Kuntapomo esitti tekevänsä töitä –  syyttäjä vaatii rangaistusta

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Eki-setä
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2018 8:27 am

Kuntapomo esitti tekevänsä töitä –  syyttäjä vaatii rangaistusta

Viesti Kirjoittaja Eki-setä » Ke Loka 09, 2019 7:40 am

Tässä jutussa ihmetyttää, miksi työnantaja on lähtenyt tekemään rikosilmoitusta menettelystä, joka on käytännössä työsuhde-etu julkisen puolen pomoille. Palkka tekemättömästä työstä on se näkymätön pikkubonus, joka arvoinen jokainen esimies on. Olisiko kaverilla ollut huonot välit kunnanjohtajaan? Kateutta ilmassa?

Esimiesasemassa oleva pääsee yleensä ropeloimaan työaikaleimoja, omiaankin, koska aina on tarvetta luistolle ja "etätöille". Jos suullisiin selityksiin mennään, esimiehen esimies toki asettuu tukemaan alaistaan. Huolestuttavaa, jos toimivaksi havaittu ja päivittäisessä käytössä oleva maan tapa alkaakin johtaa rikosvastuuseen. Toivotaan, että tämä jää yksittäistapaukseksi.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/08c4 ... 413c93878b
Kuntapomo esitti tekevänsä todellista pidempää työpäivää –  syyttäjä vaatii rangaistusta

Kunnan teknisen johtajan väitetään nostaneen 9 250 euroa palkkaa tekemättömistä töistä.

Kunnan teknisen johtajan epäillään huijanneen työajoissa.

Itäsuomalaisen kunnan teknisenä johtajana toimineen miehen epäillään kirjanneen työaikamääränsä työajanseurantajärjestelmään todellista suuremmiksi. Hänen väitetään saaneen näin perusteetonta palkkaa 9 250 euroa. Kihlakunnansyyttäjä vaatii miehelle Pohjois-Savon käräjäoikeudessa rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Haastehakemuksen mukaan mies oli kunnan teknisenä johtajana työskennellessään useita kertoja kirjannut työhöntuloajaksi todellista saapumisaikaa aikaisemmin ajan. Lisäksi miehen väitetään töistä lähtiessään kirjanneen poistumisajaksi todellista aikaa myöhäisemmän ajan. Miehen epäillään toimineen vilpillisesti ajalla 1.1.2014–31.12.2016.

Kunnan laskelmien mukaan tekniseltä johtajalta jäi hoitamatta virkaansa kuulunutta työaikaa yhteensä 311 tuntia. Miehelle maksettiin palkkaa perusteetta 9 250 euroa.

Kihlakunnansyyttäjä Heikki Ylisirniön mielestä miehen menettelyä ei ole pidettävä teon pitkäkestoisuuden vuoksi "kokonaisuutena arvostellen vähäisenä".

Todistajaksi merkityn asiantuntijan oli määrä kertoa havainnoista, jotka on tehty muun muassa teknisen johtajan työaikaraporteista, sähköpostikalenterista ja ajopäiväkirjoista.

Syyttäjä vaatii miehen tuomitsemista 80–100 päiväsakkoon.

Syytteen saanut mies ei toimi enää kunnan teknisenä johtajana.

TIMO SIHVO

MohammedMohammed
Lovejoy
Viestit: 1660
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Kuntapomo esitti tekevänsä töitä –  syyttäjä vaatii rangaistusta

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed » Ke Loka 09, 2019 8:11 am

Liian pieni pomo 4500€/kk, ei isomman pomon etuja. Yrittänyt huijata kirjauksissa päivittäin, tai melkein päivittäin niin joku työkaveri narauttanut. Tai joku muu jolle on kertynyt enemmän töitä, kun yksi laiskottelee. Eikös tämä törkeä petos ole, koska harkittu ja pitkäkestoinen? Postin pomolla on miljoonapalkka, osaisiko joku kertoa, että mitä ovat ne innovaatiot, joita hän on tehnyt postin eteen ansaitakseen suuren palkkansa? :roll:
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

ReissuLasse
Lovejoy
Viestit: 1651
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Kuntapomo esitti tekevänsä töitä –  syyttäjä vaatii rangaistusta

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Ke Loka 09, 2019 9:52 am

Kannattaisi hiukan pitää järki mukana. Ei väärillä leimoilla kannatta palkanlisää havitella. Joku yksittäinen rokulipäivä tai muutama tunti voi mennä mutta jos alkaa sitä tekemään säännöllisesti niin jossain vaiheessa se napsahtaa.

Toimintaterapia
Alokas
Viestit: 19
Liittynyt: Ti Syys 17, 2019 2:53 pm

Re: Kuntapomo esitti tekevänsä töitä –  syyttäjä vaatii rangaistusta

Viesti Kirjoittaja Toimintaterapia » Ke Loka 09, 2019 10:42 am

Paha tietää kaikkia taustoja, mutta esimies on ehkä joutunut pakosta viemään asiaa eteenpäin, jos on selvinnyt että väärinkäyttäjä on päivänselvästi ollut lomalla ja kirjannut olevansa töissä. Tiedä vaikka olisi nähty jossain etelän lomalla tai kesämökillä tms. Joskus esimiehen on pakko viedä asiaa eteenpäin ettei itse joudu murheisiin.
Ei allekirjoitusta

JammuSetä
Sammakkoprofessori
Viestit: 473
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: Kuntapomo esitti tekevänsä töitä –  syyttäjä vaatii rangaistusta

Viesti Kirjoittaja JammuSetä » Ke Loka 09, 2019 7:33 pm

Tällaisia tyyppejä on paljon. Minunkin entinen esimies oli samanlainen. Narahti useita kertoja mutta oli niin liero että sai seliteltyä kaikki. Onneksi lopulta itse otti loparit.

Vastaa Viestiin