Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Shiri
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 101
Liittynyt: Su Heinä 01, 2012 1:28 pm

Re: Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Viesti Kirjoittaja Shiri »

Siis ei vittu nyt oikeesti.

Tiiättekö, kun se Facebook ei ole se sielun peili. FBn kaverikirjo voi olla hyvinkin laajaa työkavereista parhaisiin ystäviin, poikaystäviin ja entisiin koulukavereihin. Tämä otos on niin laaja tuttavapiiristä, että ne henkilökohtaisimmat päivitykset eivät sinne seinälle välttämättä koskaan ilmesty. Äärimmäisiä harvinaisuuksia ovat ne julkiset itsemurhaajat, jotka aikomuksistaan ilmoittavat internetissä. Itsemurhaan päätyvät niin perheettömät, kuin perheelliset ihmisetkin. Pinnallisin puolin kaikki saattaa olla hyvin, asunto alla, hyvä kumppani, ulkomaanmatkaa tiedossa ja työpaikkakin. Mutta silti, siellä kaiken takana voi olla hyvin, hyvin masentunut ihminen. Masennus on sairaus, jolla on oma diagnoosinsa, oireensa ja hoitonsa, ja joka voi pahimmassa tapauksessa päättää ihmisen elämän tavalla tai toisella. Ei se tyhjästä tule se sanonta, "en olisi ikinä siitä arvannut".

Etenkään rakkautta ei mitata niillä FB-tykkäyksillä ja kommenteilla. Mä en ainakaan katso tarpeelliseksi olla tykkäilemässä tai kommentoimassa jatkuvasti mulle läheisten ihmisten tilapäivityksiä/kuvia, koska ne on läsnä ihan kasvotusten. Kasvotustenkin voi kertoa, et "hei mä tykkäsin siitä kuvasta, minkä lisäsit tänään". Parisuhdestatuksetkin ovat ihan yksityisyysasetuksista säädettävissä, että kenelle ne näkyvät. Poikaystäväkin ilmeisesti ihan julkisesti työnsä puolesta myös FBssa, jolloin voi olla ihan hyvät syytkin rajata niitä yksityisyystietoja, ja vaikkei olisikaan, niin internetissä ei silti kannata kaikkea kertoa. Yksityisyystoivomuksensa kullakin.

En mä sitä sano, etteikö nyt näihin juttuihin väitteensä perustavilla ihmisillä voi olla oikeaan osoitteeseen meneviä ajatuksia, mutta silti, en todellakaan tekisin noin suuria johtopäätöksiä jonkun sosiaalisen median palvelun kautta. Pääsääntöisesti emme Tiinaa tunteneet, puhumattakaan poikaystävästä, josta näin isoja olettamuksia on nyt tehty. Itsemurha ja etenkin näin nuoren on aina pysäyttävä asia ja suunnattoman surullinen, mutta mielummin tuollaiset spekulaatiot jättäisin ihan kokonaan pois täältä, mistä ne voi kuka tahansa lukea. :(

Itsemurhasta toisen ihmisen syyttäminen on hyvin vakava syytös.

Osanottoni omaisille.
huikauhistus
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 2:39 am

Re: Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Viesti Kirjoittaja huikauhistus »

J.Maybrick kirjoitti:En voi uskoa tätä, että aikuiset (?) ihmiset vetoaa facebookiin todistellessaan henkilön mielentilaa ennen onnettomuutta/tapaturmaa/muuta. Siis facessa on vaikuttanut siltä tai tältä. :roll: Please...
Parempiakaan lähteitä ei kotisherlokeille ole ollut tarjolla, joten yritetään luoda kuvaa tapahtuineesta siitä materiaalista, mitä on tarjolla.

Mielestäni olisi hyvä, että esim. lehdistön kautta luotaisiin joku "closure" julkisuuteen tuoduille uutisaiheille tai avunpyynnöille. Esim. tällainen nopeasti uutisoitu katoamisilmoitus koskettaa monia. Siksihän tälläkin palstalla moni purkaa ajatuksiaan ja esittää kysymyksiä ja mahdollisia tilannearvioitaan. Yleisönkin olisi hyvä saada sen verran tietoa faktoista, ettei tarvitse jäädä rakentelemaan pelkän facebookin kautta kuvaa tapahtuneista.

Ihmismieli kaipaa asioille selityksen jotta voi sulkea keissin mielessään.

Levollista yötä!
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 848
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Re: Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

huikauhistus-nimimerkki osuu naulan kantaan.itsekin uskon että tiina pohjimmiltaan on/oli herkkä,kiltti,tunteellinen jne..mutta mikä hel...ti siinä on että yhtävaille KAIKKI nuoret naiset retkahtavat tuon näköisiin jätkiin josta heti tietää ja huomaa että toosaa tippuu joka suunnalta ja takuulla ei ole vain yksi nainen jota höylää.tuon näköisille jätkille tarjotaan jokapaikassa:baarissa,töissä,facebookissa jne-tuon näköisen miehen ei tarvitse itse metsästää ollenkaan,valinnanvaraa riittää!!ja toinen toistaan kauniimmista naisista.

eli pointtina oli ja voitte nyt jokainen tämän viestin lukeva kertoa niille pikkuprinsessoillenne kotona että eivät ylläty jos ja kun ottavat ja lankeavat tuon tyyppisiin miehiin(puhun ulkonäöstä,tumma,lihaksikas,tatuoitu) että tod näk vannovat kyllä rakkauttaan jne saadakseen naisen sänkyyn mutta lopulta tyttö itkee ja pahimmillaan johtaa samaan kohtaloon ku tiina päätyi...tuollasen ulkonäön omaavat usein vaan ovat sellaisia johon kaikki nuoret tytöt lankeavat,pelimies pitää hauskaa lyhyen hetken,joskus pidemmän ja sitten vaihtaa kohdetta/kohteita.

nämä suoraa puhetta mutta n.10v toisinaan lähes baareissa asuneena uskallan ja voin puhua näistä asioista koska niistä tiedän,ja tiedän miten hommat baarielämässä menevät.+ kokemukset kuullut,koetut ja nähdyt vankistavat tätä pohjaa mistä puhun.valitettava totuus.sitten kun nainen tapaa tuollasen oikeasti hyvän miehen josta (huikauhistus) puhuu eli,kiltin,kohteliaan,hyväkäytöksisen jonka kanssa naisen olisi hyvä olla ja suhde olisi molemminpuolin kunnioittava niin sellainen mies on näiden pikkuprinsessojen mielestä TYLSÄ!! näin se vaan menee,tuon totuuden kymmeniä kymmeniä kertoja itse hyvin läheltä nähneenä.

ehkä vähän offtopiccia muttei välttämättä.sillä itse uskon että tiina saanut pakit tuolta adonikselta,ei sitä kestänyt ja musertui...ikävää tietysti,se on selvä ja kaikki asiaa suremme mutta opetuksena ja varoituksena naisille:miettikää ennen kuin rakastutte ja jäätte tunnetasolla kiinni renttuihin,siitä seuraa vain itkua.

ja nyt emme tiedä totuutta onko tämä tiinan mies pettänyt vai ei,joten en häntä siitä syyllistäkkään.se on mahdollista mutta yhtä hyvin mahdotonta.mutta siihen uskon enemmänkin että tämä mies on vaan kyllästynyt tiinaan ja tietää että tarjolla on naisia tarjolla niin paljon kuin jaksaa.
pienikin hetki on arvokas
huikauhistus
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 2:39 am

Re: Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Viesti Kirjoittaja huikauhistus »

Tyyppi85 tuot mielenkiintoisen lisänäkökulman!

Emmehän me täällä palstalla voi keskustella "todellisesta" tapauksesta, vaan ulkopuolisena tulkitsemme median kautta omaan tietoisuuteen tulleita koskettavia uutisia ja hätähuutoja oman elämänkokemuksemme kautta.

Voin hyvin kuvitella tilanteen, jossa tarinan päähenkilö on ollut työssä palveluammatissa, jossa ollut iloinen ja miellyttävä. Paikalle osuu adonis, joka tarkentaa kiikarinsa sievään ja iloiseen nuoreen naiseen. Antaa pari mukavaa palautetta, ehdottaa tuoppia työpäivän päätteeksi tai tulee autoineen odottamaan kun työpäivä päättyy. Adonis tietää mitä tahtoo, voiton, valloituksen.

Nuori ehkä aivan erilaista taustasta tuleva nainen, joka ei oman ystäväpiirinsä "kilteiltä", nörteiltä tai muuten vaan aroilta "pojilta" ole saanut mitään komplimentteja tai treffikutsuja. Silloin körilään surraaminen kannoilla saattaa pistää nuoren naisen pään aivan sekaisin.

Se mikä adonikselle on uusi valloitus tai koeajo tai merkki sängynpäätyyn. Kääntöpuolella on kokemattomammalle (huh tätä suomenkieltä :roll: ) naiselle se "prinssi uljas" joka vihdoin karautti paikalle ja pisti nuoren naisen pään sekaisin onnen hurmioon, rakastumiseen ja yhteisen tulevaisuuden haaveiluun.

Kaiken kaikkiaan sekä miehet että naiset, nuoret ja vanhat, tarvitsevat toisiltaan ystävyyttä, palautetta, hyviä ja arvostavia sanoja. Kun ihmisen minuutta on ravittu läpi elämän rakkaudella ja hyvillä sanoilla, aidolla välittämisellä ja palautteella ei herkimmälläkään ole tarve alkaa rakennella unelmia- tai pilvilinnoja ensimmäisen paikalle osuvan ja rohkeasti kohtitulevan immeisen varaan.
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

jarmo.janis kirjoitti:Niin kauan kun tarkempaa tietoa ei ole (ja sitähän ei ilman läheisten lupaa tässä tapauksessa edes julkaista), emme voi sulkea pois sitäkään vaihtoehtoa että on mennyt hetkeksi ennen töihoin lähtöä omiin oloihinsa rauhoittuman tms ja siellä on sitten saattanut sattua aivan rehellinen kaatumistapaturma kohtalokkain seuraamuksin. Tiedän toki että kyseinen onnettomuustyyppi on yleisempi vanhemmilla ihmisillä, mutta ei se sulje pois sitä että nuoremmallekin voi sattua.
Luonnollisesti kuka vaan voi saada sairaskohtauksen tai kaatua ja loukata itsensä. En kuitenkaan näe miten tällaisessa tapauksessa poliisi olisi niin epätavallisen nopeasti ottanut katoamisilmoituksen tosissaan, siis alle vuorokaudessa oli jo juttu lehdessäkin - ei todellakaan tavallinen käytäntö kun nuori aikuinen on läheistensä tavoittamattomissa. Ja onhan poliisikin sen sanonut tässä tapauksessa että nopeaan reagointiin oli selkeä syy, sehän kertoo heti siitä että tiedetty alusta asti kadonneen hengen olevan vaarassa.
huikauhistus kirjoitti: Mielestäni olisi hyvä, että esim. lehdistön kautta luotaisiin joku "closure" julkisuuteen tuoduille uutisaiheille tai avunpyynnöille. Esim. tällainen nopeasti uutisoitu katoamisilmoitus koskettaa monia. Siksihän tälläkin palstalla moni purkaa ajatuksiaan ja esittää kysymyksiä ja mahdollisia tilannearvioitaan. Yleisönkin olisi hyvä saada sen verran tietoa faktoista, ettei tarvitse jäädä rakentelemaan pelkän facebookin kautta kuvaa tapahtuneista.

Ihmismieli kaipaa asioille selityksen jotta voi sulkea keissin mielessään.

Levollista yötä!
Lehden kautta olemme jo closuren saaneet, kadonnut on löydetty kuolleena, asiaan ei liity rikosta ja normaalia kuolemansyyntutkintaa jatketaan. Tämän enempää asia ei meille "ulkopuolisille" kuulu eikä pidä kuuluakaan. Ymmärrän että koskettaa ja kiinnostaa, toki itseänikin, kyseessä on kuitenkin omaisille hyvin henkilökohtainen tragedia eikä heidän tuskaansa pidä lisätä julkistamalla lisää tietoa ihan vaan että uteliaat saavat rauhan. Lisään vielä että esim kadonneista ei tiedoteta jotta yleisö saisi tietoa vaan jotta kadonnut löytyisi, poliisin tiedotusvelvollisuus koskee hieman toisenlaisia tilanteita kuin näitä yksittäisten ihmisten onnettomia kohtaloita. Kukin tehköön siis päätelmänsä sen perusteella mitä nyt tiedetään ja hyväksyköön sen, enempään ei ole tarvetta.
saippuakauppias
Remington Steele
Viestit: 234
Liittynyt: La Loka 03, 2009 7:10 pm

Re: Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Viesti Kirjoittaja saippuakauppias »

Puhuit paljon mutta enemmän asiaa. Hyvä tyyppi85 !
jellyB
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Maalis 26, 2013 6:50 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Viesti Kirjoittaja jellyB »

Kuulemani mukaan T ei työskennellyt terveydenhoitoalalla vaan kaupassa.
Oli jättänyt viestin peräänsä, ei ollut vahinko.

Eiköhän tämä ole käsitelty loppuun, pettämisspekulaatio menee jo yli.
Suus kii kun mulle puhut!
fränkkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Elo 17, 2011 3:19 pm

Re: Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Viesti Kirjoittaja fränkkä »

Jokaisella meillä on omat kokemuksemme ja niihin vaikuttaa tietenkin myös omat entiset kokemukset ja niihin taas entiset kokemukset. Niistä opimme ja muodostamme mielipiteemme, tulee tapa toimia, ihminen. Eikä pidä tietenkään alkaa sössöttään näitä omia kokemuksia joka tilanteessa muille, vaan tietenkin on elettävä ja toivottava, että tulee vastoinkäymisiä ja virheitä. Tietenkin myös onnea ja iloa. Mitä aikasemmassa vaiheessa oppii näitä käsittelemään, sitä parempi, mutta se ei ole mahdollista ilman rakkautta. Isä, äiti, siskot, veljet, ystävät jollekin jopa jumala. Vain ihminen, joka tunnistaa rakkauden ja ilon voi kestää pettymyksiä ja pinttuneen maailman pilaamia kanssa kulkijoita. Samalla oppii arvostamaan ympärillä olevaa maailmaa ja aistimaan ja vaistoamaan enemmän kuin mitä silmä näkee. Toivottavasti me elämme täällä rakkauden ja ilon vuoksi. Jaamme sitä läheisillemme, emmekä aina tykytä vaan omia neuvoja, viisauksia ja tietämystämme. :roll:
Paamu
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 116
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 11:18 am

Re: Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Viesti Kirjoittaja Paamu »

Harmi että kävi näin.

Itsemurhaan tässä minunkin mielestäni kaikki viittaa. Palatakseni jälleen torstai illan puhelinyhteyteen, onhan se voinut olla itsemurhatekstarin ohella niinkin että on vaikka saanut vastatuksi puhelimeen mutta ollut jo niin sekaisin ettei ole mitään selkeää sieltä suusta tullut :( Jos on vaikka ottanut viina + unilääke koktailin ja lähtee vaan jonnekin, saattaa vielä soitella/pystyä vastaamaan puhelimeen mutta eri asia tuleeko sieltä suusta mitään järkevää tai tietääkö itsekään missä on, nimim. kokemusta on.
En kyllä tiedä miten sellaisessa tilanteessa se hätäpaikannus. Eihän sekään tosin taida automaattisesti tarkkaa paikkaa näyttää että olisiko sitten ollut mahkuja jo torstai iltana löytää jopa hengissä.
We stopped looking for monsters under our bed,
because we realized they are inside of us.
mary1234
Harjunpää
Viestit: 318
Liittynyt: Pe Maalis 22, 2013 2:48 pm

Re: Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Viesti Kirjoittaja mary1234 »

Paamu kirjoitti:Harmi että kävi näin.

Itsemurhaan tässä minunkin mielestäni kaikki viittaa. Palatakseni jälleen torstai illan puhelinyhteyteen, onhan se voinut olla itsemurhatekstarin ohella niinkin että on vaikka saanut vastatuksi puhelimeen mutta ollut jo niin sekaisin ettei ole mitään selkeää sieltä suusta tullut :( Jos on vaikka ottanut viina + unilääke koktailin ja lähtee vaan jonnekin, saattaa vielä soitella/pystyä vastaamaan puhelimeen mutta eri asia tuleeko sieltä suusta mitään järkevää tai tietääkö itsekään missä on, nimim. kokemusta on.
En kyllä tiedä miten sellaisessa tilanteessa se hätäpaikannus. Eihän sekään tosin taida automaattisesti tarkkaa paikkaa näyttää että olisiko sitten ollut mahkuja jo torstai iltana löytää jopa hengissä.
Ymmärtääkseni uusissa I Pod:ssa on tarkka GPS-paikannus (et saa lähes metrin takkuudella paikannuksen) mut ainakin vanhemmissa puhelimissa se on noin paikannus, voi heittää jopa 10-15km. Kuten karoliina Kestin tapauksessa. puhelin oli ottanut tottijärven mastoon viimeisen kerran ja silti puhelin löytyi siitä paikasta 15km päästä. Tiedän et kestillä oma osio, mutta tuosta paikannuskesta erismerkkinä vaan :oops: Jos joku tuntee tän tekniikan niin olis mielenkiintoista kuulla kuinka rakkoja kännyt nykyään on.
Sit on näitä ohjelmia esim. HTC:n puhelimessa, paikannus ohjelma vakiona. Kun otat sen käyttöösi niin jos hukkaat puhelimen esim. saat kotoa netissä seurattua missä puhelimesi kulkee. Kaverin kans testattu ja toimii tarkasti.

Tuskin mitään olisi ollut tehtävissä, jos henkilö päättää itsensä tappaa, sitä on todella vaikee estää.
Voi olla, että estetään eka ja toinen yritys, mutta jos vakaa harkinta on niin ei sitä voi edes läheinen estää. Tiedän yhden itsemurhan, jossa kaikki oli hyvin aamulla, siivosi kodin, soitti miehelleen, sit oli tiskaamassa kun yht´äkkiä pimeni. Otti kattolampun als ja hirttäytyi siihen. oli ollut 10v naimisissa, ei mitään mielenterveysongelmia (ei potilaspapereissa yhtään pryskiatrilla käyntiä, ei ensiavussa käyntiä, ei perheväkivaltaa, ei alkoholin/lääkkeiden7huumeiden käyttöä) et se oli kaikille täysi yllätys. Miksä sai hänet tappamaan itsensä, kukaan ei tiedä vielä tänä päivänäkään. Ei jättänyt viestiäkään.
Näinkin voi käydä, ihmisen aivot on kummalliset.

Uskon, että omaiset tietää syyn ja poliisi jatkaa tutkintaa. Vaikka rikosta ei epäillä alussa, voi oikeuslääketieteellinen avaus kääntää tutkinnan suunnan täysin uuteen suuntaan, jos jotain löytyy. Mille siitä ei tulla kertomaan.
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Niin se poliisin pyytämä hätäpaikannus vaan näyttää sen minkä maston/mastojen kuuluvuusalueella puhelin on. Mastojen tiheydestä riippuu sitten se miten pieni tai suuri alue siitä olinpaikaksi tarkentuu.

Sitä en osaa sanoa onko poliisin mahdollista (ja jos on niin mitä kautta, operaattorin?) käyttää uudempien puhelinten tarkempia gps-paikantimia, ainakaan jollei ohjelma ole jo valmiiksi päällä.
Napsukka_
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: La Maalis 23, 2013 10:13 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Viesti Kirjoittaja Napsukka_ »

Ainut fakta täällä mun silmään on se että kenelläkään ei mitän faktatietoa ole vaan nimenomaan täyttä spekulointia? Enkä usko että kukaan täällä kenestäkään on murhaajaa "tehnyt"? Jellyb taitaakin olla ainut kenellä on faktatietoa kun kirjoitti että "viestin oli jättänyt" eikä sitä huhuksi maininnut? Korjaa jos olen väärässä?
jellyB
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Maalis 26, 2013 6:50 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Viesti Kirjoittaja jellyB »

Napsukka_ kirjoitti:Ainut fakta täällä mun silmään on se että kenelläkään ei mitän faktatietoa ole vaan nimenomaan täyttä spekulointia? Enkä usko että kukaan täällä kenestäkään on murhaajaa "tehnyt"? Jellyb taitaakin olla ainut kenellä on faktatietoa kun kirjoitti että "viestin oli jättänyt" eikä sitä huhuksi maininnut? Korjaa jos olen väärässä?
Meillä oli/on yhteinen tuttava joten melko varmasti faktaa on, joskaan tuttava ei ole lähiomainen.
Suus kii kun mulle puhut!
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8299
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

jellyB kirjoitti:
Napsukka_ kirjoitti:Ainut fakta täällä mun silmään on se että kenelläkään ei mitän faktatietoa ole vaan nimenomaan täyttä spekulointia? Enkä usko että kukaan täällä kenestäkään on murhaajaa "tehnyt"? Jellyb taitaakin olla ainut kenellä on faktatietoa kun kirjoitti että "viestin oli jättänyt" eikä sitä huhuksi maininnut? Korjaa jos olen väärässä?
Meillä oli/on yhteinen tuttava joten melko varmasti faktaa on, joskaan tuttava ei ole lähiomainen.

Sellaista ei ole olemassa kuin melko varmasti faktaa. joko on fakta tai sitten on luulo. jellyB:n kirjoitus on luulo/uskomus/toisen kertoma/huhu/mielikuvituksen tuote, eli ei mitään faktaa.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
jellyB
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Maalis 26, 2013 6:50 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Kadonnut Tiina Järvinen, 23v. -Tampere 21.3.2013

Viesti Kirjoittaja jellyB »

kakkosurpo kirjoitti:
jellyB kirjoitti:
Napsukka_ kirjoitti:Ainut fakta täällä mun silmään on se että kenelläkään ei mitän faktatietoa ole vaan nimenomaan täyttä spekulointia? Enkä usko että kukaan täällä kenestäkään on murhaajaa "tehnyt"? Jellyb taitaakin olla ainut kenellä on faktatietoa kun kirjoitti että "viestin oli jättänyt" eikä sitä huhuksi maininnut? Korjaa jos olen väärässä?
Meillä oli/on yhteinen tuttava joten melko varmasti faktaa on, joskaan tuttava ei ole lähiomainen.

Sellaista ei ole olemassa kuin melko varmasti faktaa. joko on fakta tai sitten on luulo. jellyB:n kirjoitus on luulo/uskomus/toisen kertoma/huhu/mielikuvituksen tuote, eli ei mitään faktaa.
Aivan. Asia voi olla fakta tai ei, mutta kyse onkin omasta uskomuksesta asiaa kohtaan mikä ei sinänsä muuta sen totuusarvoa. Voisin sanoa, että tuo on fakta, mutta lähtökohtaisesti en väitä todeksi mitään mitään en varmasti tiedä. Tieto on hyvin perusteltu tosi uskomus perinteisen määritelmän mukaan. Miksi toisen ihmisen kertoma asia ei voi olla fakta mielestäsi? Ihminen käyttää kieltä kommunikoimiseen, joten miten kertominen muuttaa faktan muotoon "toisen kertoma"?
Suus kii kun mulle puhut!
Vastaa Viestiin