Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

URSA
Watson itse
Viestit: 5992
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

Meitä on moneen junaan.
https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotim ... ailsignout
Mies rikkoi ikkunan ja hyppäsi liikkuvan junan toisesta kerroksesta Rovaniemellä – oletko nähnyt tätä mahdollisesti loukkaantunutta miestä?

MTV UUTISET
1 tunti sitten

Poliisi etsii kuvan 24-vuotiasta Ari Samuli Suoniemeä.

Lapin poliisilaitos etsii miestä, joka hyppäsi liikkuvan junan toisesta kerroksesta Rovaniemellä Muurolan kohdalla.

Poliisi etsii 24-vuotiasta Ari Samuli Suoniemeä, joka hyppäsi tänään kello 11 aikoihin Rovaniemen suuntaan liikkuneen junan toisesta kerroksesta. Mies oli rikkonut junan ikkunan ennen hyppäämistään.

Poliisi kertoo, että Suoniemellä on todennäköisesti verta vuotavia vammoja liikkuvasta junasta hyppäämisen ja lasinsirujen johdosta.

Suoniemeen liittyviä havaintoja pyydetään ilmoittamaan hätäkeskuksen numeroon 112.
Junahyppääjä on jo löytynyt kävelemästä omin jaloin mutta sekavassa tilassa.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13817
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Aijan ihana ja raskas kokemus pakolaissetlementistä johti yllättävään tekoon: Ugandassa toimii perhekoti oululaisvoimin

IS

Miksi aina näin päin? Maailma on kuitenkin yhtä vanha joka paikassa ja jokaisella kansalla on ollut aikaa sivistyä, rakentaa hyvinvointia ja kohtuulliset olosuhteet.
- Mutta tälläkin kertaa auttava käsi on valkoinen ja autettava musta.

Emme tule kait koskaan näkemään otsikkoa Suomessa toimii perhekoti kampalalaisvoimin.

Miksi emme? Ovatko ugandalaiset saamattomia, välinpitämättömiä, köyhiä vai mitä? Jos, niin mistä se johtuu? Mikä länsimaa todetaan tällä kertaa johonkin syylliseksi?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

ReissuLasse
Adrian Monk
Viestit: 2762
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Lähellä viihdeuutista mutta aikas vahva mitä vittua nyt taas efekti tästä tulee.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/ ... bdd846d993
Sara Forsberg julkaisi kuvan uudesta hiustyylistään - aiheutti hurjan someraivon: ”Surullista, koska oikeasti pidin sinusta”

Artisti Sara Forsbergin pikkulettikampausta syytetään somessa kulttuuriseksi omimiseksi. Monet ovat nousseet puolustamaan tähteä kärkkäästi.

Sara Forsbergin hiusten väri ja mitta vaihtelee, sillä hän käyttää usein peruukkia.Sara Forsbergin hiusten väri ja mitta vaihtelee, sillä hän käyttää usein peruukkia.
Sara Forsbergin hiusten väri ja mitta vaihtelee, sillä hän käyttää usein peruukkia.

Kuvassa Saralla on pitkät, tummat hiukset, jotka on letitetty afroamerikkalaisten suosimaan tyyliin päänmyötäisesti pikkuleteille.

Ihastelujen ja kehujen lisäksi kuvan alle on kertynyt paljon englanninkielisiä kielteisiä kommentteja ja riitelyä. Monet kommentoijat pitävät Saran kampausta kulttuurisena omimisena, kun taas osa seuraajista rientää puolustamaan artistia.

Monet muistuttavat, että USA:ssa tummaihoisia lapsia on lähetetty kotiin koulusta, jos he ovat käyttäneet kyseistä kampausta. Jotkut jopa ilmoittavat lopettaneensa Saran seuraamisen somessa kuvan vuoksi.

– Mustilta aikuisilta perutaan töitä ja keikkoja heidän hiustyylinsä vuoksi. Tässä valkoista naista ylistetään tämän saman hiustyylin takia. Se luo ylemmyyttä ja on todella vahingollista, joku kommentoi.

– Olen pahoillani, mutta en enää kannata sinua ja kaikki, jotka tekevät noin, ovat rasisteja, joku pamauttaa.

– Lopetan seuraamisen. Tämä on surullista, koska oikeasti pidin sinusta.

– Tämä on pettymys. Olen seurannut sinua vuosia ja luulin, että olet tiedostavampi.

Monet puolustavat
Sara Forsberg kertoi Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa lihomisestaan. IL-TV
Vielä useammat kommentoijat riensivät puolustamaan Saran ja muiden valkoisten naisten oikeutta pitää juuri sellaista kampausta kuin he haluavat. Keskustelu yltyy kuvan alla melkoisesti riitelyksi.

– On tyhmää kertoa kokonaisella ihmisryhmälle, että he eivät voi laittaa hiuksiaan tietyllä tavalla, koska joillekin muille on tapahtunut jotain pahaa, yksi kirjoittaa.

– Tiedämme, että et tarkoita mitään pahaa. Silmiini tulee kyyneleet, kun näen, että jotkut ihmiset eivät enää seuraa sinua vain siksi, että päätit ottaa käyttöön tämän kauniin hiustyylin, joka näyttää mahtavalta sinulla, toinen tukee.

– Kukaan ei omista tiettyä tyyliä. Muoti on sitä, että otetaan konsepti ja muokataan siitä yksilöllinen, joku muistuttaa.

– Kauheaa, että jossain takaperoisessa maassa lapset lähetetään kotiin koulusta heidän hiustensa takia. Mutta miten Sara tekee siitä pahempaa?

Sara on tunnettu siitä, että vaihtelee hiustyyliään ahkerasti. Hänen omat hiuksensa ovat tällä hetkellä lyhyehköt, ja hän käyttää usein peruukkia.

ANNE LEINONEN
[email protected]
Kuinkahan moni someraivooja mahtaa itse olla tämän julman omimisen uhreja? Taitaa olla ihan kotimaisia kaikesta loukkaantujia, jotka tuolla saavat juurikin kokea sitä ylemmyyttä ja olla niin tiedotastavia ja parempia ihmisiä. Perkele, ne on hiukset. Mitäs jos vetää kaljuksi, eikös niitä jotain munkkeja ole joilta ajellaan letti pois. Jos oikeasti halutaan olla globaalia niin se on aivan sama minkä kuosin vedät niskaan tai millainen kampaus on. Samoin tämähän tunnustaa selvästi rotujen olemassaolon, tietyllä perimällä saat pitää pikkulettejä, toisella et. Askel sivystykseen olisi jos erilaisten ikonien, symbolien merkitykset rohkeasti sivuutetaan ja unohdetaan niihin liittyvät arvolataukset.

Avatar
PiikkiSika
Axel Foley
Viestit: 2009
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Doctor Lecter kirjoitti:Ministeriö haluaa muuttaa autoilua Suomessa radikaalisti vuoteen 2045 mennessä – Anne Berner ilmastonmuutoksesta: ”Kohtalonkysymys”

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) mukaan ilmastonmuutos muuttaa tavan liikkua paikasta toiseen.


Iltalehti
8.10.2018 13:20

Koskeekohan tämä ilmastomuutoksen aiheuttama liikkumistapojen muutos myös nk siirtolaisten tapaa liikkua paikasta toiseen? Tarkoittaako tämä heille vain sitä, että ne kiikkerät veneet tullaan vaihtamaan vähemmän kiikkeriksi?

Vai onko syyllisten sekä maksajien rooli taas kerran varattu eurooppalaisille? Ja ne muut nähdään voimavarana, kultamunina sekä eläkkeittemme maksajina.

Onneksi ei enää tuolloin tarvitse liikkua mihinkään moisen kepu-visionäärin harhojen varassa.

Hassua, että vain hyvin harva ilmastonmuutosuutinen syyllistäisi kehitysavun jakajat sekä afrikkalaiset. Aina se syyllinen löydetään jostain muualta.

Autoilua ideologisesti vastustava, sekä ilmastonmuutoksen varjolla toimiva rahastamiskampanja (^Berner) saa lisää vettä myllyynsä, kun hullunpiirteitä selkeästi osoittava kansanedustajan lausunto saa palstatilaa valtamediassa:- ”Kenellä pitää olla jatkossa oikeus yksityisautoon?”


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005904999.html

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13817
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Helsingin Sanomat on taas tehnyt uutisen maahanmuuttoagendalleen sopivaksi:

Kainuulaisessa vaunu­tehtaassa olisi hitsattavaa niin, ettei työvoima­pulaan tahdo löytyä kuin yksi ratkaisu – ”Koulutetaan maahan­muuttajista hitsaajia”

21.11. 2:00 , Päivitetty: 24.11. 16:44

1) Nämä "sittenkin varsin koulutetut"*, ns. akavalaiset*, tuskin lähtevät raitiovaunuja tekemään Kainuuseen
2) Artikkelissa syyllistetään suomalaisia siitä kun työ ei kiinnosta
3) Kuvitellaan, että maahanmuuttajat (lue islaminuskoiset geelitukat) olisivat hitsareita tai heitä kiinnostaisi moinen työ. Jos oikeasti halutaan hyviä hitsareita, niitä löytyy kyllä EU:sta - tosin entisen itäblokin maista
4) Haittamaahanmuuttajat - näitähän artikkelissa tarkoitetaan - eivät kuuna päivänä muuta Helsingistä Kainuuseen, koska vähemmän pöhinää; ostoskeskuksia, omaa porukkaa, suomalaisia teinityttöjä
5) Artikkelin kommenteissa sanotaan, että suomalaiset eivät halua muuttaa Kainuuseen, mutta Helsinkiin tuppautuvista haittamaahanmuuttajista ei sanota mitään

* ministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok) väite
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

URSA
Watson itse
Viestit: 5992
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

Joulu on tulossa rikollisillekin ja lahjat hankittava? Vai myöhästyivät Black Fridaysta?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005915487.html
Miehet kahmivat kasan elektroniikkaa ja kaahasivat poliisia karkuun – hengenvaarallinen pako päättyi romuralliin Helsingin keskustassa

Pakomatka päättyi kolarointiin.

Julkaistu: 29.11. 12:51

Helsingin poliisilaitos tiedottaa lisätietoja Helsingin keskustassa nähtyyn lyhyeen takaa-ajotilanteeseen liittyen. Takaa-ajon aikana vaurioitui yhteensä kuusi ajoneuvoa.
Helsingin poliisi kertoo, että Jätkäsaaressa sijaitsevan elektroniikkamyymälän vartijat ilmoittivat viime lauantaina noin kello 20 aikaan, että myymälästä poistui kaksi miestä, joilla oli mukanaan myymälästä anastettua omaisuutta.

IS:n saamien tietojen mukaan miehet olivat kahmineet mukaansa suuret määrät elektroniikkaa, sulloneet ne autoon ja kaahanneet pakoon.

Myymälän työntekijä näki, että miehet poistuivat pihasta henkilöautolla. Poliisi tavoitti tuntomerkkeihin sopivan henkilöauton vain hetkeä myöhemmin punaisissa liikennevaloissa Porkkalankadun ja Mechelininkadun risteyksessä.

Miehet eivät kuitenkaan luovuttaneet helpolla. Kun poliisipartio laittoi hälytysvalot päälle, auto lähti karkuun punaisia päin pohjoisen suuntaan. Poliisi joutui aloittamaan takaa-ajon.

Takaa-ajoon osallistui useita poliisipartioita.

Lukuisia vaaratilanteita – valui lopulta poliisiauton keulaan

Takaa-ajo eteni Pohjoiselle Rautatienkadulle, jossa pakeneva auto ajoi vastaantulevien kaistalla ja aiheutti läheltä piti -tilanteen linja-auton kanssa. Matka jatkui Runeberginkadun ja Arkadiankadun kautta Mannerheimintielle.

– Auto ajoi huomattavaa ylinopeutta. Mannerheiminkadun ja Postikadun risteyksessä auto teki U-käännöksen ja osui samalla kahteen henkilöautoon, poliisi tiedottaa.

Poliisi sai takaa-ajoon apuvoimia, sillä tehtävään liittyi useita poliisipartioita. Takaa-ajo jatkui Töölöntorin ympäristöön. Auto ajoi pakomatkan aikana yksisuuntaisia katuja väärään suuntaan ja poikkesi jalkakäytävälle. Jalankulkijat joutuivat hyppäämään pois alta väistääkseen törmäyksen.

Pako päättyi lopulta Sandelsinkadulle, jossa auto törmäsi vielä kahteen henkilöautoon ja valui lopulta poliisiauton keulaan.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi autoa kuljettaneen miehen


Poliisi löysi autosta muutaman tuhannen euron arvosta anastettua elektroniikkaa ja myymälän vetokärryt. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa: mies ja nainen. Kyydissä ollutta miestä epäillään varkaudesta. Naista ei epäillä mistään rikoksesta.

Poliisi kertoo, että pakoauton vuonna 1994 syntynyttä kuljettajaa epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, varkaudesta ja rattijuopumuksesta. Helsingin käräjäoikeus vangitsi miehen eilen keskiviikkona.

– Takaa-ajon aikana vaurioitui yhteensä kuusi ajoneuvoa pakoauto mukaan lukien. On vain sattumaa, ettei pakomatkan aikana tapahtunut vakavia henkilövahinkoja, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Helminen Helsingin poliisilaitokselta.

Myymälän valvontakameratallenteelta myös selviää, että miehet kaatoivat myymälän kassajonossa olleen lapsen kumoon, kun he lähtivät juoksemaan pakoon. Poliisi ei ole tavoittanut lapsen huoltajia. Huoltajat voivat olla yhteydessä poliisin sähköpostitse, [email protected].

Avatar
GAZ-24
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 91
Liittynyt: La Marras 10, 2018 11:18 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju

Viesti Kirjoittaja GAZ-24 »

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e ... 9bcc405a88
Sopeutumiseläkettä nostava Tanja Karpela, 48, menettää lakimuutoksen takia yli 700 000 euron eläketulot
Tänään klo 12:02
Sopeutumiseläkettä yhtäjaksoisesti vuodesta 2011 nostanut Tanja Karpela, 48, on keväällä 2022 uuden edessä, kun sopeutumisrahaksi muutettavan avokätisen etuuden maksaminen lopetetaan.

Kevan mukaan kansanedustajien työttömyysturvaksi tarkoitettua sopeutumiseläkettä maksettiin lokakuussa 29 entiselle kansanedustajalle. Heidän joukossaan on 48-vuotias Tanja Karpela (kesk).

Keskustan kansanedustajana vuosina 1999–2011 toiminut Karpela oli Anneli Jäätteenmäen (kesk) pätkähallituksen ja Matti Vanhasen (kesk) ykköshallituksen kulttuuriministeri vuosina 2003–2007.

Karpela jätti eduskunnan omasta tahdostaan keväällä 2011, ja on nostanut ministeritason eläkettä siitä lähtien. Sopeutumiseläkkeen määrä ei ole julkista tietoa, mutta Iltalehden marraskuussa 2017 julkaiseman selvityksen mukaan Karpelan sopeutumiseläke on palkkakertoimella korotettuna noin 4 500 euroa kuukaudessa. Hän on nostanut avokätistä etuutta tähän mennessä jo 350 000 euroa.

Maaliskuussa 2019 voimaan tulevan lakimuutoksen myötä Karpelalle maksetaan sopeutumisrahaa kevääseen 2022 asti, minkä jälkeen sen maksaminen loppuu. Karpela on tuolloin 51-vuotias. Ilman lakimuutosta Karpela olisi voinut jatkaa sopeutumiseläkkeen nostamista vuoteen 2035 asti, jolloin hän täyttää 65 vuotta. Karpela menettää lakimuutoksen takia yli 700 000 euron eläketulot.
"Sepolla oli suuret lupaukset – saisin vielä niin paljon seksiä, että loppujen lopuksi vielä pyytäisin, saisinko välillä olla taas rauhassa" Auer kertoo kirjassaan suhteen arjesta.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13817
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Pariisissa ja Brysselissä mellakoidaan! Mitäs tää nyt on? Eikö meille luvattu että EU = rauhaa ja vakautta?

Video: Mielenosoitus muuttui rajuksi mellakaksi Brysselissä - Suomalainen Liisa: ”Kaikki mitä näin, oli hurjaa”

Keltaisiin liiveihin pukeutuneet mielenosoittajat sulkivat teitä ja tunneleita perjantaina Brysselissä. He protestoivat muun muassa polttoaineen hinnannousua vastaan.
Kun Brysselissä asuva suomalainen Liisa Halonen tuli aamulla töihin, mielenosoitukset olivat vielä rauhallisia. Päivän mittaan ne yltyivät väkivaltaisiksi.

Yhdessä vaiheessa Halosen työpaikalla harkittiin evakuointia.
”Kaikki mitä näin, oli hurjaa ja kertoo siitä, miten vihaisia kansalaiset ovat”, Halonen kertoo.

Brysselissä on osoitettu perjantaina rajusti mieltä. Keltaisiin liiveihin pukeutuneet mielenosoittajat sulkivat teitä ja tunneleita kaupungin keskustan läheisyydessä. Lisäksi he heittelivät muun muassa ilotulitteita ja kiviä Belgian pääministerin toimistoa kohti. Lisäksi väkijoukko hajotti poliisiautoja.

Mielenosoitus alkoi uutistoimisto Reutersin mukaan rauhallisesti. Se muuttui väkivaltaiseksi, kun naamioituneet ja huppuun pukeutuneet mielenosoittajat yrittivät rikkoa mielenosoitusta valvoneiden poliisien linjat.

Poliisi hajotti mielenosoittajien joukkoa vesitykeillä ja kyynelkaasulla. Brysselin poliisi kertoo pidättäneensä noin 60 ihmistä. Mielenosoittajia oli kaikkiaan noin 500. Iltaviiden aikaan mielenosoitukset olivat laantuneet ja suljetut metroasemat avattiin liikenteelle.

Mielenosoittajat protestoivat tiettävästi elinkustannusten nousua vastaan.

–Sähkön ja veden hinta nousee. Maksamme 21 prosentin veroa ruoasta, se on hullua. Tienaan 1 200 euroa kuukaudessa. Joka kuukauden lopussa minun on laskettava rahani tarkkaan voidakseni ostaa paketin riisiä, sanoi Vrt Newsin haastattelema mielenosoittaja.
...

Palaneet autot olivat uutta

Brysselin perjantainen mielenosoitus ei ole ensimmäinen mielenilmaus, jota Halonen oli todistamassa. Se on kuitenkin tähän asti pahin, jonka hän on nähnyt.
– Palaneita autoja emme ole aiemmin nähneet.
...

– Mutta kaikki mitä näin, oli hurjaa ja kertoo siitä, miten vihaisia kansalaiset ovat.


Iltalehti
30.11.2018 20:38

"Se on kuitenkin tähän asti pahin, jonka hän on nähnyt.
– Palaneita autoja emme ole aiemmin nähneet".


Pitäisiköhän näiden kauhistelijoiden mennä Ruotsiin. Siellä autojen polttelu on jokapäiväistä iloa heille, jotka ovat "paenneet" lähi-itäläisistä maista "sotaa ja vainoa".

Ranskassa ja Pariisissa kuitenkin tavoitteet ovat tavallaan toisenlaiset. Siellä nämä mielenosoittajat eivät ole vaatimassa islamilaista yhteiskuntaa, vaan halvempia elinkustannuksia.
- Toki kaikki maksaa paljon, koska täytyyhän sitä jonkun pitää haittamaahanmuuttoa ja siitä hyötyviä hengissä.

"Kaikki mitä näin, oli hurjaa ja kertoo siitä, miten vihaisia kansalaiset ovat".

Kumma juttu! Hehän ovat EU:ssa. Täällähän on vain rauhaa ja vakautta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vareksenpoikanen
Harjunpää
Viestit: 318
Liittynyt: Su Syys 15, 2013 10:35 pm

Itä-Porin terveysasema joutui rajun hyökkäyksen kohteeksi

Viesti Kirjoittaja Vareksenpoikanen »

Hyvin sopii Porin poliisiin tämäkin kiinniotto:
-"Poliisi tuli paikalle nopeasti ja otti teosta epäillyn kiinni."
mutta sitten kuitenkin:
-"Matikainen sai poliisilta maanantaiaamuna tiedon, jonka mukaan viranomaiset eivät tienneet, missä teosta epäilty on. Hänestä ei lauantaiaamun jälkeen ollut havaintoja."
mutta loppujen lopuksi:
-"Polisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarmo Laine vahvistaa nyt Satakunnan Kansalle, että poliisi tavoitti epäillyn maanantaina noin kello 12.30."

https://www.satakunnankansa.fi/a/201336 ... 8874183846
Itä-Porin terveysasema joutui rajun hyökkäyksen kohteeksi – poliisi on nyt tavoittanut epäillyn

3.12.2018 11.25 – Päivitetty 13.41

Itä-Porin terveysasema Porin Herralahdessa joutui viime perjantaina rajun hyökkäyksen kohteeksi, kun silmittömän raivon valtaan joutunut mies heitti terveysaseman isoista ikkunoista sisään isoja betonimurikoita ja muun muassa polkupyörätelineen.

Raivonpurkaus sattui noin kello 13.15, jolloin terveysasemalla oli sekä henkilökuntaa että potilaita odottamassa pääsyä lääkärin vastaanotolle.

–Aula oli täynnä potilaita, perheitä ja lapsia. He istuivat odottamassa vastaanottoa selkä suuriin ikkunoihin päin, kun ensimmäinen ehkä noin yhdeksän kilon painoinen betonikappale heitettiin ikkunasta sisään. Se meni onneksi ohi aivan yhden potilaan pään vierestä, kertoo alueylilääkäri Marketta Matikainen.

Kaikki potilaat saatiin nopeasti turvaan, eikä erittäin vaarallisesta tilanteesta huolimatta kukaan loukkaantunut. Poliisi tuli paikalle nopeasti ja otti teosta epäillyn kiinni.

Itä-Porin, Ulvilan ja Lavian lähipalvelualueesta vastaava alueylilääkäri Matikainen sai poliisilta maanantaiaamuna tiedon, jonka mukaan viranomaiset eivät tienneet, missä teosta epäilty on. Hänestä ei lauantaiaamun jälkeen ollut havaintoja. Tieto aiheutti huolta Itä-Porin terveyaseman henkilökunnan keskuudessa.

Polisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarmo Laine vahvistaa nyt Satakunnan Kansalle, että poliisi tavoitti epäillyn maanantaina noin kello 12.30.

Epäillyn henkilöllisyys oli jo aiemmin tiedossa. Hän asuu Itä-Porin terveysaseman toimialueella ja on terveysaseman moniongelmainen asiakas.

Poliisi tutkii tapahtumia nyt vahingontekona, vaaran aiheuttamisena sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapitona.

Alueylilääkäri Marketta Matikainen kertoo, että potilaiden vastaanotto terveysasemalla jatkuu maanantaina normaaliin tapaan. Tapaus on kuitenkin johtanut turvallisuusjärjestelyjen tiukentamiseen.

–Terveysasemalla on vartija paikalla nyt koko päivän kello 8:sta kello 16:een, joten vastaanotolle on turvallista tulla. Lisäksi henkilökunnan vastaanottotilojen ovet ovat poikkeuksellisesti lukossa.

Terveyaseman henkilökuntaa yllättävä ja raju tapahtuma on Matikaisen mukaan järkyttänyt. Tapahtumaa on tarkoitus purkaa henkilökunnan kanssa myöhemmin tällä viikolla.

Alueylilääkäri kertoo olleensa 33 vuotta Porin terveyskeskuksen palveluksessa, eikä itse ole koskaan aiemmin kokenut mitään vastavaa.

–Tämä on ensimmäinen vakava ulkoinen väkivaltarikos perusterveydenhuollon toimipistettä vastaan, Marketta Matikainen sanoo.

Itä-Porin terveysasema sijaitsee Asko-kylässä entisen huonekaluliikkeen tiloissa. Terveysaseman aulatilan isoista ikkunoista kolme hajosi pirstaleiksi perjantain tapahtumassa.

–Ikkunat on nyt teipattu ja lasimurska siivottu pois lattialta. Saamme uudet ikkunalasit kuitenkin vasta parin kolmen viikon kuluttua, joten joudumme nyt miettimään, miten ulkoinen turvallisuus hoidetaan, Marketta Matikainen miettii.

Terveysasemat toimivat Porissa hyvin erilaisissa tiloissa. Esimerkiksi Länsi-Porin potilaat hoidetaan pääterveysasemalla ja Pohjois-Porin asiakkaat Puuvillan kiinteistössä.

Uutiseen ja otsikkoon päivitetty tuoreita tietoja poliisin tutkinnanjohtajalta.

Avatar
GAZ-24
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 91
Liittynyt: La Marras 10, 2018 11:18 pm

Re: Itä-Porin terveysasema joutui rajun hyökkäyksen kohteeks

Viesti Kirjoittaja GAZ-24 »

Olikohan tunkeutujan tuntomerkit tummat kuteet, vatsakas, huppu päässä ja haisi hielle?
Viimeksi muokannut GAZ-24, Ma Joulu 03, 2018 10:39 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Sepolla oli suuret lupaukset – saisin vielä niin paljon seksiä, että loppujen lopuksi vielä pyytäisin, saisinko välillä olla taas rauhassa" Auer kertoo kirjassaan suhteen arjesta.

Ghost hunting
Perry Mason
Viestit: 3523
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Itä-Porin terveysasema joutui rajun hyökkäyksen kohteeks

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

GAZ-24 kirjoitti:Olikohan tunkeutujan tuntomerkit tummat kuteet. vatsakas, huppu päässä ja haisi hielle?
Tottai kai oli, pimmeessä näkyi kasvot ja silmät. :mrgreen: :mrgreen:
Veikkaan että tämä oli tuontitavaraa tämä terveysaseman räyhähenki.

Avatar
sikakoira
Frank Columbo
Viestit: 9018
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Perheen isä Joni pyysi naapuria hiljentämään musiikkia yöllä, isäntä uhkasi ampua haulikolla - Turhatui poliisin suhtautumiseen: ”Totesivat, että Suomessa naapuruston asukkaat eivät tapa toisiaan”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ea81 ... 35e2f54b5f
Kolmilapsisen perheen isä Joni Reunanen on suivaantunut poliisin toimintaan. Reunasen mielestä poliisi suhtautui välinpitämättömästi muun muassa häneen kohdistettuun tappouhkaukseen Jokioisilla sijaitsevalla asuinalueella tapahtuneen selkkauksen yhteydessä viime viikon lauantaina.

– Tappouhkaus on vakava asia, mutta sekään ei pelota niin paljon kuin Forssan poliisin huono toiminta. Pahin pelkoni on se, että se viranomainen, jonka pitäisi tuoda turvallisuuden tunne, viekin sen pois, Reunanen arvostelee.

Reunanen asuu Jokioisilla. Hän on kertonut Facebookissa asuinalueellaan tapahtuneesta selkkauksesta, jonka takia joutui ottamaan poliisiin yhteyttä myöhään lauantai-iltana viikko sitten.

– Erään talon kaiuttimista kuului musiikkia niin kovaäänisesti, että lapset eivät saaneet nukuttua. Vaimo pyysi monta kertaa juhlijoita pienentämään musiikin voimakkuutta. Sitten minä menin sinne taloon, Reunanen kertoo.

Puukko esillä
Taloon mennessään Reunanen kertoo ottaneensa puukon mukaan itsepuolustusta varten, koska arveli vastassa olevan päihtyneen miesylivoiman.

– Pyysin heitä asiallisesti ja useita kertoja laittamaan ulkokaiuttimet pois päältä, koska he bilettivät talon sisällä. En pyytänyt lopettamaan bileitä vaan sammuttamaan kaiuttimet, jotta lapseni ja vaimoni saisivat nukuttua, Reunanen selvittää.

Tilanne johti Reunasen mukaan siihen, että häntä alettiin piirittämään.

– Otin puukon esiin turvaksi. Sanoin puolustavani itseäni, jos he käyvät kimppuuni. Talon isäntä alkoi riehumaan ja heittelemään tavaroitaan. Hän uhkasi hakea haulikon ja tappaa minut. Ilmeisesti eräs vieraista huusi tälle paniikissa, että älä hae sitä haulikkoa, Reunanen väittää.

Poliisit paikalle
Reunasen mukaan hän pääsi poistumaan uhkaavasta tilanteesta kotiinsa ja soitti hätäkeskukseen.

– Poliisin tulo tuntui kestävän pitkään. Hätäkeskuksesta neuvottiin, että menkää lattialle makuulle ja pois ikkunoista. Näimme, että joku kävi taskulampulla tutkimassa asuntoa ulkopuolelta. Lapset olivat paniikissa, Reunanen kertoo.

Lopulta poliisipartio saapui paikalle selvittämään selkkausta.

– Poliisit tulivat ja sanoivat, että minä itse riehuin puukolla. Kerroin oman näkemykseni asiasta. Poliisit totesivat, että saamme todennäköisesti toisen osapuolen kanssa syytteen laittomasta uhkauksesta.

Reunasen mielestä poliisi ei suhtautunut vakavasti mahdollisen aseen olemassaoloon.

– Poliisit sanoivat, että talon asukkaalla ei edes ole aseenkantolupaa. En nähnyt asetta, mutta isäntä uhkasi lähteä hakemaan sitä. Poliisi ei voi olettaa onko asetta vai ei. Heidän olisi pitänyt tutkia tuo asunto.

– Lopuksi poliisit totesivat, että Suomessa naapuruston asukkaat eivät tapa toisiaan. Lisäksi he kehottivat meitä menemään nukkumaan, Reunanen kertaa tapahtumia.

Kantelu oikeusasiamiehelle
Yöllä Reunasen vaimo meni pihalle tupakoimaan. Hän huomasi, että Reunasen lainaaman auton takalasi oli hajalla.

– Olin jälleen poliisiin yhteydessä, jota asia ei tuntunut kiinnostavan. He sanoivat, että eivät tule tuommoisen asian takia paikalle. Kerroin, että lapset ja emäntä pelkäävät, mutta minua pyydettiin vain lähettämään valokuva rikotusta takalasista, Reunanen kummastelee poliisin reaktiota.

Reunanen ei hellittänyt vaan vaati poliisipartion paikanpäälle.

– Pitkän väittelyn jälkeen he tulivat ja sanoivat, että ei voi todistaa kuka olisi rikkonut takalasin. Minusta se oli selvä kosto illan aiemmista tapahtumista, koska autosta ei ollut varastettu mitään. Poliisit neuvoivat minua, että hankkisin tontille valvontakamerat.

Poliisin toiminta oli Reunaselle pettymys.

– Forssan poliisilla tuntuu olevan asenneongelma. Poliisia ei tunnu kiinnostavan, että kuoleeko täällä joku vai ei. Tämän takia tein poliisin toiminnasta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle, Reunanen toteaa.

Poliisi kommentoi
Komisario Tarja Lindstedt Hämeen poliisista kommentoi poliisin toimintaa yleisellä tasolla, koska ei tunne kyseistä tapausta.

Hän kertoo, että riitatilanteessa poliisin on paikan päällä pyrittävä selvittämään aina molempien osapuolten näkemys asiasta.

Hän huomauttaa, että naapuririitoja ei kannata mennä selvittämään itse, jos jo lähtökohtaisesti kokee, että paikalle on mentävä puukon tai jonkin muun astalon kanssa.

– Silloin kannattaa soittaa suoraan hätäkeskukseen, jos kokee, että tilanteessa on pienintäkään vaaraa.

Lindstedt toteaa, että jos riitaa selvittämään mennyt henkilö menee paikalle puukon tai muun vastaavan esineen kanssa, riidan toinen osapuoli voi kokea tulleensa uhatuksi ja tehdä asiasta rikosilmoituksen.

– Silloin asia kääntyy tätä paikan päälle mennyttä osapuolta itseään vastaan.

Lindstedt sanoo, että poliisipartio tarkastaa jo paikalle mennessään, onko osoitteessa asuvilla henkilöillä aseenkantolupia, jos asukkaiden henkilöllisyydet ovat tiedossa.

Väitetyn aseen etsiminen vaatisi kotietsintäluvan.

– Kotietsintälupaan ei riitä perusteeksi pelkästään se, että joku sanoo, että mulla on haulikko.
Kotietsintälupaan ei riitä perusteeksi pelkästään se, että joku sanoo, että mulla on haulikko,toisaalta poliisi tekee kotietsintöjä chilinkasvattajien koteihin huolestuneiden naapureiden ilmoitusten perusteella jos kyseessä on niinkin vaarallinen asia kuin hamppu. Käytännöt pikkaisen vaihtelee ja toki virkavalta tilannejohtonsa ohjeiden mukaan aina etenee. Toki tässä tapauksessa ilmoittajan uskottavuus otti kolhua kun puukon kanssa lähti naapurille uhoamaan ja tästä tulee tuomion tulevaisuudessa luultavasti saamaan. :lol:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

damfin
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5379
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju

Viesti Kirjoittaja damfin »

^Anteeksi vaan Joni mutta kyllä nyt teit itsestäsi melkoisen pellen, ja vielä toit asian julkisuuteen että muutkin todistaisivat pelleytesi :lol:
Mutta kun on vaan pakko kaivaa vikoja poliisista niin eihän sitä silloin jouda miettimään miltä tilanne kokonaisuudessaan todellisuudessa näyttää, ja jää helposti huomaamatta että olikin itse se tarinan ääliö.
Oli sitten mukamas ensin niin korkea kynnys soittaa poliisia paikalle hiljentämään naapurin bileistä tulevaa meteliä, vaikka se kuuluu poliisin tehtäviin varsinkin jos vaimo oli jo muutamaan otteeseen yrittänyt pyytää naapuria pitämään pienempää meteliä... mutta eihän siinä vaiheessa vielä nyt poliisia voinut kutsua, piti näyttää vaimolle ja lapsille millainen kova ukko isukki on ja kaivaa puukko mukaan ja lähteä itse kovistelemaan naapurin nyhveröä.
Mutta niinhän siinä kävi että se naapurin kovaääninen nyhverö ei isukkia puukkoinen pelännytkään, vaan suuttui, ei auttanut kuin pakoon luikkia kotiin sängyn alle, ja kyllä nyt tuli sitten vihdoin mieleen että poliisillehan tässä pitää soittaa kun puukolla uhkailija joutui itse uhkailluksi, ja poliisi-sika ei tietenkään ottanut isukkipolon hätää tosissaan vaan totesi että mitäs läksit puukot kanssa asialle :mrgreen:
Miten meni niinku omasta mielestä...? :lol:

Nyt se on sitten Jonilla kaksi mahdollisuutta... tai oikeastaan kolme... joko pistää ostaen naapurin sedälle jokin oikein kiva joululahja ja käydä henk.koht. lahjan kanssa pyytämässä anteeksi ja sopimassa asia naamatusten, tai sitten viedä juttu käräjille jossa häviää jutun ja molemmat saavat sakot laittomasta uhkauksesta ja Joni saa naapurin vihat loppuiäkseen, tai sitten se kolmas vaihtoehto, etsiä uusi kämppä jostain toiselta puolelta suomea, näin joulun alla itse suosittelisin tuota ensimmäistä vaihtoehtoa, miehen teko sekin olisi.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7282
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Veljekset löytyivät kuolleena kotoaan Tuusniemellä – taustalta paljastui surullinen tarina

Julkaistu: 11.12. 11:57

Iäkkäiden veljesten traaginen kuolema järkyttää pienen Tuusniemen kunnan asukkaita Pohjois-Savossa.
Lumitöitä tehnyt traktorimies kiinnitti joulukuun alussa huomiota siihen, että aivan kirkonkylän tuntumassa sijaitsevan vanhan maatalon laatikolta ei oltu noudettu postia eikä pihapiirissä näkynyt minkäänlaisia liikkumisen merkkejä.

Mies teki asiasta ilmoituksen. Poliisien mennessä paikalle talosta löytyi iäkkäät veljekset, molemmat kuolleina. Veljekset olivat molemmat yli 70-vuotiaita.

Nuorempi veljeksistä oli toiminut vuosia vuodepotilaana olleen vanhemman veljen omaishoitajana. Ilmeisesti hän oli menehtynyt sairauskohtaukseen ensin. Toinen veljeksistä menehtyi jäätyään vaille hoitoa ja huolenpitoa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan veljekset ovat eläneet viimeiset kymmenkunta vuotta erakkoina ja kieltäytyneet ulkopuolisesta avusta.

Tuusniemen kunnan sosiaalijohtaja Eeva Seppänen ei voi salassapitovelvollisuuden vuoksi kertoa yksittäisten ihmisten asioista.

Yleisesti hän toteaa, että mikäli sosiaaliviranomaisten tekemän palvelutarvearvioinnin perusteella joku henkilö katsotaan avun tarvitsijaksi, mutta ehdottomasti kieltäytyy siitä, sosiaaliviranomaiset voivat pyytää poliisilta virka-apua.

Poliisillakaan ei ole tarkkaa tietoa veljesten kuolinajasta. Tapahtuma-ajaksi on poliisi merkinnyt 24.11.–3.12. eli sen ajan, minkä postit olivat laatikossa noutamatta ja milloin ilmoitus poliisille tehtiin.

Poliisi ei epäile asiassa rikosta. Kyseessä on kuolemansyyn tutkinta, josta poliisi ei kerro enempää.

Avatar
humma
Poliisikoira Rex
Viestit: 265
Liittynyt: Ke Kesä 29, 2011 12:22 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju

Viesti Kirjoittaja humma »

Haaparannan keskustassa keskiviikon vastaisena yönä murtauduttiin Snusläppen, Nuuskahuuli tupakkakauppaan.

Poliisi oli pysäyttänyt murrosta epäillyn nuoren miehen ampumalla häntä jalkaan. Mies oli vastustanut kiinniottoa, joten myös poliisi loukkaantui tilanteessa. Ruotsin tiedotusvälineiden mukaan nuorukaisen käyttämä astalo eli lyömäase oli lapio.

Murrosta on kiinniotettuna kaksi henkilöä.

Ruotsin television SVT:n haastattelema yrittäjä Kari Mehtälä myönsi epäilleensä liikkeeseen pian yritettävän murtautua.


– He olivat menneet sisälle etuikkunasta. Poliisi ei ole kertonut tarkemmin tapahtumista, totesi kaksi kuukautta sitten tupakkaliikkeen avannut Mehtälä haastattelussa.

Haaparannalla on useampiin nuuskaliikkeisiin murtauduttu viimeisen puolen vuoden aikana.

Liikehuoneistossa oli hälytinlaitteet, joten poliisit olivat paikalla melko nopeasti.
https://www.lapinkansa.fi/lappi/poliisi ... n-3373080/

Vastaa Viestiin