Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
padlock
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ma Syys 02, 2013 8:52 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja padlock »

GameOver kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 7:15 pm .......

Ei siihen mitään erillistä ehtoa tarvita henkirikoksesta, koska rikoslain nojalla jo rikoksesta ei voi hyötyä. Eli henkirikoksesta tuomittu ei joka tapauksessa tule saamaan mitään.
Ei henkirikoksen tekijänä tietenkään perisi, mutta vahingon seurauksena kyllä (mereen ajo).
Jokaisella on oikeus olla yhtä mieltä minun kanssani. - Madonna
padlock
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ma Syys 02, 2013 8:52 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja padlock »

AutumnForever kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 8:01 pm Ihan hyvin tämä voi olla "tavallinen", päihtyneenä äkkipikaistuksissa tehty tappo. Sellainen joita tapahtuu suht usein. Huvittavaa miten erityisenä tätä pidetään sen takia että epäilty on lääkäri ja varallisuutta ilmeisesti on.
...........
En usko tappoonkaan, koska jo aiemmin yrittänyt saada vaimoa hengiltä tuolla mereen ajolla. Selitteli sitä sähläämisellä, samalla tavalla selitteli jäätyään kiinni näpistyksestä, että "unohtanut" likööripullon kassiin, vaikka valvoltanauhalla selvästi nähtiin että pää pyöri kuin tutka pulloa kassiin laittaessaan.

Saattaa taas selitellä jollain "vahingolla" tyyliin: vaimoa ahdisti, annoin rauhoittavaa, ja vahingossa tuli annettua liian iso annos, "sähläsin annoksen kanssa" tms. ja sitten pelkäsin tappo/murhasyytettä ja ajattelin hävittää ruumiin koska kuolema oli vahinko.
Jokaisella on oikeus olla yhtä mieltä minun kanssani. - Madonna
Täysi-ikäinen
Lauri Hanhivaara
Viestit: 128
Liittynyt: La Loka 20, 2018 6:11 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Täysi-ikäinen »

padlock kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 7:02 am
HeiJari kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 3:07 pm Otan itsekkin kantaa meriajeluun.
....................
Itse ajan työkseni autoa ja olen mielestäni melko vakaa kuski. Silti kun työautoni ensimmäisen kerran vaihtui automaatiksi ja liukkaalla kelillä lähti liirtoon, lennähti vasen jalkani vanhasta muistista suoraan "kytkimelle", eli tässä tapauksessa jarrulle ja oikea jalkani "jarrulle", eli kaasulle.
...................
Juuri tuosta syystä en tule ostamaan automaattia. Kuskista tulee auttamatta matkustaja tuossa tilanteessa, kun manuaalivaihteinen on vielä hallittavissa.

Selittelyä vahingosta en usko. Liian paljon sattumia ollakseen vahinko; kiihtyminen, kääntyminen, ikkunat kiinni, penkki taka-asennossa jotta pääsee nopeammin ulos ikkunasta jne.
On kyllä ristiriitainen hahmo.

Hessuhopomainen hömelöys ja samanaikainen huomattava ammatillinen menestys haastavassa aiheessa voisi selittyä aspergerpiirteillä. Mutta siihen kuvaan taas ei oikein istu urheilumenestys, eikä hyväntuulinen jutustelu ruumis pulkassa.

Olisko ollut niin että pilvenpoltto tai lääkkeiden nappailu olisivat tehneet hessuhopoa?

Vähän höhläksi tekeytymnen on voinut olla myös rooli jolla manipuloida turhantärkeitä ihmisiä.

Ainakaan mistään rupusakista ei ole ponnistanut jos äiti on opettaja ja siskokin havitellut kaupunginjohtajan paikkaa. Onkohan lapsesta asti valmennettu luokkanousuun ja se on sekoittanut pojan pään?

Tähän asti on uumoiltu että pääsee asemansa vuoksi helpolla, mutta voihan se mennä päinvastoinkin. Epäillään silmäätekevien piirien kiltin ja varakkaan naisen taposta, voi olla melkoisessa epäsuosiossa nyt. Ja saatetaan antaa korostetusti viestiä että laki ei katso titteleitä.
Kirkonmaa
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ma Marras 14, 2022 7:49 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Kirkonmaa »

Sen vaihdekepin voisi jo tunkea auringon pimeämmälle puolelle. Faktoja ja (kyökki)teorioita on kiva lukea, mutta väittelyt siitä, onko vaihdekeppiä vai ei, mihin suuntaan vaihdetaan, kuuluuko piipitystä peruutettaessa jne...voi taivas.
Fakta 1. Volvo ajettiin altaaseen.
Fakta 2. Siitä annettu tuomio.
Fakta 3. Nyt kuski pidätetty toisesta rikoksesta epäiltynä.
Olettamus/(kyökki)teoria 1. Vaihdekeppiä (olkoonkin ko.
Volvo automaattivaihteinen) tuskin käytettiin astalona
surmatyössä tässä tapauksessa.

Muokattu. Auton merkki
Viimeksi muokannut Kirkonmaa, Ke Joulu 21, 2022 8:10 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
LopoLopo
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: La Huhti 11, 2015 4:13 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja LopoLopo »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3c06 ... 289b6e291b

Mattosurman epäilty ja uhri ehtivät olla naimisissa reilun vuoden – tämä heistä tiedetään
Juxx88
Armas Tammelin
Viestit: 77
Liittynyt: Ma Heinä 13, 2020 2:06 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Juxx88 »

Hyviä faktoja. Paitsi että audia ei ole ollut missään 😂
ssuusanna
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: To Tammi 13, 2022 1:15 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja ssuusanna »

En ehtinyt vielä selailemaan kaikkia kommentteja läpi, joten pahoittelut jos oli jo täällä. Huhun mukaan Roope makaisi tällä hetkellä psykoosissa Auroran sairaalassa :shock: tiedä sitten onko totta..
Lady Willows
Poliisikoira Rex
Viestit: 261
Liittynyt: To Huhti 22, 2010 10:27 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Lady Willows »

Kiitos Francis Munkki. Kirjoituksiasi on ilo ja nautinto lukea. Sinulla on valtavasti tietoa ja näkemystä ja olen analyysistäsi aivan samaa mieltä.

Omassa tapauksessani entinen lääkärimieheni, joka oli ilmeisemmin ainakin narsistinen ja pershäiriöinen henkilö sai äkillisen paniikkikohtauksen tajutessaan tuhlanneensa rahojaan niin, että tulevaisuudensuunnitelmat alkoivat kusta. Yritin mennä rauhoittamaan tuota kohtausta, mikä johti täydellisen hajonneessa tilassa hyökkäykseen minua ja lastani kohtaan, minut heitettiin lattialle ja yritti heittää suuren nojatuolin päälleni, onneksi olin nopea ja sain sen suunnan käännettyä, lapseltani riisti puhelimen, jolla tämä oli soittamassa hätäkeskukseen ja rikkoi sen seinään. Olisin voinut hyvin kuolla tuossa saatuani nojatuolin päähäni. Hänen erikoisuutensa oli juuri tällainen taivaalta tipahtanut silmitön raivo, joka katosi yhtäkkiä

Naapurit pelastivat meidät paettuamme ulos ja soittivat poliisit, nopeasti tulivat, mutta kun saapuivat paikalle herra oli ehtinyt vaihtaa parhaat vaatteet ylle ja tuli rupattelemaan, miten emäntä ja naapurit vähän ylireagoivat pikkujuttuun ja yritti tarjota poliiseille kahvia ja kutsua sisään. Eivät menneet ansaan, mutta en myöskään tehnyt rikosilmoitusta.

Jälkikäteen väitti, että olin käsittänyt tilanteen aivan väärin, mitään ei tapahtunut ja lapsen puhelimeen hän ei edes ollut koskenut, kuvittelimme kaiken.

Olimme jo eronneet vaikka asuimme yhdessä ja halusin pitää mahdollisimman matalaa profiilia. Ilmeisesti oli viisasta. En vastaa mihinkään viesteihin, en tapaa, jos näen jossain, poistun paikalta. Että hän ei tulisi ajatelleeksi, että olen edes olemassa. Onneksi ei ole yhteisiä lapsia.

Mutta ehkä tuollainen yhtäkkinen raivo on tässäkin tapauksessa realisoitunut. Kovin organisoidulta suunnitelmalta ei kaiken kaikkiaan tunnu.
2+2=5, hyvin suurilla kakkosen arvoilla.
Morrissey: "So how can anybody say
They know how I feel
The only one around here who is me
Is me"
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5342
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

ssuusanna kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 8:25 am En ehtinyt vielä selailemaan kaikkia kommentteja läpi, joten pahoittelut jos oli jo täällä. Huhun mukaan Roope makaisi tällä hetkellä psykoosissa Auroran sairaalassa :shock: tiedä sitten onko totta..
No Aurorassahan vangitsemisoikeudenkäyntikin pidettiin. Niin että siellähän Roope.

Toinen juttu sitten, jos joku huhuaa tollasia, hänellä lie vaitiolovelvollisuus. Siitäkin huolimatta, että on kyse tappajasta!
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
hundminter
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: To Elo 06, 2020 5:18 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja hundminter »

JasseHames kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 4:04 am
Francis Munkki kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 12:50 am psykiatria ei oikeasti kykene parantamaan mitään, koska se selittää kaikki nämä merkitykset ja sisällöt pelkästään välittäjäaineiden heijastuksina. Tai jos ei selitä, niin sen interventiot kuitenkin rakentuvat tällaisen selityksen varaan.
Löytyykö tätä väitettä tukemaan lääketieteellisiä tutkimuksia tai yleensäkään minkään tieteenalan tutkimuksia. Aloin vain miettimään, etteikö kaikilla lukemattomilla psykiatrisilla ja vertaisarvioiduilla tutkimuksilla sekä (psyyke)lääketutkimuksilla ole sitten minkäänlaista relevanssia ja/tai ovatko ne peräti jonkin salaliiton tuottamia huijauksia.
Siis. Tässä pitäs mennä psykiatrian tieteenfilosofiaan, ei pelkästään selitysmalleihin.
Alotetaan siitä, että näyttöön perustuva lääketiede on nimenomaisesti kiinnostunut siitä onko vaikuttavuudesta, eli intervention kyvystä aiheuttaa tilastollisesti merkittävä toistettava hyöty jossain populaation osassa. Tämä ei itseasiassa välitä siitä mikä on selitysmalli, eikä pysty myöskään tarkalleen ottaen tarjoamaan mitään kausaalista selitystä.
Biologinen psykiatria puolestaan juontaa eritoten 50 luvulle, jolloin tuli ensimmäiset dopamiinisalpaajat (tuttavallisemmin antipsykootit), ja monoamiinijärjestelmien epäsuorat antagonistit (esim mao estäjät, takaisinoton estäjät). Tällön välittäjäainejärjestelmät samaistettiin suoraa johonkin tiloihin. Mutta jo 70 luvulla havaittiin että tämä oli yliyksinkertaistus.
Aivojen toimintaan ei oikein päästy kiinni kuin vasta viimeiset pari vuosikymmentä. Eri toiminnan tasojen integrointi laajemmaksi teoriaksi on yhä käynnissä. DSM5 teon yhteydessä vanhoilla proffilla on ideaali saada tauteihin linkattua biologinen ulottuvuus, mutta siitä ei oikein tullut mitään, vaikka mekanistiset mallit ml geneettiset riskitekijät alkoivat olla paremmin hallussa (RT väikkäri esim hyvä esimerkki). Yksi syy oli viitekehys, joka oli neurobiologian nykykehitykseen peilaten sangen yksioikoinen, ja tuli kiusallinen reduktion aiheuttama katkos vastaan mentäessä kohti psyyken toimintaa. Aivojen työ ja toimintatapa on informaationkäsittely. Paras mutta huono verrokki löytyy koneoppimisen suunnalta, sieltä löytyy analogioita, jotka nyt auttaneet näkemään mitä merkitystä mekanismeilla, ja sitä kautta selkeästi nähdään psykologisen tason ilmiöiden liittymäkohtia.
Eli, kattellaan parinkymmenen vuoden päästä miten sitten viitekehystä on saatu päivitettyä.

Utelo, sissiluutnantti, ja francis ovat postanneet asioita jotka kannattaa lukea ajatuksella.
padlock
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ma Syys 02, 2013 8:52 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja padlock »

Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 4:31 am ............
Myönnän heti perään että olen itse antipsykiatrian kannalla.
https://mielenihmeet.fi/antipsykiatrian-renessanssi/
Antipsykiatrian mukaan “mielisairauksiin” suunnitellut lääkkeet ovat käytännöllisesti katsoen kemiallinen keino toteuttaa lobotomia. Heidän mukaansa lääkitys johtaa potilaan parantamisen sijaan asteittaiseen heikentymiseen ja kuolemaan. Psykiatrian vastaisuuden mukaan psykoterapia on huomattavasti hyödyllisempää, sillä “mielisairaus” ei ole biologista, vaan symbolista ja kulttuurillista.
............
Psykoterapia ei toimi jos syy on biologinen. Esim. skitsofreniassa aivot tuottavat liikaa dopamiinia, mikä aiheuttaa harhoja. Dopamiinin liikaeritystä ei osata vielä estää, mutta osataan estää sen vaikutukset lääkkeillä. Skitsofrenia ei siis parane terapialla, olisi sama kuin jos väittäisit että diabetesta voidaan hoitaa psykoterapialla.
Jokaisella on oikeus olla yhtä mieltä minun kanssani. - Madonna
padlock
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ma Syys 02, 2013 8:52 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja padlock »

Micoz kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 11:58 pm HBL kertoo että epäilty siirretään Turun vankilaan.

https://www.hbl.fi/artikel/693007cc-a54 ... 30ace08bec

"Mannen, som jobbat som psykiater och är doktor i medicin, misstänks på sannolika skäl för dråp och förflyttas till Åbo fängelse där han kommer att ha mycket begränsad kontakt med omvärlden."
On siis viety vankilaan, ja yhteydenpito ulkomaailmaan rajoitettu. Joten unohtakaa psykoosi-spekuloinnit.
Jokaisella on oikeus olla yhtä mieltä minun kanssani. - Madonna
Utelo
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: To Loka 30, 2014 12:09 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Utelo »

sissiluutnantti kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 3:51 am Samat sanat. Suurin rangaistus nytkin lienee se, että on useita aiemmilta työpaikoilta Hyksistä, Lapinlahdesta ja Hesperiasta tuttuja hoitajia, psykologeja, sos. tt:ä, lääkäreitä ym. kollegoita nyt häntä hoitamassa ja tutkimassa.
Tikkanen on lähetetty jo Turkuun — tuttuni arvio on, että ainakin osin siksi, ettei tutut hoida ja tutki.
Utelo
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: To Loka 30, 2014 12:09 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Utelo »

padlock kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 9:10 am
Micoz kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 11:58 pm HBL kertoo että epäilty siirretään Turun vankilaan.

https://www.hbl.fi/artikel/693007cc-a54 ... 30ace08bec

"Mannen, som jobbat som psykiater och är doktor i medicin, misstänks på sannolika skäl för dråp och förflyttas till Åbo fängelse där han kommer att ha mycket begränsad kontakt med omvärlden."
On siis viety vankilaan, ja yhteydenpito ulkomaailmaan rajoitettu. Joten unohtakaa psykoosi-spekuloinnit.
Se on kylläkin viety Turun psykiatriseen vankisairaalaan.
Avatar
norma.jennings
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 92
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 7:39 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja norma.jennings »

Utelo kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 11:48 pm
Mactar kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 11:24 pm
Kyllä, silmä varmasti harjaantuu kokemuksen ja työskentelyn kautta jolloin vapaa-ajallakin on helppoa huomata jos ihmisen persoonassa on jotain häikkää. Vahvoja arvauksia diagnoosista voi heittää, en yhtään epäile etteikö tuttusi sitä osaa ja on varmasti oikeassakin ollut. Mutta tarkkaa diagnosointia ei kyllä voi tehdä ammattilainenkaan ilman laajempia tutkimuksia, johon kuuluu mm. lapsuuden ja erilaisten kehitysvaiheiden kartoitus.

Itseäni toisaalta tympii, toisaalta kiehtoo se, että niin moni taho eri ketjuissa ja foorumeissa haluaa nostaa Tikkasen jalustalle ja uskoa hänen mieluummin olevan huikea nero-psykopaatti, joka pystyy vedättämään ketä tahansa, kuin säälittävä mielenterveysongelmainen luuseri, joka sekopäissään tappoi vaimonsa.
Tätä samaa olen pähkäillyt itsekin. Tässä(kin) keskustelussa näkyy niin selvästi se outo ajattelutapa, että lääkärit ovat jumalasta seuraavia, jotain yliälyllisiä olentoja. Ihmeellinen lääkärinpalvontakulttuuri meillä. :roll: Tunnen lääkäreitä lähipiirissä, ja ihan tavallisia ihmisiä he ovat. Heilläkin on älyllisyydessään heikkoja kohtia, mutta saavat käsittämättömän suurta arvostusta sekä asenteissa että mammonassa ammatinvalinnastaan. Tässä keskustelussa tekijä mielletään melko mustavalkoisesti joko nero-psykoksi tai sitten vain kömpelöksi sähläriksi, muttei missään tapauksessa mt-ongelmaiseksi ressukaksi. Tällä statuksella ratsastaen tuo tekijä on tähänkin saakka päässyt kuin koira veräjästä - ei kai nyt Lääkärismies sentään! Se tässä koko keskustelussa melkein on ihmeellisintä. Ihmisten asenteet ja ennakkoluulot menevät kerralla uusiksi, jos asianomaisilla onkin statusta, rahaa jne. Objektiivisuus lentää ikkunasta saman tien.
Vastaa Viestiin