Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Ouagadougou
Hetty Wainthropp
Viestit: 469
Liittynyt: To Maalis 19, 2020 7:17 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Ouagadougou »

Kaikki merkit viittaavat siihen, että tämäkin tapaus vaietaan kuoliaaksi. Niin tyypillistä - ensin kauhea haloo ja polemiikki, ja sitten älämölö pikkuhiljaa vaan vaimenee ja lakkaa kokonaan.

Sama kuvio aina tämän onnettoman kansan kanssa - on kyse sitten viattoman ihmisen turhasta kuolemasta tai pääministerin huumeiden käytöstä. Tai ihan mistä vaan.

Suomalaiset nielevät poikkeuksetta lopulta kaiken. Mikä helvetti tätä kansaa vaivaa? :evil:
murhajari
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2023 9:29 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja murhajari »

hhentsu kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 9:37 pm
Sissi kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 5:02 pm Tämä kohta on se kriittisen vaihe koko episodissa, josta en saa selvää, näinkö oikein että uhri lähti tässä jotenkin polvillaan etenemään yrittäen päästä vartijoiden otteesta ja sitten kammettiin maihin?
Kuva
Saman havaitsin minä. Kiinniotettava miltei yrittää rynnätä karkuun, jolloin vartijat tiukentaa otetta ja ohjaa maahan.
Tuota... veikkauksia kumpi lähtee viemään tuota liikettä eteen ja oikealle? Nainen joka on polvillaan vai tuo oikeanpuoleinen kaveri joka on ankkuroinut jalan maahan ja ponnistaa eteenpäin, ja sen jälkeen nojaa eteenpäin vetääkseen naisen nurin.
Kuva
Viimeksi muokannut murhajari, Ma Tammi 16, 2023 10:42 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
e-mikko
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: La Tammi 14, 2023 6:41 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja e-mikko »

räähkä kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 10:15 pm
Silminnäkijöiden mukaan nainen on selkeästi kieltäytynyt poistumasta ja hangoitellut vastaan, josta sitten on seurannut tämä ikävää tapahtumaketju. Tämä ei ole loogista naisen taustaan verrattuna, mutta toisaalta "miespelko" on tullut niin monesta suusta ettei sitä kai kyseenalaistaakaan voi. Mistä siis johtuu että ilmeisen SUURESTA miespelostaan huolimatta hän ei tehnyt kuten vartijat pyysivät ja väistänyt, poistunut kiireesti? Kuten normaalisti teki, väisti miehiä.
Ihmiset reagoivat hyvin eri tavoin ja emme myöskään ole aivan irtaantuneet eläimellisistä vaistoista. Koirakin on aggressiivinen usein nimenomaan pelätessään.

Eli tieto siitä, että jollakin tavalla häirinnyt miestä 2018 ja nyt Isossa Omenassa, sekä se spekulaatio, että oli tuttu asiakas parissakin kauppakeskuksessa järkkäreille ja vartijoille, tukisi tietysti sitä ajatusta, että ehkä pelkäsi, mutta reagoi sitten jollain tavalla häiritsemällä. Joka tietysti voi olla uhkailua, syyttelyä, valittamista jne. Ehkei kuitenkaan fyysistä käsiksi käymistä.

On myös se mahdollisuus, että jonkin konkreettisen tai vähemmän konkreettisen syyn vuoksi haki avoimesti konflikteja miesten kanssa. Ehkä se ei pitänyt miehistä vaan jopa vihasi niitä. Jonakin päivänä enemmän, toisena vähemmän.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4671
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja dazu »

koiman651 kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 9:47 pmLiittyen viivyttelyyn. Onko mahdollista että tarkoitus olikin kaikilla alunperin raudoittaa nainen.. nostaa ylös ja taluttaa vartijan koppiin? Kuten alallakin työskentelevillä täälä kommentoineilla + ennenkaikkea tietämättömillä olisi tuntunut luontevalta. Tilanne eskaloitui siihen että naista ei saadakaan ylös. Eikä olla keksitty plan b:tä. Tilannetta johtava on saattanut verrata tätä johonkin aiempaan kokemukseen kauppakeskuksien ulkopuolella, missä päihtynyt kohde on myös jäänyt liikkumattomaksi ja hiljaiseksi kiinnioton yhteydessä ja sitten lopettanut pelleilyn.
Boldaus oma. Tämä menee nyt pieleen, sillä nainen nimenomaan olisi halunnut ylös maasta, mutta hänet pidettiin siinä. Tajuttomuus on tosin mahdollisesti tullut jo minuutti-pari maahanviennin jälkeen, mutta edelleen häntä vain pidettiin siinä maassa ilman, että oltaisiin yritetty mitään muuta. Edes naisen tilaa ei seurattu.

räähkä kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 10:15 pmSilminnäkijöiden mukaan nainen on selkeästi kieltäytynyt poistumasta ja hangoitellut vastaan, josta sitten on seurannut tämä ikävää tapahtumaketju. Tämä ei ole loogista naisen taustaan verrattuna, mutta toisaalta "miespelko" on tullut niin monesta suusta ettei sitä kai kyseenalaistaakaan voi. Mistä siis johtuu että ilmeisen SUURESTA miespelostaan huolimatta hän ei tehnyt kuten vartijat pyysivät ja väistänyt, poistunut kiireesti? Kuten normaalisti teki, väisti miehiä.

Tämä häiritsee. Eikä nyt jankuteta siitä että hänellä oli oikeus jiiännee, vaan selkeästihän hän käyttäytyi eri tavalla kuin normaalisti ja aiemmin on toiminut.
Mehän emme tiedä naisen käyttäytymisestä muuta, kuin, että nainen käveli yksin, kun vartijat/JV:t tulivat jututtamaan häntä. Lyhyen rauhallisen juttelun jälkeen naista lähdettiin taluttamaan ulos. Sitten nainen on ilmeisesti pysähtynyt ja ilmoittanut suullisesti, ettei halua poistua, jonka jälkeen on välittömästi viety maahan ilman mitään enempiä jutteluita.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Kit
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2023 6:10 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Kit »

Edith_ kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 2:47 pm
Leviathan777 kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 2:27 pm
Kit kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 2:07 pm

Fyysisestä kontaktista bonuksia? Ei
Itse pora jv:nä stadissa vuosia olleena voin sanoa että jos tässä jotain karttaa niin...ihmisiin koskemista, mutta itsestäänselvää on että se ei toteudu.

Palvelua ostava puoli voi asettaa omia vaatimuksia joka tietenkin johtaa hyvin harmaalla alueella toimimiseen ajoittain ( kauppojen näppäri tilastot, kauppakeskuksen määritelmät mitä voi tehdä, esim politikointi, uskonnon julistaminen...). Tämä on tietenkin johtoportaan/myyntitiimin kanssakäymistä joka ei koskaan julkisuuteen tule, koska julkisuudessa keskustellaan vartija/jv toteuttavan/kärsivän osapuolen teoista. Mies tekee, mies vastaa mentaliteetilla ja se on oikein, kaikilla meillä on oikeus luopua toimenpiteestä.

Nuoria työntekijöitä on helppo manipulouda. Vasta vuosia työtä tehnyt ja useampia lakeja lukenut kykenee työhönsä yhdistämään tarvittavat lain suomat voimavarat. Lakien määrä on iso, järjestyslaki,rikoslaki, ampuma-aselaki, pelastuslaki ja porajv puolella raideliikennelaki jotka toteutetaan LYTP:n tuomien oikeuksien ja velvollisuuksien mukaan. Pr/porajv käyttäen valikoituja oikeuksia yhdenkortin jv:seen nähden (esim pääsyn estoa ei porajv:llä ole, perus jv:llä on esim ikä kriteerit).Velvollisuus ja oikeus on kaksi erillistä lakitermiä.
Mitään rahallisia bonuksia tai kakkukahveja ei ainakaan Securitaksella tarjota voimankäytöstä. Useampi vuosi alalla ja voin kertoa, että noita voimankäyttöpörssejä on useammassa kohteessa, eli siis kilpaillaan siitä, kenellä on eniten paineja.

Maksavalle asiakkaalle raportoidaan tiivistelmä kohteesta riippuen kiinniotoista, poistoista, asiakaspalvelutilanteista ja myös voimankäytöstä. Yleensä asiakas tykkää että stevarit ovat hoitaneet hommansa hyvin, mitä enemmän on kiinniottoja,

Esimiestasolla taas firmassa voimankäyttöä seurataan, kun kerran jokaisesta voimankäyttötilanteesta on tehtävä raportti. Näissä jos on ollut epäselvyyksiä, uhri esimerkiksi loukkaantunut, tai stevari itse telonut itsensä, niin esimiehet ovat olleet yhteydessä. Eli siis kentällä ne painit nähdään hyvänä asiana, mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että esimiestasolla niitä seurataan huolestuneena.
Kun olet alalla ollut useampia vuosia, mikä on henkilökohtainen mielipiteesi vartijoiden toiminnasta 10min kestävällä videolla? Miksi esim. 2 gorillanpoikasta roikkuvat vainajan jaloissa kiinni? Ylösnousemustako siinä odotellaan?
Lähtökohtahan on että kiinniottaja on vastuussa kiinniotetusta.
Vaikuttaa tuo jaloista kiinnipitäminen siltä että olis henkilö tavattu ennenkin ja on potkuherkkä...ken tietää, itse en muuta vaihtoehtoa oikein keksi. Epäoleellinen asia henkilön menehtymiseen.

Kyllähän se huomio henkilön kunnosta kestää kauan, sen verran paljo porukkaa että joku olis selkeästi voitu ohjata pelkästään tarkkailemaam esim hengitystä kun mennyt hiljaseksi. Tuntuu olevan arkuutta alottaa paineluelvytystä...deffan pitäis näyttää viimeistään lyökö sydän. Harvoinhan on niin että sydän yhtäkkiä vaan lakkaa lyömästä...ennemminkin vähitellen hiipuu, että onko sen takia sitten pitkittynyt.
Ken tietää olisiko henkilö voitu pelastaa nopeammalla toiminnalla, ammattilaiset tehköön sen arvion.

Mutta pakko sanoa että yksikään ea tilanne ei ole helppo....
e-mikko
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: La Tammi 14, 2023 6:41 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja e-mikko »

dazu kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 10:29 pm
Mehän emme tiedä naisen käyttäytymisestä muuta, kuin, että nainen käveli yksin, kun vartijat/JV:t tulivat jututtamaan häntä. Lyhyen rauhallisen juttelun jälkeen naista lähdettiin taluttamaan ulos. Sitten nainen on ilmeisesti pysähtynyt ja ilmoittanut suullisesti, ettei halua poistua, jonka jälkeen on välittömästi viety maahan ilman mitään enempiä jutteluita.
Itse asiassa emme tiedä siitä "rauhallisesta juttelusta", sen sisällöstä ja sävystä mitään. Tiedossa on, että keskustelu on kestänyt 2-3 minuuttia ja, että se ei ole ollut mitään kovaäänistä raivoamista tai vastaavaa. Mutta kyllä kohtuullisen normaalillakin puheäänellä muutamassa minuutissa saa vakuutettua helposti järkkärit tai poliisit siitä, että poistaminen alueelta on tosiasia.
Höppö
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 95
Liittynyt: To Tammi 12, 2023 1:41 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Höppö »

Greive kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 9:35 pm Hyvin läheltä tekijöitä tietoa:

- nainen oli tunnettu kahdessa kauppakeskuksessa ja ilmeisesti aiheutti vartijoille lisätyötä usein.

- vartijat täysipäisiä, hyviä vartijoita. Ei aikaisempia ongelmia. Yksi ainakin todella tuore hommassaan.

- tämän casen myötä mm.tunnettu kolumnisti, joka mielellään kirjoittelee hyvin kärkkäästi on yrittänyt hankkia itsensä tilanteeseen, missä myyjät kutsuisivat vartijat ja hän voisi aiheuttaa ongelmia.

- tekijät hyvin järkyttyneitä ja luultavasti kukaan ei enää kykene alalle.

En väitä tämän olevan 100% totuus.
Kakkoskohtaa uskon sen verran että osa oli varmaan just vaan rahoittamassa opintoja ym, "vaan töissä" tuolla. Seuranneet esimerkkiä, käskyjä ja luottaneet ylempiin. Ei ne kuitenkaan kaikki täyspäisiä ole. Itseasiassa jos joku ihminen on muiden mielestä ihan täydellisen täyspäinen niin se todennäköisesti feikkaa. Kaikki ihmiset on muiden mielestä jollain tavalla vähän omituisia.

Neloskohta aivan selvä. Ne joilla on joku ihmisyys tallessa on varmasti itsekin niin rikki ettei todellakaan tee tota enää, ja ne jotka mielestään kykenee vielä jatkaa ei todellakaan pitäis päästää. Tää ei ollu keissi että joku alko ammuskelee ja poliisi ampui ammuskelijan. Se on järkytys, mutta siitä pystyy palaa töihin koska kuului työhön. Eikä sellanen keissi että joku sai sairaskohtauksen tai hyppäsi korkealta ja parhaista yrityksistä huolimatta kuoli vartijoiden käsiin. Eikä ees sellanen että vartija pamautti vahingossa ihmisen pää edellä tonttiin ja parhaista yrityksistä huolimatta kuoli käsiin.. tää on sellanen keissi missä osa luotti ja loppuja ei vittuakaan kiinnostanu. Tuosta joko haluaa itse täysin irti tai sitten on jotain pahasti päässä vikana.

Ja eka kohta. Sekin on niin häilyvä että mitä tää lisätyö on ollu... Sellossa ainakin kulkee usein (tai itse en käy usein mutta silti kohdannu sen siellä monesti, oletan että kulkee usein) joku vähän ilmeisesti madaltuneesti arkitaitoinen henkilö joka menee helposti tähän kuvaukseen. Se inhoaa etenkin lapsia ja jos jossain vaikka vauva itkee se alkaa suureen ääneen huutaa "miksi noita pikku paskoja pitää tuoda tänne huutamaan! Wää wää!" Ja huutaa itse kahta kovempaa aina kun vauva huutaa. Joskus huutaa ja valittaa muistakin syistä. Sillä on usein (muistaakseni jopa vaan yksi) vartija jossain siinä lähellä ja kun muut asiakkaat alkaa säikkyä tai ärsyyntyä se vartija tulee ja sanoo että noni mennääs me tästä pois ja sanallisesti ja ehkä vähän kämmenellä taputellen ohjaa tyypin pois. En oo toki kiinnittänyt näihin tilanteisiin mitään exstrahuomiota sillon, mutta ainakin se kuva jääny että ihan nätisti ne on sitä siellä saanu vahdittua ja rauhoteltua, ohjattua ulos ihan vaan puhumalla. Varmasti aiheuttaa ekstratyötä ja siinä on käytännössä aina se yksi sidottu tähän yhteen asiakkaaseen kiinni kun se siellä asioi, mutta eipä sen silti pitäisi provosoida mihinkään ekstra voimankäyttöön (saati tappamaan) kun sitä vartenhan ne vartijat siellä on. Se on yhtälailla siellä sitä miestä varten, joki saattais oikeasti hermostua, pelästyä, tuntea uhkaa tai muuten vastata huuteluun väkivallalla. Kyllä se on vartijan homma nimenomaan koittaa välttää sitä.
Enkö jaksa uskoa että videolla nähty hätääntynyt, poliisin mukaan rauhallisena vartijoita vastaan kävelly ja naapureidenkin melko normaalina pitämä nainen olisi mikään ihan näin tapahäirikkö kun tämä yksi, ja senkin kanssa näyttävät pärjäävän ilman lattiaan paiskomista.




Sitten vielä erillinen kommentti. Tässä on joku 300 sivua tekstiä, jossain kohtaa joku löysi uhrista tiedon että on helluntailainen ja sen jälkeen 98% syiden pohtijoista toitottaa että varmaan toitotti uskontoa, kyllähän se häiritsee jos aina tulee tuputtamaan Jeesusta, varmaan se mies ei ole halunnut kuulla mitään uskontojuttuja, se on varmaan vartijoiden vanha tuttu koska jakaa uskoaan kauppakeskuksessa, Suomessa on uskonvapaus joten sen perusteella ei saa viedä maihin, jne jne. Tässä on nyt porukka fiksautunu naisen yhteen henkilökohtaiseen ominaisuuteen ihan tosi hanakasti, ihan kun ihminen joka on uskossa tai kuuluu johonkin vähän tarkempaan uskontokuntaan ei olisi yhtään mitään muuta. On se voinu siellä muutenkin ihmisiä häiritä kun Jeesuksella?! Vaikka alkanu juttelee ihmisille. Jos se oli yksinäinen mutta kiltti ja avoin se on saattanut ihan vaan vaikka alkaa virittää keskustelua ihmisten kanssa. Jos aihe ollu yhtään säästä poikkeava niin moni kokee jo sen vähän hankalana tilanteena. On se voinu myös vaikka sanoa että mitä tuijotat pervo, jos mies katsonu hänen mielestä vähän liian kauan kohti, sättiny sitten miehen kunnolla ja mies kokenu tilanteen outona ja uhkaavana, etenkin jos ei oo mitään tarkottanu. Alussa sentään oli keksitty vielä joku autismi ym "pakko sen oli olla jotenkin poikkeeva" ennen kun tää helluntai tuli ja täytti kaikkien päät...
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4671
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja dazu »

Kit kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 10:33 pmKen tietää olisiko henkilö voitu pelastaa nopeammalla toiminnalla, ammattilaiset tehköön sen arvion.
Tää on nyt vanhan toistoa, mutta täällä kävi kaksi lääkäriä kirjoittelemassa omat näkemyksensä näistä videoista ja muuta. Minulle on muodostunut heidän kertoman ja tiedossa olevien faktojen perusteella käsitys, että uhrin verenkierto on tuossa maassa estynyt voimakkaasti jostain kohtaa jo heti maahanviennin seurauksena ja, että tämä on johtanut noin puolentoista-parin minuutin maassa olemisen jälkeen tajuttomuuten ja sydämen rytmihäiriöön, tai sydämen pysähtymiseen. Tämä kuitenkin siis vain minun arvaus olemassaolevien tietojen perusteella.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
H. Solmunen
Harjunpää
Viestit: 329
Liittynyt: Ke Syys 14, 2011 8:30 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja H. Solmunen »

Ouagadougou kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 10:22 pm Kaikki merkit viittaavat siihen, että tämäkin tapaus vaietaan kuoliaaksi. Niin tyypillistä - ensin kauhea haloo ja polemiikki, ja sitten älämölö pikkuhiljaa vaan vaimenee ja lakkaa kokonaan.

Sama kuvio aina tämän onnettoman kansan kanssa - on kyse sitten viattoman ihmisen turhasta kuolemasta tai pääministerin huumeiden käytöstä. Tai ihan mistä vaan.

Suomalaiset nielevät poikkeuksetta lopulta kaiken. Mikä helvetti tätä kansaa vaivaa? :evil:
Mikään ei viittaa siihen että tämä vaiettaisiin kuoliaaksi. Päinvastoin, asia on tapetilla niin poliitikoilla, alan firmoilla, poliisilla, syyttäjillä ja kansan syvillä riveilläkin. Poliisi tekee rikostutkintaa, ymmärrätkö? Siihen kuuluu se, että keskeneräisiä asioita ei pyöritellä julkisuudessa. Samaan aikaan tekijöiden puolustus tekee töitä ja käyttää jokaisen rikostutkinnan virheen hyväkseen, jos poliisi sellaiseen sortuu.
Paikalla
Amy
Neuvoja-Jack
Viestit: 559
Liittynyt: Ma Touko 17, 2010 8:40 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Amy »

Greive kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 9:35 pm Hyvin läheltä tekijöitä tietoa:

- nainen oli tunnettu kahdessa kauppakeskuksessa ja ilmeisesti aiheutti vartijoille lisätyötä usein.
Tää tekee tapauksesta ehkä vieläkin surullisemman. Yleensä vartijat tietää vakkarihäiriköt ja osaavat niitä käsitellä. Jos naisen toimintaan on joutunut aiemminkin puuttumaan, ilmeisesti puhumalla on aina selvitty. Mikä oli tällä kertaa niin poikkeuksellista, että ei selvitty samalla tavalla kuin aiemmin?
Greive kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 9:35 pm - tekijät hyvin järkyttyneitä ja luultavasti kukaan ei enää kykene alalle.
Ovatko he järkyttyneitä/katuvaisia pahasti pieleen menneestä toiminnastaan, vai siitä että tästä tuli niin iso numero ja heidän toimintaa tuomitaan kaikkialla?
e-mikko
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: La Tammi 14, 2023 6:41 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja e-mikko »

dazu kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 10:39 pm
Kit kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 10:33 pmKen tietää olisiko henkilö voitu pelastaa nopeammalla toiminnalla, ammattilaiset tehköön sen arvion.
Tää on nyt vanhan toistoa, mutta täällä kävi kaksi lääkäriä kirjoittelemassa omat näkemyksensä näistä videoista ja muuta. Minulle on muodostunut heidän kertoman ja tiedossa olevien faktojen perusteella käsitys, että uhrin verenkierto on tuossa maassa estynyt voimakkaasti jostain kohtaa jo heti maahanviennin seurauksena ja, että tämä on johtanut noin puolentoista-parin minuutin maassa olemisen jälkeen tajuttomuuten ja sydämen rytmihäiriöön, tai sydämen pysähtymiseen. Tämä kuitenkin siis vain minun arvaus olemassaolevien tietojen perusteella.
Ja sitten oli omalla nimellään täysin vapaaehtoisesti antamassa näkemyksensä ensihoidon ylilääkäri Sanna Hoppu, joka ei videon perusteella nähnyt toiminnassa mitään kovinkaan negatiivista, vaan normaalia toimintaa.

Vielä ei tiedetä miten se oikeasti meni, mutta ehkä nyt antaisin jotain painoarvoa Hopunkin näkemykselle.
Paikalla
Amy
Neuvoja-Jack
Viestit: 559
Liittynyt: Ma Touko 17, 2010 8:40 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Amy »

hhentsu kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 9:37 pm
Sissi kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 5:02 pm Tämä kohta on se kriittisen vaihe koko episodissa, josta en saa selvää, näinkö oikein että uhri lähti tässä jotenkin polvillaan etenemään yrittäen päästä vartijoiden otteesta ja sitten kammettiin maihin?
Kuva

Saman havaitsin minä. Kiinniotettava miltei yrittää rynnätä karkuun, jolloin vartijat tiukentaa otetta ja ohjaa maahan.
Tuo kohta on ollu itelleni videoissa sydäntäsärkevin, enkä koe että nainen yrittäisi rynnätä karkuun. Mielestäni hän yrittää pysyä pystyssä, yrittää selviytyä ja taapertaa jotenkin avuttomana kuin lapsi,ja on varmasti ihan paniikissa, kunnes kohta vedetään surutta kenttään. Miettikää ny ite miltä tuntuis olla paksuissa tamineissa julkisella paikalla keskellä ihmisjoukkoa sillä tavalla, että äijät roikkuu väkivallalla kimpussa. Ei ois helppo tilanne isolle miehellekään.
H. Solmunen
Harjunpää
Viestit: 329
Liittynyt: Ke Syys 14, 2011 8:30 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja H. Solmunen »

räähkä kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 10:15 pm En ole menehtyneen puolella enkä vartijoiden puolella koska en tilanteesta tarpeeksi tiedä mielipidettä muodostaakseni. Mutta yksi asia mua häiritsee.

Naisesta on usealta taholta sanottu, että pelkäsi kovasti miehiä. Jopa naapurin teinipoikaa, joka kertoo aika kovasta pelosta. No, voisi tietysti miettiä lapsuutta ja muuta taustaa että mistä tuollainen pelko johtuu, mutta ei nyt takerruta siihen koska siitä emme tietoa myöskään saa. Mutta jos nainen pelkäsi kovasti miehiä, miksi hän ei suostunut poistumaan kun miesvartijat sitä pyysivät? Jos ajatellaan että joku pelkää mustiin pukeutuneita goottityyppejä ja sellainen lähestyy, ensimmäinen reaktio olisi lähteä eri suuntaan. Jos joku pelkää miesvartijoita ja sellainen pyytää poistumaan kauppakeskuksesta, eikö luonnollinen reaktio olisi heti todeta että ok, kyllä minä lähden heti. Ja lähteä myös kiireesti pois.

Silminnäkijöiden mukaan nainen on selkeästi kieltäytynyt poistumasta ja hangoitellut vastaan, josta sitten on seurannut tämä ikävää tapahtumaketju. Tämä ei ole loogista naisen taustaan verrattuna, mutta toisaalta "miespelko" on tullut niin monesta suusta ettei sitä kai kyseenalaistaakaan voi. Mistä siis johtuu että ilmeisen SUURESTA miespelostaan huolimatta hän ei tehnyt kuten vartijat pyysivät ja väistänyt, poistunut kiireesti? Kuten normaalisti teki, väisti miehiä.

Tämä häiritsee. Eikä nyt jankuteta siitä että hänellä oli oikeus jiiännee, vaan selkeästihän hän käyttäytyi eri tavalla kuin normaalisti ja aiemmin on toiminut.
Hyviä kysymyksiä. Yksi asia mikä minulle tulee mieleen on se, että olisiko hänelle joku syöttänyt ajatuksen, että stevarit ovat vähä-älyisiä heikosti koulutettuja ääliöitä, joita ei tarvitse totella ja joilla ei oikeastaan ole edes mitään oikeuksia? Jos hän on aikaisemminkin tullut häädetyksi kauppakeskuksesta ja hän on siitä jollekin tuttavalleen avautunut, joka on sitten neuvonut noin?

Itse en noin ajattele, mutta esim. tässä ketjussa tuo ajatusmalli on aika laajasti viljelty.
koiman651
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Tammi 11, 2023 9:52 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja koiman651 »

dazu kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 10:29 pm
koiman651 kirjoitti: Ma Tammi 16, 2023 9:47 pmLiittyen viivyttelyyn. Onko mahdollista että tarkoitus olikin kaikilla alunperin raudoittaa nainen.. nostaa ylös ja taluttaa vartijan koppiin? Kuten alallakin työskentelevillä täälä kommentoineilla + ennenkaikkea tietämättömillä olisi tuntunut luontevalta. Tilanne eskaloitui siihen että naista ei saadakaan ylös. Eikä olla keksitty plan b:tä. Tilannetta johtava on saattanut verrata tätä johonkin aiempaan kokemukseen kauppakeskuksien ulkopuolella, missä päihtynyt kohde on myös jäänyt liikkumattomaksi ja hiljaiseksi kiinnioton yhteydessä ja sitten lopettanut pelleilyn.
Boldaus oma. Tämä menee nyt pieleen, sillä nainen nimenomaan olisi halunnut ylös maasta, mutta hänet pidettiin siinä. Tajuttomuus on tosin mahdollisesti tullut jo minuutti-pari maahanviennin jälkeen, mutta edelleen häntä vain pidettiin siinä maassa ilman, että oltaisiin yritetty mitään muuta. Edes naisen tilaa ei seurattu.

Ajasta kiinniottovideon lopusta toisen videon alkuun, missä on mm. tapahtunut sermien haku ei ole tietoa. Siinä on voitu yrittää ensin naista ylös ja sitten päätyä sermiratkaisuun.
Hupsis
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: Pe Syys 02, 2011 11:48 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Hupsis »

Joku pohdiskeli, että olisiko väärä kohde ollut vartijoille tämä uhri.
Voisin ajatella, että tarkkaamossa on yksi jv monitorien parissa ja sieltä nähnyt tilanteen. Sitten niihin pikku korvanappeihin partioivalle parille tieto. Eikai siellä nyt summamutikassa toivottavasti ole arvuuteltu.
Vastaa Viestiin