapsen tappo?

Viesti Kirjoittaja taavetti »

Olisikohan tämä lasta hoitanut mies jättänyt lapsen yksikseen ja lähtenyt huitelemaan jonnekin?
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Oulussa lapsen tappo?

Viesti Kirjoittaja Tiina »

katjuska.84 kirjoitti:Mielestäni tuo "Nainen oli jättänyt lapsensa vierailun ajaksi hoitoon uudelle miesystävälleen. Palatessaan asuntoonsa Oulun keskustaan nainen löysi lapsensa kuolleena." antaa hieman harhaanjohtavan kuvan siitä, miten kauan seurustelu on kestänyt, jos oletetaan, että täällä esitty kesä-elokuu väli pitää paikkansa.

Niin no jos ajatellaan, että lapsella on tuon 1,5 vuotta kestäneen elämänsä aikana ollut jo 2 isäpuolta, niin tuollainen 4kk tuntemisaikahan on jo todella pitkä... :roll:
Ilmeisesti tässä on sitten kyse jonkinlaisesta tapaturmaisesta kuolemasta. Ehkäpä lapsi on jätetty yksin ja sitten on tapahtunut jotain. Tuon ikäistä lasta kun nyt pitää vaan kokoajan vahtia. Tunkevat suuhunsakin lähes kaiken mitä sattuvat löytämään.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Oulussa lapsen tappo?

Viesti Kirjoittaja matlockb »

taavetti kirjoitti:Olisikohan tämä lasta hoitanut mies jättänyt lapsen yksikseen ja lähtenyt huitelemaan jonnekin?
Sama tuli itselleni mieleen, ja/tai on ollut päihteiden vaikutuksen alaisena ja niin sekaisin ettei ole tajunnut ilmoittaa tapauksesta lapsen äidille eikä sen enempää ole tajunnut lasta hoitaa.
Ihmettelen miksi äidille ei ole tullut mieleen ketään muuta hoitajaa lapselleen :roll: jos mies on päihteitä käyttänyt niin luulisi että nainen olisi sen tiennyt ja vienyt lapsen hoitoon jollekkin selväpäisemmälle henkilölle, kuten sukulaiselleen tai ystävälleen (luulisi niitä löytyneen), en tarkoita syyllistää äitiä, turhaa jossitteluahan tuo on mutta spekulointihan täällä on sallittu.
Avatar
Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2419
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Re: Oulussa lapsen tappo?

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Olen sitä mieltä, että kuolleen lapsosen äidin harkintakyky on olematon. Mikä meno on niin tärkeä, että jätetään tuon ikäinen lapsi eroon äidistään kokonaiseksi viikonlopuksi? Käsittääkseni ei ainakaan syöpähoitoja anneta viikonloppuisin niihin erikoistuneilla helsinkiläisillä klinikoilla. Jos oli häät tai hautajaiset, niin miesystävä olisi voinut lähteä mukaan ja toimia yhdessä kaitsijana lapselle. Koulutusviikonloppu? Silloinkin pikkuinen olisi ollut luontevaa ottaa mukaan miesystävän hoitaessa lasta.
.. olisi sentään joku kontrollimahdollisuus ollut, nythän äiti lähti satojen kilsojen päähän eikä kyse ollut parin tunnin piipahduksesta johonkin..

Isommat lapset voisin jättää vaikka isovanhemmille viikonlopuksi, mutta toistaiseksi omat reissut eivät ole olleet heidän turvallisuuttaan tärkeämmät.
katjuska.84
Sabrina Duncan
Viestit: 373
Liittynyt: Pe Touko 21, 2010 8:38 am
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Oulussa lapsen tappo?

Viesti Kirjoittaja katjuska.84 »

En minä sitä sanonutkaan, että se pitkä/todella pitkä aika olisi :) Mutta jos miesystävä on lisätty facebookissa kaverilistalle kesäkuussa, niin oletettavasti ovat "ainakin" sieltä asti tunteneet ja JOS seurustelisi todella tiiviisti, niin tuossa ajassa ehtisi jo paremmin tutustumaan. Toki tuo, että on 1,5 vuoden aikana ollut 3 suhteessa(kun lasketaan lapsen isä mukaan) antaa viitteitä siihen, että mahdollisesti on hieman nopeahko käänteissään. Pointti kirjoituksessani kuitenkin oli se, että jos on kyse "tavallisista" ihmisistä(siis ei huumeita, väkivaltaa, alkoholi-ongelmia, etc), niin lehdessä ollut kirjoitus voi kuitenkin lietsoa jengiä lynkkaamaan äitiä siitä, että kuinka tämä on voinut jättää lapsensa uuden miesystävänsä hoteisiin niin pitkäksi aikaa ja kun tapahtuma muutenkin on traaginen ja järkyttävä, niin se olisi mielestäni hitusen kohtuutonta. Eri asia sitten, jos taustoista selviää jotakin, minkä perusteella äidin olisi pitänyt ymmärtää, ettei mies ole kykeneväinen lapsesta huolehtimaan..
Entäpä jos elämä onkin vain unta matkalla kuolemaan?
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Oulussa lapsen tappo?

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^Niin, mutta luulisi että mutsi olisi nyt tuon 2 päivän poissaolonsa aikana edes päivittäin soittanut tälle uudelle sulholleen, kun suhde niin tuorekin oli. Luulisi siinä huomaavan, jos toinen olisi "sekaisin" ja alkaisi hälytyskellot soida... :|
Aika outo kuvio kyllä.
Sohvapoliisi
Harjunpää
Viestit: 296
Liittynyt: Ke Maalis 10, 2010 4:10 pm
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Oulussa lapsen tappo?

Viesti Kirjoittaja Sohvapoliisi »

katjuska.84 kirjoitti: Ei ainakaan aivan täysillä käy, jos ei edes ole vaivautunut lapsen äidille soittamaan ja kertomaan mitä on tapahtunut..joten eipä ainakaan tapaturmasta varmaan kyse ole..Mutta aika pahoin saat heitteille jättää että parissa päivässä kuolee :?: Siis nestehukkaan varmaan tuon ikäinen voi siinä ajassa kuolla, jos ei ole mitään saanut syödäkseen/juodakseen..
Kyllähän tuon ikäinen saattaa tapaturmaisesti kuolla lyhyessäkin ajassa, jos on jätetty ilman valvontaa. Vaihtoehtojahan on vaikka kuinka monia, vaikkapa kiipeämällä sohvan selkänojalle ja tippumalla lyöden päänsä tai taittaen niskansa, syömällä kaapista löytämiään pesuaineita tai muuta myrkyllistä...
katjuska.84
Sabrina Duncan
Viestit: 373
Liittynyt: Pe Touko 21, 2010 8:38 am
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Oulussa lapsen tappo?

Viesti Kirjoittaja katjuska.84 »

Niin ja enemmän minua ihmetyttää se, että eikä aiti ole sen parin päivän aikana tiedustellut, että kuinka miehellä ja lapsella sujuu ja jos on, niin onko mies vain valehdellut kaiken olevan kunnossa? tai vaihtoehtoisesti jättänyt vastaamatta yhteydenottoihin, mikä ainakin minut saisi huolestumaan..
Entäpä jos elämä onkin vain unta matkalla kuolemaan?
katjuska.84
Sabrina Duncan
Viestit: 373
Liittynyt: Pe Touko 21, 2010 8:38 am
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Oulussa lapsen tappo?

Viesti Kirjoittaja katjuska.84 »

Sohvapoliisi, tarkoitinkin nimenomaan sitä, että kun asiaa tutkitaan ainakin heitteillejättönä, etc,ettei kyse ole puhtaasta tapaturmasta varmaankaan, siis nimenomaan sellaisesta, että mies olisi vaikka ollut käymässä vessassa ja napero olisi sillä välin tunkenut suuhunsa jotakin ja tukehtunut, tai että olisi tipahtanut sohvalta alas ja kuollut siihen paikkaan kun mies on vaikka keittiössä lämmittämässä ruokaa, etc..koska tuollaisesta onnettomuudesta mies varmaan olisi naista informoinut ja nyt jutuissa kuitenkin lukee, että kun nainen palasi kotiin, hän löysi lapsen kuolleena..jos olisi tiennyt että lapsi on kuollut, olisi kirjoitusmuoto ollut varmaankin, että reissussa ollessaan nainen sai tietää lapsensa kuolleen..
Entäpä jos elämä onkin vain unta matkalla kuolemaan?
Stephanie Plum
Remington Steele
Viestit: 239
Liittynyt: To Loka 29, 2009 1:57 pm

Re: Oulussa lapsen tappo?

Viesti Kirjoittaja Stephanie Plum »

Tosi karmaiseva tapaus ja toivottavasti saadaan selvitettyä.

JOS koirapiireissä vellovat juorut pitävät äidistä paikkaansa, niin tosi innostunut koiraihminen kyseessä ja harrastaa aktiivisesti ympäri Suomea ja viime kuussa Norjassakin käynyt koirineen. Miksi ihmeessä ei ottanut pikkuihmistä mukaan? Joku väitti, että harrastamansa rodun syyskokous oli Helsingissä viime viikonloppuna, mutta ei kai kukaan koirakerhon kokouksen vuoksi jätä pientä lastaan?
Vastaa Viestiin