Huulipunamurhaaja

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Huulipunamurhaaja

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Chicagossa tapahtui kesäkuun 1945 ja tammikuun 1946 välisenä aikana kolme raakaa naismurhaa, jotka yhdistettiin saman henkilön tekemiksi. Yhdessä tapauksista tekijä oli kirjoittanut uhrinsa asunnon seinään huulipunalla tekstin:

For heavens
sake catch me before I kill more
I cannot control myself


Tekijä ristittiin tämän myötä "Huulipunamurhaajaksi". Chicago pelkäsi hillitsemätöntä sarjamurhaajaa.

Uhrit

43-vuotias Josephine Ross löydettiin murhattuna asunnostaan 5. kesäkuuta 1945. Uhria oli isketty puukolla lukuisia kertoja ja hänen päähänsä oli kääritty leninki. Kyseessä ei ollut ryöstämurha, koska mitään ei oltu varastettu. Uhri oli kamppaillut kovasti vastaan ja hänen kädestään löytyi tekijän hiuksia. Muita johtolankoja syyllisestä ei jäänyt ja eräs havainto murhan aikoihin murhatalolta päin pois juosseesta miehestä oli epämääräinen.

Joulukuun 20. päivä 1945 Frances Brown löytyi puukotettuna asunnostaan. Ruumiin löysi siivooja, joka kiinnitti huomionsa Brownin asunnon raollaan olleeseen oveen. Mitään arvoesineitä ei tälläkään kertaa ollut tarttunut tekijän mukaan. Murhaaja oli kuitenkin kirjoittanut seinään huulipunalla viestin. Siinä hän kertoi, ettei pysty hillitsemään itseään ja mikäli häntä ei napata, niin murhaaminen vain jatkuu. Tällä kertaa tekijä jätti verisen sormenjälkensä oveen.

7. tammikuuta 1946 kuusivuotias Suzanne Degnan katosi kotoaan. Pian selvisi, että tyttö oli siepattu ja juttu sai merkittävää huomiota julkisuudessa. Tekijä oli jättänyt viestin, jossa hän pyysi lunnaita tyttöä vastaan ja kielsi ottamasta yhteyttä poliisiin. Mitään keskustelukanavaa tytön perheeseen hän ei kuitenkaan maininnut. Myöhemmin Degnanin kohtalo selvisi poliisin löydettyä tytön pään viemäristä vain korttelin päästä tytön kodista. Jalat ja torso löytyivät niin ikään lähistöltä eri viemäreistä. Poliisi kävi läpi lähialueen kellareita ja eräästä pesutuvasta löydettiin jälkiä verestä, jota oli siivottu huolimattomasti. Kuolinsyyntutkija totesi, että tekijä oli todennäköisesti lihanleikkaaja ja työskenteli teurastamossa, koska ruumiinosat oli irrotettu ammattimaisella tavalla. Edes tavallinen lääkäri ei olisi tutkijan mukaan kyennyt moiseen käsittelyyn.

Deganin oleletulta murhaamispaikalta löydettiin heikko sormenjälki, joka osoittautui samaksi kuin Frances Brownin murhaajalla.

Epäiltyjä, pidätyksiä, tunnustuksia...

Kaikista kolmesta veriteosta epäiltiin luonnollisesti myös uhrien lähipiirejä. Todisteita ei kuitenkaan ollut ja alibit olivat pitäviä.

Degnanin paloittelumurhasta pidätetiin muun muassa eräs talonmies ja sotilas monien aihetodisteiden perusteella. Kaikki epäillyt vapautettiin lopulta todisteiden puututtua, sillä käsialanäytteet tai sormenjäljet eivät täsmänneet. Degnanin murha poiki myös perättömiä tunnustuksia. Oikeaa murhaajaa ei kuitenkaan löydetty valtavista tutkimuksista huolimatta.

William Heirens

Kuva

Kesäkuussa 1946 vasta 17-vuotias murtomies nimeltä William Heirens saatiin kiinni itse teossa, kun hänet yllätettiin murtokeikalta. Poliisi löysi ilmeisesti Heirensin murrosta yhteisiä piirteitä naismurhiin ja kuulusteli tätä epäiltynä. Yllättäen Heirens pian tunnustikin olevansa tekojen takana. Heirensin kertoman mukaan hänen oli pakko tunnustaa, sillä poliisit kuulustelivat häntä kellon ympäri välillä pahoinpidellen ja nöyryyttäen häntä. Heirens ei saanut tavata vanhempiaan päiväkausiin ja oikeus asianajajaankin evättiin. Näiden seikkojen myötä Heirensin tunnustukset joutuvat kyseenalaiseen valoon. Psykiatrit saivat kuitenkin selville, että Heirens syytti teoista "George Murmania", joka oli todennäköisesti eräänlainen Heirensin sivupersoona.

Käsialaekspertit eivät olleet vakuuttuneita Heirensin ja Huulipunamurhaajan käsialojen vastaavuudesta. Poliisi kuitenkin ilmoitti Heirensin sormenjäljen täsmäävän murhaajan sormenjälkeen. Tällä ilmoituksella poliisi veti tosin "mutkia suoriksi", koska Heirensin sormenjälki täsmäsi vain yhdeksältä eri vertailukohdalta kun varmaan tulokseen vaaditaan 12 pistettä.

Suzanne Degnanin oletetun murhaajan nähnyt mies ei ensin tunnistanut Heirensiä kyseiseksi henkilöksi kun poliisi näytti miehelle Heirensin kuvaa. Erikseen järjestetyssä tunnistamistilaisuudessa silminnäkijä oli kuitenkin varma, että Heirens oli hänen havaitsemansa henkilö. Tämä lausunto ei kuitenkaan ole sieltä luotettavimmasta päästä. Ensimmäisissä kuulusteluissa silminnäkijä kertoi, ettei ollut nähnyt oletetun murhaajan kasvonpiiretitä pimeässä. Jälkeenpäin hän kuitenkin tunnisti Heirensin juuri siksi, koska tämän kasvot olivat samanlaiset, miltä hänen havaitsemansa miehen kasvot näyttivät auton valokeilassa.

William Heirensin osalta oikeudenkäynti ja kuulustelut olivat yhtä soutamista ja huopaamista. Hän kyllä tunnusti teot, mutta kieltäytyä menemästä yksityiskohtiin. Puolustusasianajajan kanta vastasi hyvin yleistä mielipidettä; Heirens ei ollut murhaaja, mutta hän oli juridisesti syyllinen. Heirens välttyi sähkötuolilta tunnustamalla. Mikäli hän olisi kiistänyt teot, olisi hänet siitä huolimatta sormenjäljen perusteella tuomittu kuolemaan.

Oliko Heirens sittenkin syytön?

Heirens on vannonut syyttömyyttään näihin päiviin asti, mutta hän on niellyt kohtalonsa. Hän on anonut vapaaksi pääsemistä, mutta tuloksetta. Moni uskoo yhä Heirnes syyttömyyteen. Josephine Rossin tytär ei usko Heirensin olleen äitinsä murhan takana. Tyttären mukaan Heirens ei sovi millään olemaan Rossin murhaaja eikä mikään kytke häntä tekoon.

Heirensi kuulusteluihin liittyy liuta hämäriä tapahtumia. Kun tutkijat antoivat Heirensille "totuusseerumina" tunnettua ainetta eräässä kuulustelussa, tämä piti yhä kiinni George Murman-tarinastaan. Toimenpide oli kuitenkin lainvastainen. Myös kaksi psykiatria oli lahjottu antamaan totuudenvastainen lausunto Heirensin persoonasta ja mielentilasta. Psykiatri Roy Grinker paljasti asian myöhemmin ja kertoi samalla, ettei Heirensillä ollut mitään tekemistä sarjamurhien kanssa. Psykiatrien mukaan Heirens ei persoonaltaan sopinut tekijäksi.

Myöhemmin myös ohut mahdollisuus Heirensin käsialan täsmäävydestä Degnanin lunnasvaatimuksen kirjoittajaan on romutettu. Nykytutkijoiden mukaan kirjoittaja ei missään tapauksessa ollut Heirens. Myös sormenjälkitutkimuksista on tullut esiin uutta tietoa, jonka mukaan Heirensin ei voida kiistattomasti osoittaa olleen Huulipunamurhaaja.

Heirens on istunut vankilassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1946 lähtien, eli pidempään kuin kukaan toinen vanki Yhdysvalloissa.
rosecrux
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ke Heinä 08, 2009 6:29 pm

Re: Huulipunamurhaaja

Viesti Kirjoittaja rosecrux »

Kiinnostava tapaus. Toista ne on ne Ameriikan elinkautiset. Jos Heirens on yhä elossa, eikö ole tehty DNA-testiä Josephine Rossin kädessä olleille hiuksille? Saattaisi tulla vapauttava tuomio!
"Faster, faster, faster... until the thrill of speed overcomes the fear of death." -Hunter S. Thompson
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Huulipunamurhaaja

Viesti Kirjoittaja strangelove »

rosecrux kirjoitti:Kiinnostava tapaus. Toista ne on ne Ameriikan elinkautiset. Jos Heirens on yhä elossa, eikö ole tehty DNA-testiä Josephine Rossin kädessä olleille hiuksille? Saattaisi tulla vapauttava tuomio!
Hiuksia ei ole säilytetty, sillä 40-luvulla ei osattu uneksiakaan DNA:sta.
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Huulipunamurhaaja

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Tässä vielä Huulipunamurhaajan seinään kirjoittama viesti:

Kuva
V.V.82
Remington Steele
Viestit: 233
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2007 3:48 pm
Paikkakunta: Naantali

Re: Huulipunamurhaaja

Viesti Kirjoittaja V.V.82 »

Katsoin tästä dokumentin taannoin jossa Heirensiä haastateltiin. Ohjelmassa myös eräs ex-poliisi väittää että isänsä, lääkäri George Hodel olisi ollut sekä Lipstick muurhaaja sekä Black Dahlia eli Elisabeth Shortin tappaja.

Yllättävän paljon oli kyllä yhtäläisyyksiä tapauksissa, Hodell oli ollut alueella jossa Short murhattiin ja myös samoihin aikoihin tienoilla jossa pikku tytön paloiteltu ruumis löytyi.

Uskosin kyllä että Heirens ei murhia tehnyt.
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Huulipunamurhaaja

Viesti Kirjoittaja strangelove »

V.V.82 kirjoitti:Katsoin tästä dokumentin taannoin jossa Heirensiä haastateltiin. Ohjelmassa myös eräs ex-poliisi väittää että isänsä, lääkäri George Hodel olisi ollut sekä Lipstick muurhaaja sekä Black Dahlia eli Elisabeth Shortin tappaja.

Yllättävän paljon oli kyllä yhtäläisyyksiä tapauksissa, Hodell oli ollut alueella jossa Short murhattiin ja myös samoihin aikoihin tienoilla jossa pikku tytön paloiteltu ruumis löytyi.

Uskosin kyllä että Heirens ei murhia tehnyt.
Itse olen suhtautunut Steve Hodeliin - ihan niin kuin Dennis Kaufmaniin ja Deborah Pereziinkin - "tietyllä tavalla". Hodel pitää isänsä myös Zodiacina ilman sen kummempia perusteluita ja se kieltämättä langettaa melkoisen suuren epäilyksen varjon Steve Hodelin motiivien ylle. Ei toki voi kieltää, etteivätkö nuo yhteensattumat Huulipunamurhaajan kanssa ole ihan mielenkiintoisia jos siis pitävät paikkansa. Pidän ihan mahdollisena, että Steve Hodel vilpittömästi epäilee isänsä ehkä olleen Huulipunamurhaaja ja kenties myös Shortin murhaaja, mutta lieköhän nälkä kasvanut syödessä ja suuremman julkisuuden toivossa soppaan on heitetty mukaan vielä Zodiac. Ihan niin kuin julkisen huomion maksimoimiseksi.

Tuolta Zodiackillerfactista löytyy pohdintaa Hodelista:
http://zodiackillerfacts.com/blog/archi ... si-effect/

Omat aatokseni ovat melko kaksijakoiset mitä tulee Huulipunamurhaajan henkilöllisyyteen. Tekijän osittainen sormenjälki viittasi kyllä vahvasti Heirensiin ja tuomio perustuikin pitkälti sen varaan. Myös myöhemmin epäluotettavana pidetty silminnäkijähavainto vahvisti Heirens-teoriaa. En ole silti kovin vakuuttunut. Yleensä, jopa poikkeuksetta, tällaisissa rikoksissa tekijä omaa tietynlaisen psykopaattisen persoonan. Siihen persoonaan Heirens ei sopinut. Tästä tulee vahvasti mieleen myöhemmän ajan sarjamurhamysteeri Bostonin kuristaja, jossa Albert DeSalvo oli pitkälti samanlaisessa osassa. Julkinen paine tekijän kiinni saamiseksi oli valtava ja myöhemmin ilmi tulleiden seikkojen mukaan todistajalausunnot olivat epäluotettavia ja tutkinta todella hämäräperäistä. Heirenshän väitti itsekin poliisien jopa pahoinpidelleen häntä saadakseen tunnustuksen.
V.V.82
Remington Steele
Viestit: 233
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2007 3:48 pm
Paikkakunta: Naantali

Re: Huulipunamurhaaja

Viesti Kirjoittaja V.V.82 »

Ahaa enpä tiennytkään että Steve H. on sekoittanut isänsä jo Zodiacciinki :) Noh mutta yllättävän tarkat "todisteet" kuitenkin Black Dahlia ja Lipstick murhiin Steve isänsä oli saanut yhdistettyä.
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Huulipunamurhaaja

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Löysin William Heirensin haastattelun:

http://www.youtube.com/watch?v=0v_46Q3WL-Y

Heirens on nyt istunut 65 vuotta vankilassa kolmesta murhasta. On nuo Jenkkilän tuomiot ihan toista maata kuin Suomessa. Mitenkään erityisen vahvoilla todisteilla Heirensia ei aikanaan tuomittu, joten tämä tapaus saattaa olla yksi niistä, jossa syytön mies istuu loppuelämänsä linnassa. Heirensin vapauttamista on vaadittu tasaisin väliajoin, mutta toistaiseksi turhaan. Suurella todennäköisyydellä Heirens pysyy vankilassa kuolemaansa asti. Hän on jo vanha mies ja huonossa kunnossa. Hänen vapauttamistaan vaativat henkilöt ovat perustaneet asialleen omat nettisivut:

http://www.freewilliamheirens.com/

Kuva
Astrea
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Ma Touko 02, 2011 11:42 pm

Re: Huulipunamurhaaja

Viesti Kirjoittaja Astrea »

83-vuotias William Heirens kuoli maanantaina 5.3.2012 Chicagolaisessa sairaalassa. Sinne hänet oli tuotu, kun hänet oli löydetty sellistään "poissaolevan" oloisena.

Lähde The Huffington Post
kid

Re: Huulipunamurhaaja

Viesti Kirjoittaja kid »

Miksi murhat loppuivat?
Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Huulipunamurhaaja

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Heirnesin tapauksessa elinkautinen oli todellakin sitä mitä tarkoittaakin. Hän oli kuitenkin todella nuori tuomion saadessaan.
Olen itse pikkuvarovaisesti sen kannalla, että hän oli tekijä. Murhat kuitenkin loppuivat hänen vangitsemiseensa, moni tunnisti hänet ja hän itsekin tunnusti. Toki kyseenalaisissa olosuhteissa. Tuo, miten sitkeästi hän piti kiinni George Murmanista kertoo minusta että hän piti itseään tai sivupersoonaansa ainakin johonkin syyllisenä.
Se, mikä vähän kiusaa on se, miten nuori hän olisi ollut ensimmäisen teon aikana. Mutta toisaalta, uhrit oli kyllä puukotettu ja silvottu muttei käsittääkseni raiskattu. Nuori varas on ehkä tirkistelijä mutta ei vielä kyllin rohkea tehdäkseen enempää.
Clarence
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1477
Liittynyt: Ma Helmi 16, 2015 12:24 am

Tuomittu jo ennen oikeudenkäyntiä

Viesti Kirjoittaja Clarence »

William George Heirens (15. marraskuuta 1928 - 5. maaliskuuta 2012) oli amerikkalainen nuorukainen, joka sai kolmesta murhasta 3 elinkautista vuonna 1946. - Mutta sitä ennen!

Kaupungissa tapahtui kolme murhaa, kaksi samantyyppistä, kolmas erilainen. Kahdelle murhapaikallelle oli jätetty huulipunalla kirjoitettu jonkinlainen manifesti, josta tekijä sai lempinimen huulipunamurhaaja. Lehdistö paukutti täysillä. Poliisit partioivat ja saivat kiinni 17 vuotiaan murtomiehen. Hänet otettiin kiinni ja pidätettiin. Alkoi kuulustelu, jossa oli outoja piirteitä. Pidätettyä Heirensiä kuulusteltiin ilman taukoa lähes jatkuvasti. Hänen kiveksilleen valutettiin eetteriä, lisäksi monia muita kidutusmenetelmiä käytettiin. Käytettiin ns. totuusseerumia tiopentaalia, jonka aikana hän kiisti syyllisyyden ja nimesi jonkun Georgen. Georgea ei saatu koskaan selville, kuka hän oli. Poika kesti kaiken. Poliisi tarjosi sopimusta, saat elinkautisen tunnustuksesta ja vältät kuoemantuomion. Heirens suostui. Myöhemmin asia piti tunnustaa julkisesti. Paikalla oli Heirensin vanhemmat. Siinä Heirens kiisti kaikki.
Lehdistö oli varma syyllisyydestä ja repi otsikoita. Nuori reportteri sai ensimmäisen etusivun tästä aiheesta.

Kuitenkaan tarkemmat kuulustelutavat eivät kestäneet edes kaikkien poliisien tarkastelua. Ei kestänyt koko lehdistön tarkistelua eikä asianajajien. Oli käytetty valheenpaljastinta, jota ei hyväksytty. FBI,n johtaja Edgar Hoover kielsi tiettyjen todisteiden käytön, mutta tieto ei koskaan mennyt Heirensin asianajajalle. Etusivun saanut reportteri sanoi työstään itsensä irti. Samalla oli kiinniotettuna toinen mies, keneen osui tuntomerkit ja elämäntilanne paljon paremmin. Hän unohtui kun asia Heirens oli päällä. Sopimuksella Heirens olisi saanut elinkautisen, josta olisi voinut anoa armahdusta, mutta nyt tuli 3 elinkautista, mikä merkitsi ettei siviliä tulisi koskaan. Heirensin asianajaja koitti vielä 90- luvulla saada armahduksen mitä ilmeisemmin syyttömänä istuvalle Heirensille. Aika ei riittänyt. William George Heirens kuoli
5. maaliskuuta 2012 vankilassa, istuttuaan 63 vuotta. Koko ajan hän vakuutti syyttömyyttään, loppuunasti.

Samanlaista voi tapahtua vielä tänään, täällä koti Suomessa!
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4671
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Tuomittu jo ennen oikeudenkäyntiä

Viesti Kirjoittaja dazu »

Olen jonkin verran tutustunut tapaukseen, mutta en varmaan noin pitkälti, kuin sinä. Itelle on vaan jäänyt mieleen, että FBI:n legenda Robert Ressler kertoi, että huulipunatappajan/Heirensin keissi on hänelle erityinen ja, että hän on tutustunut tapaukseen todella hyvin ja, että hän pitää selvänä, että Heirens oli se oikea ukko.

Vastaavastihan Suomessakin on samankaltaisia tapauksia, joissa on ollut erimielisyyttä tekijästä. Tällaisia on ainakin Pekka Kauton keissi ja Harri Leppisen keissi. Molemmissa kuitenkin tuomittiin oikeat henkilöt.

Yhdysvalloissa tuo poliisin toiminta oli kuitenkin vielä noihin aikoihin aika hämäräperäistä ja tavallista oli, että tunnustuksia yritettiin hakata ulos epäillyistä...
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8299
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Tuomittu jo ennen oikeudenkäyntiä

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Mä kattoin varmaankin ton saman dokkarin mitä Clarence on tsiikannu, mut kyl mä oon siit dokkarista vähän toista mieltä, ja syyllisyydestäkin. Ei siin muistettu kertoa ollenkaan kuinka monta valitusta tai muutoksen hakuu jutusta on vuosien varrella esitetty. Se ei olisi ollut dokkarin tekijöiden kannalta kovinkaan suotuisaa kertoa että juttua on vatvottu vuosikymmeniä, ja tultu aina samaan lopputulokseen.

Ei paha suhtautua itse katsomaansa sillei et tekijöillä on aina joku oma agenda mukana, ja objektisuus jää verhojen taakse.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Clarence
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1477
Liittynyt: Ma Helmi 16, 2015 12:24 am

Re: Tuomittu jo ennen oikeudenkäyntiä

Viesti Kirjoittaja Clarence »

Katsoin joskus myös haastattelun, joka oli tehty vankilassa ja siinä haastateltiin miestä nimeltä George Heirens. Ajattelin tuolloin, turha pyristellä, selvä tapaus. Kuitenkin lisätietoa saaneena olen tullut toiseen tulokseen. Kun käsistä käsiraudoissa riiputettaan tuntikaupalla, nälissään ja ilman vettä, voisi kuka tahansa tunnustaa mitä tahansa. On kovanaamoja ketkä kestää tuollaisen, vaikka ovat syyllisiä. Tomasso Buscetta kahden mantereen kummisetä kesti kun Brasilian poliisi veti kaikki kynnyt sormista ja varpaista, eikä tunnustanut. Tunnusti myöhemmin mutta eri olosuhteissa ja vapaaehtoisesti.

USA: ssa on vapautettu mymmeniä vuosia vankilassa olleita, kun on kiistatta näytetty toteen väärät todisteet. Humbrey Bogartin elokuvissa 40- luvulla 3. asteen kuulustelut olivat lasten leikkiä mitä Harens koki.
Kakkosurpo lienee katsonut samaa kanavaa mitä minä. Onhan siellä yksikin tapaus, missä syytön mies istui vaikka kuinka kauan, ja hänet pidättänyt rikospoliisi itse esitti miehen vapauttamista. Itki haastattelussa, ja katsoin sen olevan poliisilta vilpitön itku.

Yksi pointti kirjoitukselle on, ettei murhasta armahdusta anovaa torpata ennen armonanomusta ja sen perusteellista käsittelyä. Ettei myöskään esitetä mahdollista syyllistä jo ennen oikeutta liian negatiivisessa valossa.
Vastaa Viestiin