Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
mätlokki
Remington Steele
Viestit: 219
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 8:40 pm
Paikkakunta: Muumimaailma

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja mätlokki »

Työmiehenhymy kirjoitti: To Tammi 26, 2023 4:14 am makkaramiehet karaoketähdet mustankimiehet pukumiehet poliisit ym lihavat ylipainoset
metsästelijät ei liity tähän katoamiseen mitenkään. johan nää on kaikki todettu tavan lapualaasiksi.
Niin no, ehkä ne on paikallisille olleet koko ajan tuttuja kasvoja, mutta täällä vasta tänään/viime päivinä on "selvinnyt" että ovat paikallisia, ainakin kirjoittajien mukaan, eikä kukaan ainakaan vielä ole näitä tietoja kumonnut, joten mennään nyt näillä. Eihän se tavan Lapualaisuus sitä poissulje, etteivätkö voisi liittyä katomiseen, vaikken minäkään heitä(baarissa olijoita) nyt erikoisemmin epäile.

Työmiehenhymy kirjoitti: To Tammi 26, 2023 4:14 am kuskina ollut vois tietää jotain.vielä jos on ollu kylillä illan/yön aikana eikä mukana hovissa nii
vois tietää onko keskustassa sinä iltana pyöriny vierasta porukkaa autoilemassa?
onkohan kuultu poliisin toimesta jo kun nimikirjaimetkin jo tiedossa ?
Jossain luki että kuskia olisi kuultu/jututettu, mutta ei osannut antaa Alajärven reissun jälkeen mitään tietoja Rasmuksesta. Voi olla hyvinkin että tämä oli vain jonkun huhupuheita, niin paljon tullut luettua ettei millään muista mistä mikäkin on peräisin. Alla kuitenkin yksi uutinen, jossa nyt ei suoranaisesti sanota että kuskia on kuultu, mutta kaveria jonka kanssa R kävi Alajärvellä ja olisihan se aika tonttuilua sekin jos siinä sitten samalla ei olisi kuskiakin kuultu.
HS kirjoitti:TAKALUOMA lähti kotoaan Lapualta 11. marraskuuta. Poliisin mukaan varmaa on, että hän lähti kaverinsa kanssa Alajärvelle.

Poliisi on jututtanut kyseistä kaveria, mutta mitään katoamiseen vaikuttanutta yksityiskohtaa ei selvinnyt, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Harri Teivaanmäki.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009263132.html

Työmiehenhymy kirjoitti: To Tammi 26, 2023 4:14 am tirehtööri on sitä mieltä että poika menny jokeen vahingossa kameroilta
ja silminnäkijöiltä piilossa? mahdollista mutta minun mielestä aika epätodennäköistä.
Itsekin olin ensin sitä mieltä että ei R sinne jokeen ole voinut mennä kun jokapuolella toitotettiin kuinka paljon on kameroita siellä ja täällä ja varmasti olisi jäänyt kameraan ym. ym.

Joku täällä värkkäsi hyvän kuvankin kameroiden sijainneista ym. ja kyllähän niitä siihen reitille siunaantui.

Sitten kuitenkin alkoi vähän epäilyttämään että mistäs sitä tietää moniko niistä kameroista itseasiassa on ollut toiminnassa kyseisenä ajankohtana ja myös se että kuinka laajasti kuvaavat ja vielä päälle se että paljonkohan katoamisesta itseasiassa oli kulunut aikaa kunnes poliisi niitä tutki. Voihan siellä olla käytössä vanhempaakin kalustoa ja silloin on jo tallennettu vanhan päälle tai kapasiteetti loppu ym.

Tämän vuoksi tuota jokeen menemistä pidän kuitenkin ihan varteenotettavana vaihtoehtona ja onhan sinne voinut joutua/hypätä/kaatua jostain muualtakin kuin juuri tuon kamerareitin varrelta.
Knobster
Theo Kojak
Viestit: 1188
Liittynyt: To Loka 08, 2020 10:19 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Knobster »

Sipi kirjoitti: Ke Tammi 25, 2023 10:40 pm
Monster kirjoitti: Ke Tammi 25, 2023 7:22 pm Onko kenellekään tullut edes mieleen sellainen vaihtoehto, että kyseessä ovat ihan random baariasiakkaat joilla ei ole mitään tekemistä katoamistapauksen kanssa, ja että nuo "tunteet pinnassa jäätävän kylminä kyyläämiset" on oman mielikuvituksen tuotosta?
Jaa että onko! :lol: No todellakin.
Mun mielipide on tämä: etenkin tämä tuijottaja on hyvin kiukkuisen ja vihaisen näköinen. Mutta. Siihen se sitten jääkin. Mistä tiedämme, ettei hän ole juuri hävinnyt raveissa, saanut selville että muijalla on toinen tai saanut tekstiviestin, jossa korjaamolta kerrotaan että vm. 2021 Audiin pitääkin vaihtaa koko vaihdelaatikko määräaikaishuollon sijaan? Syitä mutrusuuhun on miljoonia, ja niitä ei videolta kyllä pysty päättelemään.
Tämäpä. Voi alkaa jo ilme mennä mutruun kun joku "Jonne/Veeti" tulee siihen viereen jotain änkyttämään tai sitten muuten vain tuijotella että mikäs helvetin penikka se siinä (tai sitten että miksi tuttu penikka se siinä).

Kyllä tuo itselle siltä Persulta näyttää joka siinä yhdessä kuvassa oli. Kuvat vääristävät yllättävän paljon (varskinkin tietyille aivoille :D).

Ja eiköhän tuo kuvan henkilö ole jo selvitetty, varsinkin poliisin toimesta. Mielestäni se on myös sanottu jo "täällä" muutenkin aiemmin eikä vasta "pari päivää sitten" kuten mätlökki tms. yllä sanoo... Ja mikä muka sanoo että nuo muut ovat samaa seuruetta. Kunhan tölläävät kun ei tuolla junttikylässä mitään tapahdu.
Nml84
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2022 10:42 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Nml84 »

Katsoin fonectasta silloin sen tuijottelukuvan numeron ja kuuluu M.A, sama sukunimi kuin V.A:lla

Ihmettelin jo aiemmin että miksi hänelle asiasta pitäisi soittaa (oliskohan Veen äiti?) Mutta ei kukaan noteerannut joten en pitänyt tärkeänä, ihmettelen silti edelleen.

Nyt en ole aivan varma oliko puh nro tuijottelukuvassa, rasmuksen kuvassa vai missä, mutta siinä luki muistaakseni että yhteydenotot tähän nroon tai poliisille
Nml84
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2022 10:42 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Nml84 »

Mulla on se numero tuossa vielä fonectan hauissa näkyvissä, koitin googlata josko ois ollut numero itse tekstissä ja löytyisi tuo kuva, mutta on varmaan ollut kirjoitettuna kuvaan kun ei google löytänyt mitään.

Ehkä äiti ei halua mitään tällaisia puheluita ja siksi V.A (äitin?) Numero siinä, onkohan he keskenään kavereita?
Newintown
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 114
Liittynyt: Su Marras 20, 2022 2:15 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Newintown »

Tämä menee täällä jo ihmisillä pikkusen yli! Älkää hyvänen aina uteliaisuuttanne soitelko omaisille, tutuille tai tuttujen vanhemmille. Missä on käytöstavat ja hienotunteisuus nykyisin. Noilla viesteillänne ette tätä tapausta edelleenkään ratkaise ja ruokkii vaan omaa tiedonhaluanne. Mistään ette voi tietää ovatko saamanne tiedot totta vaiko keino siirtää ajatuksia muualle. Jotain rajaa uudet minfolaiset. Olen tätä palstaa lukenut yli 10 vuotta ja on kyllä ikävä sen ajan järkeviä kirjoitajia!
estate
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: Ma Maalis 28, 2011 9:45 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja estate »

mätlokki kirjoitti: To Tammi 26, 2023 1:04 am
AAPELINEN kirjoitti: To Tammi 26, 2023 12:57 am Jos se pitää paikkansa mitä tubettaja sanoi että Rassen äiti käräyttänyt poikansa pilven poltosta poliisille niin enää en ihmettele että poika joutui hukkaan. Toivottavasti joskus löytyy!
Olen itseasiassa ollut tästä uutisestä lähtien siinä käsityksessä että näin juuri oli tapahtunut.
18.12.22 IS kirjoitti:Puhelin päätyi poliisille, kun Rasmus jäi kiinni kannabiksen poltosta.

– Se jäi poliisille tutkittavaksi, koska Rasmus ei kertonut mistä kannabis on peräisin. Sinä iltana kun kannabisepäily heräsi, soitin poliisit tänne kotiin asian varmistamiseksi. Homma on yritetty katkaista heti kättelyssä.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009272762.html

Jotenkin olen aina itse ymmärtänyt tämän niin että R tuli kotiin, äiti haistoi kannabiksen, rasmus ei kertonut mitään ja äiti soitti poliisit kotiin selvittämään asian = "käräytti poikansa"
Se on jo moneen kertaan selvitetty, että käyttörikoksen vuoksi poliisi ei takavarikoi puhelinta, eikä muutakaan omaisuutta kuin ne huumeet. Ja kun takavarikko on tapahtunut aikaisemmin mökillä, josta äityli on joutunut mennä hakemaan poikaansa. Äityli sitten tehnyt lasut kaikista muista paikallaolleista nuorista kun oma poika on paljastunut huumediileriksi ja toiset selvinneet pelkällä puhuttelulla. No ihan tarkkaan ei minulla ole mökin tapahtumat selvillä, onko puhelin takavarikoitu heti siellä mökillä vai onko R viety mökiltä laitokselle kuulusteltavaksi ja puhelin takavarikoitu kuulustelujen yhteydessä. Jos on mennyt kuten äityli on kertonut, että poliisit tulivat kotiin ja takavarikoivat puhelimen, niin ovat tulleet hakemaan Rasmusta kuulusteluihin mökkikeissiin ja humehien myymiseen liittyen, eivät minkään höpöheinän polttelun vuoksi. Ja äityli on ollut läsnä kuulusteluissa, koska alaikäistä ei voi kuulustella ilman huoltajan läsnäoloa.

Spekulaatiota: en yhtään ihmettelisi vaikka äiti olisi katoamisen takana. Poika kun on saanut pidemmän aikaan kaikenlaista harmia aikaan. On ryypännyt ja ollut nyrkit pystyssä, höpöheinää, sekoilua, valehtelua jne ja paljastui vielä alaikäisille kamaa välittäneeksi huumekauppiaaksikin. Sai ehkä silloin yöllä soiton baarista, että nyt Rasse taas tappelee kännissä, ja oli odottamassa tuhlaajapoikaa ulkona. Äitylillä on saattanut keittää yli ja antanut vähän kovempaa palautetta pojalleen, on saattanut olla alkomahooliakin veressä kiihdyttämässä agressioita. Vai olisiko lähtenyt autolla hakemaan ja roppa jossakin syrjemmässä. Ehkä epäuskottavaa, mutta ei mahdotonta.
Zorro7
Jane Marple
Viestit: 1000
Liittynyt: La Helmi 05, 2022 7:14 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Zorro7 »

Joku niissä Rasmusten läheisten antamissa tiedoissa mättää.
En ihan tiedä epäilisinkö että olisivat katoamisen takana, mutta rehellisiä en usko että ovat täysin.. Joko ovat sekaantuneet myös asioihin ja siksi peitellään tai oma maineen menetys pelottaa tai mitä muita vaihtoehtoja nyt voisi olla?
Spekulaatiota
MissMatlock
Remington Steele
Viestit: 202
Liittynyt: Ke Joulu 28, 2022 10:22 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja MissMatlock »

Onhan se nyt ihan selvä, että perhe ja läheiset tietävät nämä kaikki kiertävät huhut, ja yrittävät ehkä hieman silotella asioita ulospäin. Ymmärrettävää. Sitä vaan en tajua, että kun Lapualla ihan yleisesti tiedetään jotain ko. perheeseen liittyviä asioita, niin miksi on tarve niitä yrittää peitellä. Ehkä se sitten nolottaa, ettei osattu pitää poikaa "kaidalla tiellä".
Ullis
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 107
Liittynyt: To Elo 25, 2022 1:30 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ullis »

MissMatlock kirjoitti: To Tammi 26, 2023 10:42 am Onhan se nyt ihan selvä, että perhe ja läheiset tietävät nämä kaikki kiertävät huhut, ja yrittävät ehkä hieman silotella asioita ulospäin. Ymmärrettävää. Sitä vaan en tajua, että kun Lapualla ihan yleisesti tiedetään jotain ko. perheeseen liittyviä asioita, niin miksi on tarve niitä yrittää peitellä. Ehkä se sitten nolottaa, ettei osattu pitää poikaa "kaidalla tiellä".

Miksi helvetissä vanhempien pitäis lynkata poika maanrakoon julkisesti & riepotella pojan henkilökohtaisia asioita?
Eiköhän se ole TÄRKEINTÄ että poliisit tietävät totuuden & katsovat asioita siltä kantilta mitä on annettu heille tiedoksi.
Upponalle
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 4:31 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Upponalle »

estate kirjoitti: To Tammi 26, 2023 10:10 am
mätlokki kirjoitti: To Tammi 26, 2023 1:04 am
AAPELINEN kirjoitti: To Tammi 26, 2023 12:57 am Jos se pitää paikkansa mitä tubettaja sanoi että Rassen äiti käräyttänyt poikansa pilven poltosta poliisille niin enää en ihmettele että poika joutui hukkaan. Toivottavasti joskus löytyy!
Olen itseasiassa ollut tästä uutisestä lähtien siinä käsityksessä että näin juuri oli tapahtunut.
18.12.22 IS kirjoitti:Puhelin päätyi poliisille, kun Rasmus jäi kiinni kannabiksen poltosta.

– Se jäi poliisille tutkittavaksi, koska Rasmus ei kertonut mistä kannabis on peräisin. Sinä iltana kun kannabisepäily heräsi, soitin poliisit tänne kotiin asian varmistamiseksi. Homma on yritetty katkaista heti kättelyssä.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009272762.html

Jotenkin olen aina itse ymmärtänyt tämän niin että R tuli kotiin, äiti haistoi kannabiksen, rasmus ei kertonut mitään ja äiti soitti poliisit kotiin selvittämään asian = "käräytti poikansa"
Se on jo moneen kertaan selvitetty, että käyttörikoksen vuoksi poliisi ei takavarikoi puhelinta, eikä muutakaan omaisuutta kuin ne huumeet. Ja kun takavarikko on tapahtunut aikaisemmin mökillä, josta äityli on joutunut mennä hakemaan poikaansa. Äityli sitten tehnyt lasut kaikista muista paikallaolleista nuorista kun oma poika on paljastunut huumediileriksi ja toiset selvinneet pelkällä puhuttelulla. No ihan tarkkaan ei minulla ole mökin tapahtumat selvillä, onko puhelin takavarikoitu heti siellä mökillä vai onko R viety mökiltä laitokselle kuulusteltavaksi ja puhelin takavarikoitu kuulustelujen yhteydessä. Jos on mennyt kuten äityli on kertonut, että poliisit tulivat kotiin ja takavarikoivat puhelimen, niin ovat tulleet hakemaan Rasmusta kuulusteluihin mökkikeissiin ja humehien myymiseen liittyen, eivät minkään höpöheinän polttelun vuoksi. Ja äityli on ollut läsnä kuulusteluissa, koska alaikäistä ei voi kuulustella ilman huoltajan läsnäoloa.

Spekulaatiota: en yhtään ihmettelisi vaikka äiti olisi katoamisen takana. Poika kun on saanut pidemmän aikaan kaikenlaista harmia aikaan. On ryypännyt ja ollut nyrkit pystyssä, höpöheinää, sekoilua, valehtelua jne ja paljastui vielä alaikäisille kamaa välittäneeksi huumekauppiaaksikin. Sai ehkä silloin yöllä soiton baarista, että nyt Rasse taas tappelee kännissä, ja oli odottamassa tuhlaajapoikaa ulkona. Äitylillä on saattanut keittää yli ja antanut vähän kovempaa palautetta pojalleen, on saattanut olla alkomahooliakin veressä kiihdyttämässä agressioita. Vai olisiko lähtenyt autolla hakemaan ja roppa jossakin syrjemmässä. Ehkä epäuskottavaa, mutta ei mahdotonta.
Kaikki, aivan kaikki on mahdollista etenkin tuossa perheessä. Muukin kuin Tirehtoorin iänikuinen joki.
MissMatlock
Remington Steele
Viestit: 202
Liittynyt: Ke Joulu 28, 2022 10:22 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja MissMatlock »

Ullis kirjoitti: To Tammi 26, 2023 11:11 am
MissMatlock kirjoitti: To Tammi 26, 2023 10:42 am Onhan se nyt ihan selvä, että perhe ja läheiset tietävät nämä kaikki kiertävät huhut, ja yrittävät ehkä hieman silotella asioita ulospäin. Ymmärrettävää. Sitä vaan en tajua, että kun Lapualla ihan yleisesti tiedetään jotain ko. perheeseen liittyviä asioita, niin miksi on tarve niitä yrittää peitellä. Ehkä se sitten nolottaa, ettei osattu pitää poikaa "kaidalla tiellä".

Miksi helvetissä vanhempien pitäis lynkata poika maanrakoon julkisesti & riepotella pojan henkilökohtaisia asioita?
Eiköhän se ole TÄRKEINTÄ että poliisit tietävät totuuden & katsovat asioita siltä kantilta mitä on annettu heille tiedoksi.
En puhunut nyt Rasmuksen henkilökohtaisista asioista, vaan niistä läheisiin liittyvistä, joista täälläkin ollut puhetta. Onhan niillä nyt vaikutus pojan kasvatukseen ja käytökseen.
Upponalle
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 4:31 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Upponalle »

MissMatlock kirjoitti: To Tammi 26, 2023 11:28 am
Ullis kirjoitti: To Tammi 26, 2023 11:11 am
MissMatlock kirjoitti: To Tammi 26, 2023 10:42 am Onhan se nyt ihan selvä, että perhe ja läheiset tietävät nämä kaikki kiertävät huhut, ja yrittävät ehkä hieman silotella asioita ulospäin. Ymmärrettävää. Sitä vaan en tajua, että kun Lapualla ihan yleisesti tiedetään jotain ko. perheeseen liittyviä asioita, niin miksi on tarve niitä yrittää peitellä. Ehkä se sitten nolottaa, ettei osattu pitää poikaa "kaidalla tiellä".

Miksi helvetissä vanhempien pitäis lynkata poika maanrakoon julkisesti & riepotella pojan henkilökohtaisia asioita?
Eiköhän se ole TÄRKEINTÄ että poliisit tietävät totuuden & katsovat asioita siltä kantilta mitä on annettu heille tiedoksi.
En puhunut nyt Rasmuksen henkilökohtaisista asioista, vaan niistä läheisiin liittyvistä, joista täälläkin ollut puhetta. Onhan niillä nyt vaikutus pojan kasvatukseen ja käytökseen.
Eiköhän poika ole ihan itse 'riepotuttanut' itsensä. Mökkikeissi huumeineen, nuuskakaupat, julkijuopotteluja ja rähinöintiä kylillä jne. Ei ole omena kauas emopuusta pudonnut.
Ullis
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 107
Liittynyt: To Elo 25, 2022 1:30 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ullis »

MissMatlock kirjoitti: To Tammi 26, 2023 11:28 am
Ullis kirjoitti: To Tammi 26, 2023 11:11 am
MissMatlock kirjoitti: To Tammi 26, 2023 10:42 am Onhan se nyt ihan selvä, että perhe ja läheiset tietävät nämä kaikki kiertävät huhut, ja yrittävät ehkä hieman silotella asioita ulospäin. Ymmärrettävää. Sitä vaan en tajua, että kun Lapualla ihan yleisesti tiedetään jotain ko. perheeseen liittyviä asioita, niin miksi on tarve niitä yrittää peitellä. Ehkä se sitten nolottaa, ettei osattu pitää poikaa "kaidalla tiellä".

Miksi helvetissä vanhempien pitäis lynkata poika maanrakoon julkisesti & riepotella pojan henkilökohtaisia asioita?
Eiköhän se ole TÄRKEINTÄ että poliisit tietävät totuuden & katsovat asioita siltä kantilta mitä on annettu heille tiedoksi.
En puhunut nyt Rasmuksen henkilökohtaisista asioista, vaan niistä läheisiin liittyvistä, joista täälläkin ollut puhetta. Onhan niillä nyt vaikutus pojan kasvatukseen ja käytökseen.
Oliko palstan tarkoitus spekuloida rasmuksen kasvatusta & huumeiden käyttöä ja syyllistää jokaista rasmuksen läheistä vaiko mahdollisesti missä hän on.
On kyllä lähtenyt tää lanka ihan laukalle.
En ihmettele yhtään miksei poliisiltakaan tuu enää uutta tietoa, ku omaiset,lähipiiri kyllästynyt syyttelyihin.
Molo
Martin Beck
Viestit: 833
Liittynyt: Pe Joulu 30, 2022 6:59 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Molo »

Siitä partamuodista...Minusta se E.M.n facesivustolla ollut kuva heillä vierailulla käyneestä kirveslaskuttajasta...erehdyttävästi myös samaa kapakkatuijottelijan suosimaa tiukkailmeistä partamuotia.
Molo
Martin Beck
Viestit: 833
Liittynyt: Pe Joulu 30, 2022 6:59 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Molo »

Molo kirjoitti: To Tammi 26, 2023 12:27 pm Siitä partamuodista...Minusta se E.M.n facesivustolla ollut kuva heillä vierailulla käyneestä kirveslaskuttajasta...erehdyttävästi myös samaa kapakkatuijottelijan suosimaa tiukkailmeistä partamuotia.
Siinä lukee: "munaton paskakuski"
Vastaa Viestiin